reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Zobacz tą babeczkę, bardzo przystępnie pokazuje. Ważne, żeby maluchowi ustawiac nóżki pod kątem 90*, kolanka powinny być mniej więcej na wysokości pępka, i odwiedzenie nóżek nie za duże (100-110 stopni). A samo wiązanie po kilku probach da się ogarnąć. Ja się bałam, bo wcześniej mi się nie udało nosić, mimo doradcy chustowej, a teraz z wiązania na wiązanie jest lepiej. I dla mnie kangurek prostszy niż kieszonka, może wygląda trudno, ale jak się już ogarnie to jest ok.

Moja propozycja: nie kupuj nowej chusty. Nową chustę trzeba złamać, czyli trochę ją "zeszmacić". Włókna muszą nabrać plastyczności i to trwa, a jeśli się zaczyna to można łatwo się zniechęcić. Ja mam porównanie - ta plus nowa, tylko wyprana. Niebo a ziemia... na fb jest fajna grupa - dziewczyny sprzedają chusty i nosidła max do 3 stów, i sprzedają głównie używane, zresztą można poprosić o używane i wyciągnięte, bo takie się znacznie łatwiej mota. No i trzeba dopasować do swojej budowy i wzrostu.

Ale cudna!! ❤❤

O rany, też śliczna!! ❤❤
Dziękuję za link, będę dzisiaj próbowała 💪💪

Ja kiedyś o tym chwycie czytałam, że właśnie jest nielegalny. Ale tak czy siak i tak się go stosuje. Niestety są przypadki w trakcie porodu gdzie już jest za późno na cesarkę czy inne rzeczy i niestety muszą to dziecko wypchać 😞 W moim przypadku musieli, bo nie urodziłabym... Miałam za krótkie skurcze parte...
Wczoraj przeczytaliśmy z moim o tym chwycie więcej i jest to przerażające jakie powikłania są po tym. Dlatego 20.04 na wizycie u pediatry powiem mu o tym i poproszę go o skierowanie do neurologa, bo chciałabym aby mała była pod dobra opieką. Trzeba będzie kontrolować rozwój małej. Ale jest silna dziewczynką, pokazała to przy porodzie, po porodzie i teraz. Jest cudowna ❤️ Wyślę zdjęcie jeśli się wgra 😁
Malutka ma na imię Nela, urodziła się 58 cm i 3880 gram 🥰 My z narzeczonym oboje wysocy, ja 173 cm, narzeczony prawie 2 metry 😁

No ja jestem wdzięczna za to, że tyle mnie nie męczyli w sensie, że z takimi skurczami to ja bym miała ciężko urodzić... Wiadomo, sam chwyt był bardzo bolesny i utrudniał parte, ale dzięki nim mała wyszła. Była przenoszona, wody były zielone, a małą cała w smółce. Nie wiadomo czy smółke zrobiła wcześniej czy w trakcie porodu przez ten chwyt.

Dziękuję ❤️ To prawda, miałam bardzo dobre nastawienie do porodu, wyobrażałam go sobie naprawdę pozytywnie i wiedziałam, że będzie wszystko dobrze aczkolwiek liczykam się z tym, że wszystko może się zdarzyć. Ale to jak mój poród wyglądał przerosło mnie i teraz jak czytam jak dziewczyny szykują się do porodu itp to już tego nie widzę pozytywnie a tylko źle mi się to kojarzy niestety.

Dziękujemy ❤️ Tak, silne jesteśmy i dałyśmy radę, a szczególnie malutka, ona pokazała największą siłę i jestem z niej mega dumna ❤️

No to w sumie masz nieco łatwiej, bo nie musisz jej nosić 😜 Ale z drugiej strony to musi Ci jej brakować, bo moja uwielbia się nosić, uwielbia bliskość itp. Więc ona sama nie zaśnie jak ją odłożę, trzeba ją ululać na rękach albo zaśnie przy piersi. I pomimo, że ja noszę długo i jest przy mnie to w ciągu dnia jak śpi 3-4 h w swoim łóżeczku, a ja jestem w salonie to tęsknię za nią 😅❤️

Dziękuję za rady, tak zamierzam zrobić. Na wizycie u pediatry wszystko opowiem i poproszę o skierowania do specjalistów. A jak nie to prywatnie pójdę. 21. 04 mamy usg główki, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

To ja mam to samo, miesiączki mega bolesne i tak samo się ich boję, bo w ciąży był błogi spokój bez okresu 😄😝
Mam nadzieję, że te traumatyczne wspomnienia po jakimś czasie miną (tak żeby Nela miała kiedyś rodzeństwo😉). Powiem Ci , że u moich kuzynek po tym chwycie nic się nie działo, ale oczywiście trzeba być czujnym. Mimo wszystko wierze , ze Twojej córci tez nic nie będzie a trudny był tylko początek, widać że to silna dziewczynka😊
A powiedz czy Twój lekarz prowadzący ciążę był w dniu Twojego porodu w szpitalu ?

reklama
A tu nasza Maja
Cudna! ❤
Śliczności, jakie oczka! ❤
czy Was też tak boli kość ogonowa albo bolała? kurde najbardziej przy wstawaniu i długim siedzeniu. może ktoś ma sposoby na to dziadostwo i czy to mija?
Mnie cały czas spojenie łonowe, bo mi się rozeszło, ale już znacznie mniej. Do fizjo idę 12 maja ale pisała mi, że to się zazwyczaj goi do ośmiu tygodni więc do wizyty u niej powinno być już ok, to zostaną tylko obniżone mięśnie dna miednicy.

To i ja się pochwalę 😊To mój Antoś 😍
Przystojniak!! ❤❤

Do góry