Kurde, że sobie kostki nie skręciła
@Fredka jak ja na lato zaloze w koncu obcasy do tych moich sukienek to tak wlasnie bede szlaJeeesssuuuu ja sie zawsze uplacze ze smiechu na tych filmikach jak one sie tak przewracja
![]()
![]()
![]()
no zawsze mnie to tak smieszy
Tylko kto mi reke poda
![]()
reklama
Ania.Wiosenka
Fanka BB :)
Moze nie były dobrze zapięte/zawiązane czy założone, lub niedopasowany rozmiar.Jak modelka moze nie potrafic chodzic na szpilkach-no jak?To nawet nie byly jakies dziwaczne typu kopyta tylko wyzsze szpilki![]()
Evela.6
U mnie dziś mąż w kuchni makaron z krewerkami robi[emoji7] bo ja z gorączka pod kocem koczuje[emoji85] chyba mnie zaraził, sam czuję się już dobrze prócz braku smaku i węchu a mnie rozklada[emoji85]Nikt dzisiaj nie gotuje obiadu? Mam bataty - chyba zrobie z tego frytki i jakas surowke z pekinskiej![]()
masakraDuzo mozna zepsuc - z prawie 40 jajek zostalam ledwo z jedna blastocysta. Nawet nie chce do tego wracac bo bardzo to przezylam.
@bazylia128 zaopatrzylas sie juz w pieluszki tetrowe lub muslinowe?Ja dzis dokonalam zakupu i kupilam 4op.po 3 muslinowych tskich kolorowych.
Ania.Wiosenka
Ja kupiłam przed weekendem i wczoraj przyszły. Jedno opakowanie muślinowych (czyli 3 szt) kilka zwykłych białych tetrowych i flanelowych. Nie do końca rozumiem jednak te muślinowe. Kupiłam, zeby zobaczyć, tylko ze one są śliskie nie sądzę, ze będą dobrze wchłaniać ulewanie itp. Do czego dziewczyny bedziecie je stosować?@bazylia128 zaopatrzylas sie juz w pieluszki tetrowe lub muslinowe?Ja dzis dokonalam zakupu i kupilam 4op.po 3 muslinowych tskich kolorowych.
Załączniki
Ale sliczneJa kupiłam przed weekendem i wczoraj przyszły. Jedno opakowanie muślinowych (czyli 3 szt) kilka zwykłych białych tetrowych i flanelowych. Nie do końca rozumiem jednak te muślinowe. Kupiłam, zeby zobaczyć, tylko ze one są śliskie nie sądzę, ze będą dobrze wchłaniać ulewanie itp. Do czego dziewczyny bedziecie je stosować?
Ja i do ulewania,przykrywania,kapieli
Niestety nie są to odosobnione przypadki.Duzo mozna zepsuc - z prawie 40 jajek zostalam ledwo z jedna blastocysta. Nawet nie chce do tego wracac bo bardzo to przezylam.
U mnie było 35 jajek, 22 pobrane, 12 zapłodnionych i żadnej blastocysty.
Dopiero kilku tygodniach i Waszej pomocy zdaję sobie sprawę, że nawet stymulację i punkcję można spie****.
Nie przyznać, że można było trochę inaczej poprowadzić stymulację czy zastosować inne techniki (dostępne w innych klinikach) tylko wmawiać starającej się parze, że to na pewno ich wina i sugerować podmianę gamet (bo to w ich klinice jest dostępne).
Niedobrze mi się robi jak lekarz prowadzący, przepisując lekarstwa kierował do apteki swojej żony. Niby w trosce o pacjentkę.
Żerowanie na cudzym nieszczęściu...
Zdajemy sobie z mężem sprawę z tego, że mamy to szczęście, że było nas stać na leczenie. W ogóle ceny w Polsce w stosunku do zarobków to jest temat rzeka, a odebranie dofinansowania do in vitro, to największe skur....stwo, jakie PIS mógł zrobić (chociaż jak się zastanowię, to teraz wyrokiem TK przebili samych siebie).Fajnie, że jesteś zadowolona i było Cię stać na leczenie w takiej klinice. No i najważniejsze, że się udało.
Ale to ciągle nie zmienia faktu, że te ceny nie są adekwatne do polskich zarobkow. To jest bardzo smutne, bo już w tej chwili wielu osób po prostu nie stać na taki luksus jakim jest dziecko z in vitro. I to z mniej popularnych klinik. Pewnie w niedalekiej przyszłości, dziecko z in vitro będzie przywilejem dla klasy wyższej
![]()
Odnośnie cen w klinikach, zawsze mnie zastanawia, jakie jakie mają miesięczne koszty prowadzenia działalności, bo to też ma wpływ na ich ceny. Mogę sobie tylko wyobrażać, że pewnie idą w setki tysięcy.
reklama
U mnie dziś mąż w kuchni makaron z krewerkami robi[emoji7] bo ja z gorączka pod kocem koczuje[emoji85] chyba mnie zaraził, sam czuję się już dobrze prócz braku smaku i węchu a mnie rozklada[emoji85]
Zdrowiej szybko... Ja też nadal źle się czuję a mąż w pracy i nie ma się kto mną opiekować
Podziel się: