Patii26
Fanka BB :)
SlodziutkaTo moja Amelie Sophie![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SlodziutkaTo moja Amelie Sophie![]()
Piękna Nastka
jakie ma włosy już bujne
![]()
A to ciekawe z tą witaminą d. Czy to kwestia tej bilirubiny czy raczej związana z tym, że wcześniak![]()
No moja starsza też taka czupryna po urodzeniu i teraz ma piękne włosy, młodsza aż takich włosów po urodzeniu nie miała jak się spodziewałam ale i tak lysa nie jestZ mężem oby dwoje jak się rodziliśmy to mieliśmy bujny włos to młoda też ma. Już jej można spinkami podpinać grzywę![]()
Ja to wogole nie wiem co to zgaga w ciąży a małemu można z tyłu głowy małą kitkę zrobićNo moja starsza też taka czupryna po urodzeniu i teraz ma piękne włosy, młodsza aż takich włosów po urodzeniu nie miała jak się spodziewałam ale i tak lysa nie jestale biorąc pod uwagę moja mega zgagę w ciąży powinna mieć włosy jak roszpunka
![]()
ilością bym się nie martwiła bo czasem to nawet raz na tydz ale jakością przeczytaj artykuł na naszej stronie https://www.babyboom.pl/niemowleta/karmienie-piersia/karmienie-piersia-i-zaparcia-u-niemowlatTeoretycznie witamina D jest nazywana witaminą słońca. Ogólnie boję się że każą mi na dwa dni odstawić cyca I dawać mm by spadło bo czytałam właśnie w necie.
Wieczorem ogólnie dałam mojej mm bo wymęczyła mi cyce a ssała dalej piąstki i nie wiem czy to możliwe by ją po tym mleku odblokowało. Lecz twardy ten stolec, też muszę powiedzieć lekarzowi o tym bo się mała zamęczy z tymi kupami a raczej ich brakiem.
Ja to wogole nie wiem co to zgaga w ciąży a małemu można z tyłu głowy małą kitkę zrobićja się śmieje, że muszę już go do fryzjera umówić bo w tej pandemi to nie wiadomo kiedy się dostaniemy
![]()
Wiem, że witamina d to witamina słońca, ale w przypadku żółtaczki to chodzi o promieniowanie uv, zasada działania słońca jest podobna jak lamp do naświetlania. Najlepiej byłoby malucha na golasa wystawić na słońce, ale u nas za zimnoTeoretycznie witamina D jest nazywana witaminą słońca. Ogólnie boję się że każą mi na dwa dni odstawić cyca I dawać mm by spadło bo czytałam właśnie w necie.
Wieczorem ogólnie dałam mojej mm bo wymęczyła mi cyce a ssała dalej piąstki i nie wiem czy to możliwe by ją po tym mleku odblokowało. Lecz twardy ten stolec, też muszę powiedzieć lekarzowi o tym bo się mała zamęczy z tymi kupami a raczej ich brakiem.
ilością bym się nie martwiła bo czasem to nawet raz na tydz ale jakością przeczytaj artykuł na naszej stronie https://www.babyboom.pl/niemowleta/karmienie-piersia/karmienie-piersia-i-zaparcia-u-niemowlat
koniecznie zrób zdjęcie kupki dla pediatry
my dzięki objawom opisanym stwierdziliśmy alergie na białko dlatego dostaje hydrolizowane.
kiedyś biegaliśmy za mięsemjak uważasz oczywiście rób ale wszędzie w SID piszą żeby tego nie robić polecam artykuł Link do: Nowe wytyczne dotyczące bezpiecznego snu niemowląt AAP | 2016
nawet na boku do snu się nie układa może akurat traf naszym się nic nie stanie ale z badań wynika że cyt......co roku umiera 3500 dzieci w związku ze snem. Obejmuje to SIDS, zgony o niejasnym podłożu, śmierć związaną z brakiem dopływu powietrza i uduszeniem (tutaj muszę dwa słowa – suffocation oznacza uduszenie na skutek np. wpadnięcia twarzą w poduszkę i braku dostępu do tlenu, a strangulation – uduszenie na skutek np. zaciśnięcia się czegoś na szyi)....
nawet przy refluksie zalecają na plecach skądś się to bierze.