reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Chciałam się zapytać, coś co trochę mnie nurtuje.
Generalnie nie bolą mnie piersi, czasami pobolewają, ale na pewno nie jest to ból, o którym czasami wspominacie. Piersi wydają się pełniejsze, sutki ciemniejsze, ale innych zmian nie widzę. Czy może tu rzutować później na laktacji? Albo ból pojawia się później? Te z Was, które były już w ciąży bądź maja taka wiedzę - mogłyby podzielić się swoją wiedza? :)
Ja myślę że to indywidualna sprawa. U mnie np przed okresem czasami mnie tak piersi bolały że po schodach zejść nie mogłam a czasami nic. A czy to powiązanie z laktacją nie sądzę , w pierwszej ciąży mało bolały a młodego do roku z cycka karmiłam a po skończeniu miałam jeszcze przez rok pokarm. Jak nacisłam na brodawkę to mleko leciało.

Właśnie z apteki wróciłam z dupkiem chociaż dziś mam normalne białe wydzieliny. Jutro na 8 do lekarza . Można się po tym gorzej czuć ?

Ja w tej ciąży pierwszy raz taki ociężały żołądek czuję i już mi się to nie podoba :-/ w dodatku dzisiaj pobilam rekord spania. W nocy luzik, spalam jak zabita od około 1 do prawie 10, potem szybkie sniadanie i znowu spanie do 12, potem robienie pizzy i znowu od pol godziny nie dość ze na żołądku ciężko , to na dodatek jeszcze bardziej senna jestem niż przed tą pośniadaniową drzemką :-/
No to piatka, mam dzis identycznie

Generalnie nie bolą mnie piersi, czasami pobolewają, ale na pewno nie jest to ból, o którym czasami wspominacie. Piersi wydają się pełniejsze, sutki ciemniejsze, ale innych zmian nie widzę. Czy może tu rzutować później na laktacji? Albo ból pojawia się później? Te z Was, które były już w ciąży bądź maja taka wiedzę - mogłyby podzielić się swoją wiedza? :)
W poprzedniej ciazy piersi zaczely mnie boleć pod koniec, rosnac po porodzie i nawale mlecznym, mleczka mialam tyle, ze bym oddział wykarmiła 😊

Cześć dziewczyny. Dzisiaj się jeszcze nie witałam.
O to jest świetne. Zapisuje do wykorzystania w razie potrzeby😃
Mnie też nie bolą, ostatnio rzeczywiście ciut pełniejsze, ale stanik noszę dalej ten sam więc dużej różnicy nie ma. W dwóch poprzednich ciążach miałam tak samo. Nie miało to wpływu na laktacje. Oboje dzieci karmiłam bez większych problemów po 13 miesięcy z czego 6 miesięcy tylko piersią. Moim zdaniem brak bólu i zmiany rozmiaru przed urodzeniem nie świadczą o przyszłych problemach z laktacją.

Właśnie z apteki wróciłam z dupkiem chociaż dziś mam normalne białe wydzieliny. Jutro na 8 do lekarza . Można się po tym gorzej czuć ?
ja po dupku bardzo źle się czułam, zaczęłam mieć jazdy jak na nieustannym kacu. Chociaż zauważyłam, że jakoś po dłuższym zażywaniu chyba organizm się do niego przyzwyczaił i zaczęłam go tolerować.
Wiadomo, że każdy ma inny organizm i każdy inaczej na hormony reaguje. Ale w razie czego bądź przygotowana na gorsze samopoczucie. Trzymam kciuki za jutro. Dzisiaj leż i staraj się nie stresować. Jak plamienia ustąpiły to raczej dobry znak :)

reklama
Ja w tej ciąży pierwszy raz taki ociężały żołądek czuję i już mi się to nie podoba :-/ w dodatku dzisiaj pobilam rekord spania. W nocy luzik, spalam jak zabita od około 1 do prawie 10, potem szybkie sniadanie i znowu spanie do 12, potem robienie pizzy i znowu od pol godziny nie dość ze na żołądku ciężko , to na dodatek jeszcze bardziej senna jestem niż przed tą pośniadaniową drzemką :-/
U mnie identiko.. Ja bym mogła żyć powietrzem nie mam ochoty w ogóle na jedzenie jakoś sie zmuszam 😃

Do góry