reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Tatus wykorzysta tacierzynski a matka jak pracuje to na ten macierzynski przejdzie
Nie rozumiemy się :D Tacierzyński to to samo co macierzyński, tylko, że dla taty, więc oboje rodziców nie może go wziąć, ale pewnie chodziło Ci o to, że tata ojcowski weźmie (14 dni), a mama macierzyński, tak standardowo. Bo przez chwilę już myślałam, że po części macierzyńskiego wracasz do pracy, a facet będzie siedział z dzieckiem - ja nawet o tym myślałam na początku ciąży, bo w pracy się tak nie narobię jak przy dziecku 😂, ale jakoś do pracy mi snie spieszno, no i chciałabym karmić piersią, a do tego jeszcze względy finansowe, więc nie ma opcji.

Nie rozumiemy się :D Tacierzyński to to samo co macierzyński, tylko, że dla taty, więc oboje rodziców nie może go wziąć, ale pewnie chodziło Ci o to, że tata ojcowski weźmie (14 dni), a mama macierzyński, tak standardowo. Bo przez chwilę już myślałam, że po części macierzyńskiego wracasz do pracy, a facet będzie siedział z dzieckiem - ja nawet o tym myślałam na początku ciąży, bo w pracy się tak nie narobię jak przy dziecku 😂, ale jakoś do pracy mi snie spieszno, no i chciałabym karmić piersią, a do tego jeszcze względy finansowe, więc nie ma opcji.
Ja wiem ze nie to samo😁

Ja mam taką roboczą listę:
dla dziecka
- pieluchy tetrowe i muślinowe
- pampersy
- chusteczki nawilżane
- kocyk i/lub rożek
- ubranka, czapeczka, skarpetki
- gaziki jałowe i zwykłe
- na wszelki wypadek: smoczek, butelka, ręcznik, jakiś krem pielęgnacyjny, sól fizjologiczna

dla mnie
- koszule (do porodu i po porodzie)
- szlafrok
- kapcie i klapki
- podkłady na łóżko
- podkłady poporodowe
- majtki jednorazowe
- biustonosze
- wkładki laktacyjne
- ręcznik papierowy i toaletowy
- maść na brodawki
- butelka filtrująca
- ładowarka i przedłużacz, powerbank
- słuchawki
- ręcznik
- kosmetyczka
- przekąski
- laktator?
- poduszka do karmienia?
- Octanisept?

Co pakujecie do szpitala? :) wlasnie siedzę i chce sie troche spakowac 😂 zeby w razie co miec wiekszosc juz w torbie
Podklady na lozko i poporodowe majtki siateczkowe laktator osłonki mam na brodawki kosmetyki 2koszule do szpitala szlafrok kapcie takie pod prysznic na wyjscie wygodne ciuchy dla siebie. I do dziecka potem rzeczy pieluchy chusteczki krem rożek i ciuszki i na wyjscie kombinezon

reklama
Ja mam taką roboczą listę:
dla dziecka
- pieluchy tetrowe i muślinowe
- pampersy
- chusteczki nawilżane
- kocyk i/lub rożek
- ubranka, czapeczka, skarpetki
- gaziki jałowe i zwykłe
- na wszelki wypadek: smoczek, butelka, ręcznik, jakiś krem pielęgnacyjny, sól fizjologiczna

dla mnie
- koszule (do porodu i po porodzie)
- szlafrok
- kapcie i klapki
- podkłady na łóżko
- podkłady poporodowe
- majtki jednorazowe
- biustonosze
- wkładki laktacyjne
- ręcznik papierowy i toaletowy
- maść na brodawki
- butelka filtrująca
- ładowarka i przedłużacz, powerbank
- słuchawki
- ręcznik
- kosmetyczka
- przekąski
- laktator?
- poduszka do karmienia?
- Octanisept?
Ja jeszcze na swojej liście mialam oliwkę dla maleństwa, a dla siebie dodatkowo kubek sztućce w razie gdyby była potrzeba. Oczywiście herbata itp. Bielizna tj. Skarpety i jakieś bawelniane większe majtki na wyjście.

Do góry