reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

A, ja, mogę nie jeść od 21do rana i cukier poniżej 140😁ja w dzień jem małymi porcjami ale praktycznie nonstop wychodzi co 2-3h cos😁siedzę obecnie w domu, jem, śpię i wychodzę na, spacery z psem. Ale cóż pandemia🤷‍♀️
Kochana a co tu zrobić, tylko leżeć i jeść 😂 mój pies powoli wygląda jak kulka, bo raz ja coś skubnę a pies dostanie przy okazji 😂

reklama
Witajcie dziewczyny :) Ja dziś po wizycie i do Was z takim pytaniem :) ile ważyły wasze maluszki w brzuszkach w 29tc? Wiem że to sprawa indywidualna :) Mi dziś na wyżycie doktor powiedział że mały jest duży 🙈 ma 1.65kg i wychodzi nam 31tc. Miesiąc temu ważył ok 800 g :) Jak jest u Was? :)

Witajcie dziewczyny :) Ja dziś po wizycie i do Was z takim pytaniem :) ile ważyły wasze maluszki w brzuszkach w 29tc? Wiem że to sprawa indywidualna :) Mi dziś na wyżycie doktor powiedział że mały jest duży 🙈 ma 1.65kg i wychodzi nam 31tc. Miesiąc temu ważył ok 800 g :) Jak jest u Was? :)
Hej ja mam teraz 29 tydzień. I byłam we wtorek na usg i mały ważył 1272. Według usg wychodził nam 28 tydz. Pani doktor mówiła że waga dobra że mam się nie denerwować. W poprzedniej ciąży córka w 28 tyg ważyła już 1422 a miesiąc później ważyła już 4125. Bardzo szybko przybierała wtedy pod koniec ciąży miałam podniesiony cukier i to spowodowało makrosomie płodu. Koniec końca mała urodziła się w 38tyg z waga 4270. I 60cm długa.

Źle napisałam, rano na czczo mialam dziś 86,wczesniej Max 112 ale po lodach wieczornych.
To 86 miałam np. Dziś a wczoraj jadłam o 21ej i potem już nic,spac.
Po posiłkach nie mogę przekroczyć 140,i jeszcze nie przekroczyłam ani raz.
Acha już się wystraszylam:-). Ja też mam nie przekraczać 140. Ale moja gin mi mówiła że na czczo 100 nie przekroczyć a diabetolog że 90. Pilnuje żeby tego 90 nie przekraczać.

Hej ja mam teraz 29 tydzień. I byłam we wtorek na usg i mały ważył 1272. Według usg wychodził nam 28 tydz. Pani doktor mówiła że waga dobra że mam się nie denerwować. W poprzedniej ciąży córka w 28 tyg ważyła już 1422 a miesiąc później ważyła już 4125. Bardzo szybko przybierała wtedy pod koniec ciąży miałam podniesiony cukier i to spowodowało makrosomie płodu. Koniec końca mała urodziła się w 38tyg z waga 4270. I 60cm długa.
Kurcze to mnie nastraszyłaś 😂 Lekarz powiedział że jest duży jak na ten tydzień ale nic nie wspominał że jakoś bardzo za duży 🙈 chociaż na poprzedniej wizycie zaznaczył że jak przyjdziemy następnym razem będzie miał ok 1kg 😁 a tu taka niespodzianka 😁 trochę się boję bo mąż był duży 60cm i 4.3kg 🙈 Sama nie przybrałam dużo od ostatniej wizyty bo 1.5kg a cukrzycy nie mam stwierdzone 🤔

Hej ja mam teraz 29 tydzień. I byłam we wtorek na usg i mały ważył 1272. Według usg wychodził nam 28 tydz. Pani doktor mówiła że waga dobra że mam się nie denerwować. W poprzedniej ciąży córka w 28 tyg ważyła już 1422 a miesiąc później ważyła już 4125. Bardzo szybko przybierała wtedy pod koniec ciąży miałam podniesiony cukier i to spowodowało makrosomie płodu. Koniec końca mała urodziła się w 38tyg z waga 4270. I 60cm
Kurcze to mnie nastraszyłaś 😂 Lekarz powiedział że jest duży jak na ten tydzień ale nic nie wspominał że jakoś bardzo za duży 🙈 chociaż na poprzedniej wizycie zaznaczył że jak przyjdziemy następnym razem będzie miał ok 1kg 😁 a tu taka niespodzianka 😁 trochę się boję bo mąż był duży 60cm i 4.3kg 🙈 Sama nie przybrałam dużo od ostatniej wizyty bo 1.5kg a cukrzycy nie mam stwierdzone 🤔
Też dzis bylam na wizycie (29+1) i mała ma 1400g ( mąż był pulpet i ja też ogólnie miałam prawie 4kg) też nie mam cukrzycy i na chwile obecna tylko 6kg przytyłam. Cały czas pod obserwacją nerki małej zostają bo prawa pozostaje powiększona. Mam tylko nadzieję ze po porodzie się unormuje. I za 2 tyg następna wizyta

Ja wtedy też nie miałam stwierdzonej. Ogólnie też mało przybierałam wtedy po 300 g miesięcznie. Dopiero jak mała z 1422 doszła do 4kg to waga skoczyła. A teraz jak mam stwierdzoną cukrzycę ciążowa i mam dietę to jak narazie waga maluszka ok. Zobaczymy jak będzie dalej. :-).

reklama
Acha już się wystraszylam:-). Ja też mam nie przekraczać 140. Ale moja gin mi mówiła że na czczo 100 nie przekroczyć a diabetolog że 90. Pilnuje żeby tego 90 nie przekraczać.
W Niemczech diabetolog dała mi książeczkę dla ciężarnych z cukrzyca i pisze tłustym drukiem na czczo nie przekraczać 95 a po posiłku 140,ja dziś super cukry 87 na czczo a po posilkach do 110

Do góry