reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

miewam podobnie właśnie przy jakichś gwałtowniejszych ruchach.. albo jak nagle szybko wstanę.. ale bardziej nawet nie ból bioder tylko tak w okolicy biodra ale tak w środku coś bardziej... jakby... ciągnęło ? hmm..
Mam to samo. Jak wstane szybko (a zdaza mo sie czesto)to wlasnie nie biodro, tylko tak w srodku boli i sie zawsze wkurzam, ze nie uwazam i ze zrobie cos dzidzi:/ moze jakies wiezadla(?)czy cos...

reklama
@edey jak dla mnie to ryzyka są super! Bardzo zmalały :) Na MoM'ach się nie znam

@wiola1198 chodzę prywatnie i za wszystkie badania płacę, dlatego chodzę do centrum krwiodawstwa, bo tam badania potrafią kosztować o połowę taniej niż w ALAB czy Diagnostyce.

Dziewczyny które chodzą prywatnie do gina. Czy płacicie za wyniki? Bo u mnie wszystkiemu wyniki muszę roboczych sama i bez skierowania. Lekarki mi tylko na kartce notuje. Teraz miałam kile, HIV i dwa inne i w szoku byłam jak musiałam 150 zl zapłacić

ja tez za wszystkie badania płace i praktycznie za każdym razem jest to koszt 100-200 zł, teraz będzie mniej bo dostałam tylko na mocz i morfologię :)

Mam to samo. Jak wstane szybko (a zdaza mo sie czesto)to wlasnie nie biodro, tylko tak w srodku boli i sie zawsze wkurzam, ze nie uwazam i ze zrobie cos dzidzi:/ moze jakies wiezadla(?)czy cos...

ja za to jak wstanę za szybko to mam wrażenie jakby mi się wnętrzności w dole brzucha przekręcałyo_O

ja tez za wszystkie badania płace i praktycznie za każdym razem jest to koszt 100-200 zł, teraz będzie mniej bo dostałam tylko na mocz i morfologię :)
Teraz tez tylko morfologia i mocz, ok 7-8 miesiaca wirusówka ponownie, - ale ja chodze i na nfz i prywatnie i morfologię, mocz - raz robię prywatnie, raz na nfz, tsh, ft4 - prywatnie - bo wizyty na nfz , to jakiś koszmar ...
I lekarz prywatny tez mi tylko daje kartkę z listą badań
Prywatny gabinet. Ale slyszalam wiele opinii, ze nawet w prywatnych gabinetach nie pozwalaja... jak by to mialo cos zmienic🤦🏽‍♀️Tylko komplikuja ludziom zycie i nie pozwalaja przezywac tak waznego wydarzenia jakim sa narodziny dziecka. Czesto to bedzie jedyne dziecko i juz nigdy wiecej rodzice nie beda mogli tego doswiadczyc...
Na nfz- nie ma u mnie opcji, prywatnie u dwóch lekarzy - dostałam sms, że musze być sama

Też chodzę prywatnie i wszystkie badania prywatnie również robie, niestety koszty są nie małe [emoji849]
ja tez muszę płacić [emoji2356] za pierwszy zestaw ponad 300 zł [emoji15]
Poprosiłam lekarza rodzinnego, żeby mi przepisał cos na NFZ, ale on mogą tylko podstawowe- morfologia, mocz, tsh, glukoza itp...

Dziewczyny które chodzą prywatnie do gina. Czy płacicie za wyniki? Bo u mnie wszystkiemu wyniki muszę roboczych sama i bez skierowania. Lekarki mi tylko na kartce notuje. Teraz miałam kile, HIV i dwa inne i w szoku byłam jak musiałam 150 zl zapłacić
Mój lekarz w ramach wizyty prywatnej daje mi skierowanie na badania do konkretnego labolatorium i to u niego płace za badania. Idąc do labolatorium daje tylko skierowanie i już nic nie płacę. Tłumaczył mi to kiedyś jak to działa, ma chyba podpisana jakaś umowę z tym labolatorium i niby niższe ceny. Place np. za wizytę 150zl + jakieś 20zl za badania. Kilka tygodni temu robiłam wlansie mocz, krew, HIV i kiłę. Teraz miałam mocz krew i grupę krwi.

Myślę że większość z nas ma taki nastrój ostatnim Czasem, jesień w tym tymbardziej nie pomaga.. No i hormony 😜😜, zaraz święta to i humory się pozmieniają 😜

Też czekam na Święta i pomimo tego co się w kraju i na świecie dzieje.. mam zamiar zrobić wszystko, żeby klimat był superświąteczny i wyjątkowy :)
tymbardziej, że wiele się w naszym życiu zmienia.. raz, że pierwsze dzieciątko w drodze, a dwa, ze jesteśmy w trakcie budowy własnego gniazdka :) trzeba walczć z tymi trudnymi czasami :D 💪💪💪
[/QUOTE]

Ja w tym roku tez postanowiłam wyluzować 😊 już sobie świąteczne piosenki szukam i jako, ze I trymestr minął to planuje nie 🤮 nimi 😂
Sytuacja w kraju i nie tylko może nie jest ciekawa, ale z drugiej strony tłumacze sobie to tak, ze widocznie mamy trochę zwolnić i bardziej się skupić na sobie i bliskich 😍
Zawsze miałam pełno ludzi na Święta, a w tym roku celebrujemy tylko z dziećmi i wiem, ze to będzie super czas.
Narobię sobie miliony pierogów i trzy tony ryb, a mąż będzie mi dolewał herbatki na trawienie 😂😂😂

Odnośnie badań :) pytanie do mam, które maja grupę krwi minus, (to moja pierwsza ciąża) kiedy dostalyscie zastrzyk z immunoglobuliny? Bolało ? ;))

reklama
Hmmm nie wiem jak to jest z niedokrwistoscia. Nikt mi nic nie mowil na ten temat. Bardziej sie boja tego stanu przedrzucawkowego w ciazy... ja w pierwszej ciazy mialam duze problemy z cisnieniem praktycznie od poczatku. Leki dostalam dopiero jak przekroczylam 170/100 plus puls kolo 120. W sumie ze 3 miesiace bralam tabletki.
Ja ciśnienie mam super od początku, tylko i wyłącznie u mnie chodzi o puls. Lekarz mówi, że to nie żarty więc biorę co kazał. 😁

Do góry