reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zanik objawów

Witajcie,
Jestem na początku 9 tygodnia ciąży. Biorę duphaston ze względu na 1 poronienie i 1 ciąże pozamaciczna.
Tydzień temu byłam na wizycie, wszystko było ok. Biło serduszko. Teraz zaczynam się martwić bo przestały mnie boleć piersi które mnie dosyć bardzo bolały. Czy któraś z was tak miała? Oprócz bólu piersi i podbrzusza nie miałam żadnych innych objawów ciąży. No oprócz braku miesiączki. Wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie. Boję się czy serduszko mogło przestać bić czy ciąża przestała się rozwijać. Pomóżcie

reklama
Jeśli się denerwujesz to umów się na dodatkową wizytę, stres nie jest dobry dla Ciebie jak i dla maluszka. Mnie w ciąży raz piersi bolały, raz nie. Tak samo miałam z nudnościami i wysypką. Przez pewnien czas były, znikały i wracały na nowo.

Ja tez prócz braku @ i lekko bolących piersi ,nie objawów, piersi raz bolały, za chwilę juz nie ,tez mnie to martwiło, ale skończyło się dobrze , fakt że nie miałam pokarmu, nie wiem czy to przez to czy nie

I ja i moja siostra w 9 tygodniu straciłyśmy objawy :) u mnie to było jakoś tydzień przed wizytą i na wizycie lekarz powiedział, że najwyraźniej zaczęło się u mnie już "normować".
Jednak po kilku dniach objawy wróciły :)
I piersi były spowrotem tkliwe, i mdłości wracały. W II trymestrze (poza rosnącym brzuchem) żeby poczuć objawy muszę dotknąć piersi :) raz na kilka dni mam mdłości :)
Tak więc jest to możliwe. Nie czytaj tylko internetu, ja popełniłam ten błąd bo trafiłam na forum gdzie zanik objawów oznaczał coś złego, przez co przepłakałam całą noc.

Dziękuję za odpowiedzi. Jestem przewrażliwiona na tym punkcie tymbardziej po tym co przeszłam. Może jestem głupia ale chciałabym żeby mnie bolały żebym miała mdłości, typowe objawy ciąży. Wtedy byłabym spokojniejsza chyba. Wiem że nerwy nic nie pomogą ale to silniejsze 😔

Witajcie,
Jestem na początku 9 tygodnia ciąży. Biorę duphaston ze względu na 1 poronienie i 1 ciąże pozamaciczna.
Tydzień temu byłam na wizycie, wszystko było ok. Biło serduszko. Teraz zaczynam się martwić bo przestały mnie boleć piersi które mnie dosyć bardzo bolały. Czy któraś z was tak miała? Oprócz bólu piersi i podbrzusza nie miałam żadnych innych objawów ciąży. No oprócz braku miesiączki. Wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie. Boję się czy serduszko mogło przestać bić czy ciąża przestała się rozwijać. Pomóżcie
Nie stresuj sie kochana :)) w kazdej ciazy nastepuje ten etap. Tez sie nie czuje w ciazy. Obecnie 10+4. Zawsze mozesz isc do lekarza, ale jestem przekonana ze wszytsko jest ok :) Mamy ciaze w podobnym wieku wiec jak cos mozesz do mnie pisac na PW.

Dziękuję za odpowiedzi. Jestem przewrażliwiona na tym punkcie tymbardziej po tym co przeszłam. Może jestem głupia ale chciałabym żeby mnie bolały żebym miała mdłości, typowe objawy ciąży. Wtedy byłabym spokojniejsza chyba. Wiem że nerwy nic nie pomogą ale to silniejsze 😔
Nie jesteś głupia i tak o sobie nie myśl 😘 po prostu się martwisz, a to normalne po tym co przeszłaś 😒 jestem po trzech poronieniach, obecnie w piątej ciąży, jest to ósmy tydzień i też mam milion myśli czy aby na pewno wszystko jest ok, tak więc to normalne 😉 ciągle macam się i sprawdzam czy piersi bolą, a za chwilę pukam się w głowę, że się nakręcam, że objawy bądź ich brak nie jest taki sam w każdej ciąży 🤷🏼‍♀️ poprzednim razem ciąża obumarła w ok.6 tygodniu, ja się dowiedziałam o tym w 8, a poronienie trzeba było wywoływać w 10 - piersi były bardzo tkliwe nawet tydzień po wyjściu ze szpitala 🤷🏼‍♀️ nie ma reguły, a my się niepotrzebnie nakręcamy 😉 wszystko będzie dobrze, objawy ustępują z czasem i dają przyszłej mamie odsapnąć, tak więc uspokój głowę i myśl pozytywnie 😘 będzie dobrze 😊

Nie jesteś głupia i tak o sobie nie myśl 😘 po prostu się martwisz, a to normalne po tym co przeszłaś 😒 jestem po trzech poronieniach, obecnie w piątej ciąży, jest to ósmy tydzień i też mam milion myśli czy aby na pewno wszystko jest ok, tak więc to normalne 😉 ciągle macam się i sprawdzam czy piersi bolą, a za chwilę pukam się w głowę, że się nakręcam, że objawy bądź ich brak nie jest taki sam w każdej ciąży 🤷🏼‍♀️ poprzednim razem ciąża obumarła w ok.6 tygodniu, ja się dowiedziałam o tym w 8, a poronienie trzeba było wywoływać w 10 - piersi były bardzo tkliwe nawet tydzień po wyjściu ze szpitala 🤷🏼‍♀️ nie ma reguły, a my się niepotrzebnie nakręcamy 😉 wszystko będzie dobrze, objawy ustępują z czasem i dają przyszłej mamie odsapnąć, tak więc uspokój głowę i myśl pozytywnie 😘 będzie dobrze 😊
Dokładnie dziewczyny :)
Trzeba być dobrej myśli i robić dla naszego dzieciątka wszystko to, co najlepsze: brać witaminki, zdrowo jeść, odpoczywać, unikać stresu, robić rzeczy, które dają nam radość :) :) i tak dalej :) 🥰

Zawsze wszystko widzę w ciemnych barwach i wyszukuje zamiast plusów to minusy ahh. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa. Mam nadzieję że wszystko jest ok i odetchnę z ulga

reklama
Nie stresuj sie kochana :)) w kazdej ciazy nastepuje ten etap. Tez sie nie czuje w ciazy. Obecnie 10+4. Zawsze mozesz isc do lekarza, ale jestem przekonana ze wszytsko jest ok :) Mamy ciaze w podobnym wieku wiec jak cos mozesz do mnie pisac na PW.
W poniedziałek mam wizytę. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Wszyscy mówią że powinnam się cieszyć że się tak czuje dobrze a nie panikować no ale tak już mam 🤷‍♀️

Do góry