reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dzień dobry Dziewczyny
Ja dalej na progesteronie żeby wywołać @ to juz 47dc zostało jeszcze 4dni, ale juz mam tak dość że marzę żeby odstawić dostać ta @ oczyścić się bo bolą mnie plecy praktycznie codziennie od około 3tyg, czuję juz takie ciążenie w podbrzuszu i co najśmieszniejsze pracę jajników nie wiem czemu ale cały czas tam coś się dzieje 🤦‍♀️ jeszcze tylko 4dni, staram się zająć sprzątaniem świątecznym żeby o tym nie myśleć.

reklama
Dzień dobry dziewczyny :)
U mnie 11 dni po zastrzyku i krechy ciemnieją! W sumie byłam pewna ze to to... dziś udało mi się zrobić test z porannego moczu. Czułość 50 wiec to nie będą krechy jak na 10 ale chyba mogę po cichu mieć nadzieje :)
Czułość 50? Gdzie są takie? Ale ta czułość to jest ta najsłabsza tak? Jeju jakbym spytała w aptece o tą czułość to już całkiem babki by osiwialy... Kiedyś prosiłam o test z czułością 10mlu a babka ze stażem farmaceutycznym +20 " a co to jest czułość 10mlu pierwsze słyszę..." ręce opadają 🙄😋

Czułość 50? Gdzie są takie? Ale ta czułość to jest ta najsłabsza tak? Jeju jakbym spytała w aptece o tą czułość to już całkiem babki by osiwialy... Kiedyś prosiłam o test z czułością 10mlu a babka ze stażem farmaceutycznym +20 " a co to jest czułość 10mlu pierwsze słyszę..." ręce opadają 🙄😋
W Japonii nie ma czulszych testów niż 50 żeby nie wykrywały biochemicznej ciąży. Czasami w aptece można u farmaceuty dostać takie o czułości 25 ale to są dla kobiet które maja częste poronienia itp i musza wcześnie wiedzieć, żeby brać leki. U mnie najbliższa taka apteka jest godzinę drogi od domu wiec kupuje te 50 w drugstore. Zastanawia mnie kiedy było zagnieżdżenie skoro owulacja była 1-2 grudnia a 9 grudnia już miałam na teście 50 widoczna kreskę a teraz to już całkiem widoczne II są :O szybko jakoś...

W Japonii nie ma czulszych testów niż 50 żeby nie wykrywały biochemicznej ciąży. Czasami w aptece można u farmaceuty dostać takie o czułości 25 ale to są dla kobiet które maja częste poronienia itp i musza wcześnie wiedzieć, żeby brać leki. U mnie najbliższa taka apteka jest godzinę drogi od domu wiec kupuje te 50 w drugstore. Zastanawia mnie kiedy było zagnieżdżenie skoro owulacja była 1-2 grudnia a 9 grudnia już miałam na teście 50 widoczna kreskę a teraz to już całkiem widoczne II są :O szybko jakoś...
Aaaaaa Japonia to mów tak odrazu nie wiedziałam że tam przebywasz musiałam coś przeoczyc:)

Dzień dobry dziewczyny :)
U mnie 11 dni po zastrzyku i krechy ciemnieją! W sumie byłam pewna ze to to... dziś udało mi się zrobić test z porannego moczu. Czułość 50 wiec to nie będą krechy jak na 10 ale chyba mogę po cichu mieć nadzieje :)
No to ja już gratuluję nie po cichutku tylko tak najprawdziwiej 😁 💕 Jak to teraz u Ciebie wygląda? Możesz się zapisać już do lekarza? Czy każą czekać ileś tygodni? Bety pewnie nie da się zrobić?
Nie wiadomo czego się spodziewać, jak dziewczyny w UK mają do 12 tygodnia takie przeboje 🙈

Mam nadzieję że organizm wraca do normalności chyba że strachu bo kolejna wizyta u gin. Mam 13dc i w końcu zaczął pojawiać się ladny cień na testach owu. Do tej pory 2 cykle biało. Czyli coś ruszyło. Pytanie na ile. I w sumie czysto teoretycznie jest szansa jeszcze na owu. I tak się zastanawiam czy czasem Apo napro co brałam na covida czy nie blokował tego no i sam covid. A od miesiąca pije zioła ojca klimuszki. Nie wiem czy już mogą działać ale na pewno libido jest lepsze. Chcąc nie chcąc zmniejszyła się ilość spożywanej kawy 🤪

Mam nadzieję że organizm wraca do normalności chyba że strachu bo kolejna wizyta u gin. Mam 13dc i w końcu zaczął pojawiać się ladny cień na testach owu. Do tej pory 2 cykle biało. Czyli coś ruszyło. Pytanie na ile. I w sumie czysto teoretycznie jest szansa jeszcze na owu. I tak się zastanawiam czy czasem Apo napro co brałam na covida czy nie blokował tego no i sam covid. A od miesiąca pije zioła ojca klimuszki. Nie wiem czy już mogą działać ale na pewno libido jest lepsze. Chcąc nie chcąc zmniejszyła się ilość spożywanej kawy 🤪

Też piłam zioła,ale tylko jeden cykl więc nie wiem czy coś pomogły teraz już odstawiam :p :)

Dzień dobry dziewczyny.
Właśnie dostałam @ także tego...
3 dni przed czasem, więc mój cykl trwał teraz tylko 23 dni, zawsze mam 26-27.
Dziś więc nastrój wisielczy pt. nigdy mi się nie uda, mam już dość. 11 miesięcy starań.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry