reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Pod językiem, termometrem rtęciowym 😊
Zwykłym czy miał dwa miejsca po przecinku? Od nowego cyklu mam zamiar mierzyć właśnie pod językiem i nie wiem czy taki który mam będzie dobry. Rtęciowego niestety już nie mam bo dawno zostały wycofane a ostatni się pobił 😀, ale mam galowy z jednym miejscem po przecinku i elektroniczny (niby owulacyjny) z dwoma miejscami po przecinku.

Powiedz jeszcze ile trwały twoje cykle i w którym dniu cyklu testowałaś jak wyszedł test negatywny? 😊

reklama
Ja słyszałam/czytałam, że zaczyna być produkowana nawet do 2 dni po zagnieżdżeniu, a jak ktoś ma podstawową swoją wartość ok 0-1 to tez miną kolejne dni zanim dojdzie do 10. Dlatego napisałam, że MOŻE. Ale nie jestem alfą i omegą 😃 Po prostu uważam, że wczesne testowanie może nie dać prawidłowego wyniku :)
Nie wiem gdzie to czytalas, e jest to nie prawda. Przy zagnieżdżeniu już zaczyna się wytwarzać beta i po 2 dniach od zagnieżdżenia już można coś wyczytać o ile jesteśmy pewne w 100% kiedy była owulacja. 14 dpo to nie jest wczesne testowanie. Jak nie wychodzi po 14 dpo tzn ze albo źle obliczona owulacja albo nie jest się w ciąży 🤷‍♀️

Nie wiem gdzie to czytalas, e jest to nie prawda. Przy zagnieżdżeniu już zaczyna się wytwarzać beta i po 2 dniach od zagnieżdżenia już można coś wyczytać o ile jesteśmy pewne w 100% kiedy była owulacja. 14 dpo to nie jest wczesne testowanie. Jak nie wychodzi po 14 dpo tzn ze albo źle obliczona owulacja albo nie jest się w ciąży 🤷‍♀️
Ja wiem, że jak zapytam wujka Google o kaszel to powie, że to rak odbytu 😃 ale takie informacje w necie znalazłam powtórzone kilkukrotnie, więc uznałam, że nie zawsze bhcg produkowane jest od razu po zagnieżdżeniu. Kiedyś przy okazji zapytam o to lekarza.
Ja bym po prostu powtórzyła test na drugi dzień.

Ja wiem, że jak zapytam wujka Google o kaszel to powie, że to rak odbytu 😃 ale takie informacje w necie znalazłam powtórzone kilkukrotnie, więc uznałam, że nie zawsze bhcg produkowane jest od razu po zagnieżdżeniu. Kiedyś przy okazji zapytam o to lekarza.
Ja bym po prostu powtórzyła test na drugi dzień.
Jasne jak w 14dpo wyjdzie negatywny, a okresu nadal nie będzie to warto powtórzyć. Wszystko zależy kiedy była owulacja 🤷‍♀️ na 2021 widzę jest przypadek gdzie dziewczynie spóźnia się okres 30 dni i nic z tym nie robi, bo zrobiła test 1 dnia spóźnienia @ i był negatywny to nie powtarzała 🤦‍♀️

Jasne jak w 14dpo wyjdzie negatywny, a okresu nadal nie będzie to warto powtórzyć. Wszystko zależy kiedy była owulacja 🤷‍♀️ na 2021 widzę jest przypadek gdzie dziewczynie spóźnia się okres 30 dni i nic z tym nie robi, bo zrobiła test 1 dnia spóźnienia @ i był negatywny to nie powtarzała 🤦‍♀️
Ja bym chyba na głowę dostała jakbym miała żyć w takiej niepewności że okres tyle się spóźnia a jeden test tylko wyszedł negatywny 🤣

Ja bym chyba na głowę dostała jakbym miała żyć w takiej niepewności że okres tyle się spóźnia a jeden test tylko wyszedł negatywny 🤣
Już pomijam życie w niepewności. Ale jeśli jest w ciąży to jest skrajnie nie odpowiedzialna bo będzie to 10tc😱 bez kontroli, 🤦‍♀️ muszę przestać obserwować tamten wątek 😅

reklama
Już pomijam życie w niepewności. Ale jeśli jest w ciąży to jest skrajnie nie odpowiedzialna bo będzie to 10tc😱 bez kontroli, 🤦‍♀️ muszę przestać obserwować tamten wątek 😅
Masz 100% rację. Ja czekam na wynik swojej bety jak na szpilkach. Czy ciąża czy nie. Nie wyobrażam sobie być w 10 tygodniu i nie być pod kontrolą lekarza 🤦‍♀️

Do góry