reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
w punkt napisane. Ludzie tego nie rozumieją ze nie które kobiety naprawdę pragną dziecka a nie mogą zajść droga naturalna to korzystają z innych sposobów. Znam osoby które wzięły nasienie innego faceta i mają dzieci teraz całe i zdrowe ale nikt o tym nie wiedział ze względu na to co ludzie o tym myślą. Tylko ja wiem bo to moje dwie dobre koleżanki. Nie wiem czy się zdecydowały powiedzieć komuś w rodzinie ale wątpię.
Na patologii ciąży leżała ze mną dziewczyna, która latami nie mogła zajść w ciążę a kiedy już zaszła to za każdym razem poronila przed 10tc. Miała jakas chorobę immunologiczna, że jej organizm odbierał ciążę jako intruza i "pozbywal" się jej. Była już strasznie zrezygnowania i załamana. Opowiadała mi jak kiedyś ktoś jej powiedział prosto w oczy, że jeśli latami nie może zajść w ciążę to znaczy że nie powinna być matką bo była by zła matka i bog tak jej to daje do zrozumienia. Płakała miesiąc, dniami i nocami po tym co usłyszała. Niektórzy ludzie nie mają serca [emoji17]

Na patologii ciąży leżała ze mną dziewczyna, która latami nie mogła zajść w ciążę a kiedy już zaszła to za każdym razem poronila przed 10tc. Miała jakas chorobę immunologiczna, że jej organizm odbierał ciążę jako intruza i "pozbywal" się jej. Była już strasznie zrezygnowania i załamana. Opowiadała mi jak kiedyś ktoś jej powiedział prosto w oczy, że jeśli latami nie może zajść w ciążę to znaczy że nie powinna być matką bo była by zła matka i bog tak jej to daje do zrozumienia. Płakała miesiąc, dniami i nocami po tym co usłyszała. Niektórzy ludzie nie mają serca [emoji17]
No jak tak można... 🙄 Dno totalne... 😤🤦

Ja nie rozumiem jak można o takich rzeczach takie bzdury Plesc lub nawet się kogoś wypytywać tak chamsko.

Powiem wam ze ciotki klotki w Polsce nie raz się pytaly i teksty waliły głupie „kiedy dzieci” „już x lat po ślubie a wy nic” „na co czekasz stara jesteś” (?!) a tu NIGDY nikt się nie zapytał nawet o tym. To jest nie do pomyślenia dla mnie po prostu bo to jest osobista i prywatna sprawa już pomijając fakt ze ktoś może chcieć a nie moc albo po prostu nie chcieć dzieci i nikomu nic do tego.
A jak już nawet temat gdzieś wyplynie to jest jedynie komentarz „Ee masz czas na pieluchy” “najpierw urlopów kilka nacieszycie się sobą troche, czy tam kariera pozniej sobie pomyślicie” czy coś w tym stylu. Kompletnie inne podejście.

Ostatnia edycja:
Ludzie czasem się nie zastanowią i powiedzą głupoty. Mnie zraniła bardzo bliska osoba jak dowiedziała się o trzeciej mojej ciąży. Usłyszałam tyle przykrych słów że nie chce ich nawet powtarzać. Tak, była to ciąża z wpadki ale bardzo chciana i jak tylko zaczęłam podejrzewac że mogę być w ciąży to byłam szczęśliwa, mąż tez. Moja radość nie trwała jednak długo bo niestety poronilam i od razu pomyślałam że co niektórzy z tego się pewnie cieszą. Teraz mam plan powiedzieć o ciąży dopiero jak brzuch będzie bardzo widoczny czyli koło 6 miesiąca nie wcześniej.

Dziewczyny zamawiałyście testy owulacyjne z allegro? [emoji846] Widzę po aukcjach, że jest ich sporo bo aż po 30szt i 50szt też są i w kuszących cenach [emoji106]. Zastanawiam się nad kupnem teraz, już niebawem po skończonej @ będę robić pomiary i wklejać w zeszyt [emoji2]

Dziewczyny jestem prawie w 8 tygodniu a wyszło mi na cytologii stan zapalny czy ktoras z was miała taką sytuację ? Wizyta dopiero w sobotę..
Nadal asc us? W ciazy nic z tym juz nie zrobisz. Na zapalenie dadza Ci pewnie nystatyne, a cytologie pewnie bedzie trzeba skonrolowac w III trym i po ciazy jesli bedzie sie ciagnac asc us to kolposkopia dla swietego spokoju.

reklama
Dziewczyny zamawiałyście testy owulacyjne z allegro? [emoji846] Widzę po aukcjach, że jest ich sporo bo aż po 30szt i 50szt też są i w kuszących cenach [emoji106]. Zastanawiam się nad kupnem teraz, już niebawem po skończonej @ będę robić pomiary i wklejać w zeszyt [emoji2]

Ja zamawiałam kiedyś

Do góry