reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Czasc dziewczyny. Jestem po nieudanym in vitro teraz jestem na długim protokole biorę gonapeptyl w czwartek idę na usg. Możecie mi powiedzieć jak wygląda dlugi protokół

reklama
Nawet nie wiesz jak sie ciesze ze juz ten plan jest, i to tak realny i nie dużo pozostało do jego spełnienia 😍😍 mam nadzieję że i do Ciebie małpa przyjdzie szybko i razem będziemy w dwupaku na święta. Jeszcze @Wesoła_Aga do nas dołączy 😍😍😍❤ na pewno będą to piękne święta, pierwsze od 4 lat, i dostaniemy najpiękniejsze prezenty na gwiazdkę ❤ nasze maleństwa w brzuchu. ✊✊✊✊❤ Niech się spełni to marzenia, w końcu grudzień to magiczny miesiąc 😍😍😍

Oby oby ;) narazie to nawet pęcherzyki mi się nie chciały tworzyć :D

No ale się zobaczy co tam dziś dr stwierdzi :)

Dziewczyny napewno będziecie mieć super prezent na święta !! 🌠🌠🌠🎁🎁🎁🎄🎄🎄

Dokładnie! Zreszta mozesz jesc nawet samo avocado i trawki ale jak nie trafisz na wlasciwy zarodek to nic nie pomoze. Zdrowe odzywianie jest wspoamgajce ale zdrowo- rozsadkowe ;) Przede wszystko powinno sie unikac cukrow.
Ja w 1 jak i 2 ciąży nie potrafię żyć bez cukru 😉
O 6 rano jak mąż wstaję do pracy przynosi mi ciastko o 8 jak wstaje Marcelina przynosi mi ciastko 🤣
Nie ma nic lepszego na mdłości niż jakieś ciastko czy wafelek......
W kieszeni mam zawsze żelki.... jak idę na spacer z Marcys czasem robi mi się słabo i żelek ratuje sytuacjie 😁😁😁😁

Z tym ananasem to ja nie wiem......
W Azji ( chyba tam) jest jedzony po to by wywołać poród..... Od 38 tc jedzą go na kilogramy .
A ponoć niedojrzały i w dużej ilości może spowodować poronienie......
W internetach można znaleźć wsztstko.....pytałam lekarza powiedział by nie jeść dużo i często bo tak ma tam jakaś substancjie....
Przekonałaś mnie, zostaje przy avokado 🙈

Czasc dziewczyny. Jestem po nieudanym in vitro teraz jestem na długim protokole biorę gonapeptyl w czwartek idę na usg. Możecie mi powiedzieć jak wygląda dlugi protokół
Ja w pierwszym cyklu brałam tabletki anty przez 21 dni. Później gonapeptyl (nie pamiętam ile dni dokładnie, ale zastrzyki nałożyły się przez chwilkę z anty). W 2 dniu kolejnego cyklu dołączyli mi menopur (+ gonapeptyl cały czas). I tak monitoringi do punkcji, razem z badaniem hormonów. Na koniec pregnyl :)

Ja też miałam długi protokół, z tym że nie brałam tabletek anty. Od wcześniejszego cyklu, w 21 dc brałam gonapeptyl (20 zastrzyków wyszło) później od następnego cyklu tj. 3dc brałam menopur (w tym czasie również gonapeptyl) i chyba dwa dni przed punkcja jeszcze ovitrelle i już 😉

reklama
dziewczyny mam pytanie o nacięcie otoczki zarodka - brała to któraś z Was ? Jest sens w ogóle?
Ja bralam a czy było warto dopiero się dowiem, dziś jest 4dpt dopiero. Nam doktor tłumaczyła, że warto ze względu, że po rozmrożeniu zmienia się trochę struktura i zarodek może mieć większy problem z tej otoczki sam wyjść.

Do góry