reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Czy chodzicie spac razem z maluchami?? Moja spi od 20. 30 ja zamiast spac siedziałam ze starym i ogladalismy tv, i sie zastanawiam czy oplacs mi sie zasypiac bo zaraz wstanie 😂😂 ja jeszcze nie zrobiłam, żadnej drzemki z mloda w dzień. I jestem zombie...
Ja w dzień czasami śpię z małą jak jestem zmęczona mocno. Na wieczór to muszę się ogarnąć jeszcze jak ona zaśnie i później kładę się i coś trochę pooglądam i idę spać 😅

reklama
Hej dziewczyny. Jak możecie to podeślijcie zdjęcia czym nakrywacie maluchy do snu i w jakich temp. U mnie mala spala tylko pod kocem i ciagle zgrzana. Bez koca troche boje się ja kłaść bo jak to bez okrycia do snu. Szukałam jakis cienkich kolderek 100% bawełna ale jest tego tyle xe nie wiadomo co jest ok.

Hej dziewczyny. Jak możecie to podeślijcie zdjęcia czym nakrywacie maluchy do snu i w jakich temp. U mnie mala spala tylko pod kocem i ciagle zgrzana. Bez koca troche boje się ja kłaść bo jak to bez okrycia do snu. Szukałam jakis cienkich kolderek 100% bawełna ale jest tego tyle xe nie wiadomo co jest ok.
Moja ma kocyk taki nie gruby, a w sypialni mamy 19 stopni

Moja miala dzisiaj spodenki + skarpetki + body z dlugim rekawem. Kocyk plarowy , nakladam do linii pach, pod rece, inaczej boje sie ze sobie przysloni twarz. Roznie, czasem jej jeszcze na nogi zarzuce moja koldre a czasem nie. Temp w sypialni to jakieś 22 stopnie. Ja sprawdzam po karku, nawet jak bardzo cieply ale nie upocony to zakladam ze jest ok.

Hehe - to chyba ja pisalam 😁 na noc ja zasypiam z mala i mnie dom nie interesuje 😅 generalnie mamy podzial w domu - ja karmie a maz ogarnia mieszkanie. W ciagu dnia tez ogarniam jak mloda zasnie. 😉 chociaz on naprawde robi wiekszosc. Butelek praktycznie nie uzywamy wiec nie ma co myc. Co jakis czas sparzamy tylko smoczki :)
Ehh zazdroszczę, z tymi butelkami (i laktatorami) jest jednak trochę roboty, a u nas rzadko kiedy pije z cyca, ja już jestem bliska rezygnacji 😔 już pomijając fakt bardzo nasilonego ulewania (nawet ten syrop co pediatra poleciła nie pomaga), to wiecznie mam poranione i bolesne piersi, a do tego mały się ewidentnie cycem nie najada 🤷 u nas podział jest niesprawiedliwy, bo w zasadzie chłopak ogarnia większość w domu plus po pracy i noc z dzieckiem a ja i tak jestem bardziej zmęczona od niego 🙄

Mój śpi w cienkim rożku, ok. 22 stopni, ale i tak zazwyczaj się rozkopuje, często jak jest w samym body to też rozgrzany, ale jak nie ma temperatury, to chyba normalne, skoro maluchy miewają problemy z termoregulacją.

reklama
Moja tak śpi, a w nocy jak chłodniej jest to do pasa nakrywam jeszcze kocykiem cienkim :)

Załączniki

• Snapchat-1182130937.jpg
    Snapchat-1182130937.jpg
    94,6 KB · Wyświetleń: 98
Do góry