reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Kurcze dziewczyny podziwiam jak wasze dzieciaki wytrzymują od 20 czy 21 do 5 bez karmienia;D moja jak zje o 20 to k północy koniecznie butla. A później jeszcze gdzies kolo 3-4 następna... co prawda jak zje to idzie dalej spac ale bez dwóch butelek przez noc to nie jest noc ;D a co najlepsze w dzień jest dobra do czasu uczucia głodu a potem ciezko ja przetrzymać bo tak sie bedzie darla jakby ze skóry obdzierali;D
Tez podziwiam, ze inne dzieci tak ladnie spia, ale my mamy podobnie do Ciebie Olga, bo maly zasypia 20/21, potem butla o 24/1, 3/4, 6/7 i roznie bywa, bo czasem przysnie jeszcze z mama w lozku do 9, a czasem juz rozbudzony i nici ze spania.

reklama
Ja mam to samo, jak śpi to wciąż sprawdzam, czy oddycha 🧐 w łóżeczku jest tylko rożek, w którym śpi (a właściwie, na którym śpi, bo lekko go związujemy, a i tak zawsze się rozkopuje), szumiś powieszony na zewnątrz łóżeczka i jakieś 2 zabawki grające od siostry, bo nie miałam gdzie ich położyć, a gdyby mi ich nie dała, to tego też by nie było, ale to i tak w rogach łóżeczka, że nie ma do nich dostępu no i smoczek. Tyle, że ja nie kupowałam nawet żadnych otulaczy ani innych bajerów do łóżeczka, bo wiedziałam, że nie będę z tego korzystać, nawet kocykiem na noc boję się jeszcze nakryć 🧐
My kupiliśmy monitor oddechu i na prawdę polecam. Mamy dużo spokojniejszy sen. Przed kupnem monitora to ja bardziej czuwałam niż spałam.
No i oczywiście tak jak u was żadnych zbędnych rzeczy w łóżeczku👍

My kupiliśmy monitor oddechu i na prawdę polecam. Mamy dużo spokojniejszy sen. Przed kupnem monitora to ja bardziej czuwałam niż spałam.
Ja też polecam monitor oddechu 😁 super sprawa. Spokojny sen. Gorzej jak nie wyłączę jak wyciagam mala 😂

Ja mam to samo, jak śpi to wciąż sprawdzam, czy oddycha 🧐 w łóżeczku jest tylko rożek, w którym śpi (a właściwie, na którym śpi, bo lekko go związujemy, a i tak zawsze się rozkopuje), szumiś powieszony na zewnątrz łóżeczka i jakieś 2 zabawki grające od siostry, bo nie miałam gdzie ich położyć, a gdyby mi ich nie dała, to tego też by nie było, ale to i tak w rogach łóżeczka, że nie ma do nich dostępu no i smoczek. Tyle, że ja nie kupowałam nawet żadnych otulaczy ani innych bajerów do łóżeczka, bo wiedziałam, że nie będę z tego korzystać, nawet kocykiem na noc boję się jeszcze nakryć 🧐
ja używam śpiwora bo boje sie zawsze ze kocyk zarzuci na buzie😉

W nocy nie sprawdzam, czy oddycha tylko śpię jak zabita 😁 nawet jak jęczy, to czasem nie słyszę 🙈

Mowie do męża
Kąpiesz dzis hanie
On:nie mogę dzisiaj
Ja:dlaczego
On: boli mnie kolano coś dzis
Ja: No i co?
On: a to nie ma nic wspólnego? 😂😂😂
Także jego tokiem powinnam tylko leżeć bo boli mnie kręgosłup nogi wszystko 😂
Moj maz jak powiedziałam że dzis usypia małą to stwierdzil ze nie moze bo boli go stopa... także tego... ;D

reklama
A ja już drugi dzień jestem matką na pełen etat, bo mąż ma zapalenie krtani. Na razie się izolujemy i sama opiekuję się synkiem. Także u nas nie ma wątpliwości kto dzisiaj kąpie 😄

Do góry