reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczynu ktore rodzily sn i mialy nacinane krocze - czy odczuwanie dyskomfort w tej okolicy ? Nie chodzi mi o wspolzycie tylko o normalne funkcjonowanie, mycie, chodzenie w spodniach itp...
Nie, ja już zapomniałam, że rodziłam ☺️ a mój dzień zaczyna się od 5:30 i cały dzień jestem na nogach i w ogóle nic mnie tam nie ciągnie 🙂 chociaż podejrzewam, że coś mi się dzieje, bo w piątek powinnam mieć miesiączkę a nic nie czuję żeby się na nią zapowiadało, pewnie znowu torbiele 😔

reklama
Dziewczyny dzisiaj zaczynamy czwarty skok rozwojowy, a w sumie dopiero pierwszy u naszego misia. Jest dramat, płacz i brak snu :( niech to minie jak najszybciej :(
Top Twój już 18 t . c ma?
My już po 3 współczuję 😕 placz non stop, ręce non stop, sen po 10 min.
Powodzenia!

Top Twój już 18 t . c ma?
My już po 3 współczuję 😕 placz non stop, ręce non stop, sen po 10 min.
Powodzenia!
16 ma, ale czytalam że jest między 15 a 19 tygodniem. Mój wcześniej w ogóle tego nie przechodził, ale dzisiaj dramat :( już się obrócił z plecaków na brzuszek i prawie spadł z kanapy -.-

Ja niestety musialam miec naciętą, potem duzo komplikacji i cały czas mega dyskomfort nawet przy chodzeniu w ciaśniejszych spodniach nie mówiąc o myciu czy wspolzyciu.... jeden lekarz twierdzi ze wszystko jest ok, drugi twierdzi ze szwy rozpuszczalne sie nie przyjmują i organizm musi to zaakceptować... Ale minęło 3.5 miesiąca a ja dalej czuje bol nawet przy chodzeniu... ciekawa bylam czy to normalne. Ale widocznie trzeba się wybrać do 3 lekarza.
Nie do lekarza, on Ci nic tam nie zrobi chyba że plastykę blizny/ wejścia do pochwy. Tutaj fizjoterapeuta uroginekologiczny. Oni też badają per vaginam i zalecają ćwiczenia, masaże, oceniają stan mięśni krocza.

16 ma, ale czytalam że jest między 15 a 19 tygodniem. Mój wcześniej w ogóle tego nie przechodził, ale dzisiaj dramat :( już się obrócił z plecaków na brzuszek i prawie spadł z kanapy -.-
Wiesz że teraz zerknęłam i rzeczywiście jest różnie opisywane. Ja to już nie wiem 🤷🏻‍♀️.
Korzystam z tego Link do: Skoki rozwojowe u niemowląt - jak sobie radzić? - nebule.pl
To naprawdę współczuję jednak liczę, że będzie później 🙄 jak nie to mój za tydzień. Przechodzimy właśnie kryzys po bezdechu i szczepionkach m.in rota więc oby później skok był.
Oj to musisz okładać poduszkami do okoła albo kład go na macie ale też spryciulo z pleców na brzuszek 😜

Wiesz że teraz zerknęłam i rzeczywiście jest różnie opisywane. Ja to już nie wiem 🤷🏻‍♀️.
Korzystam z tego Link do: Skoki rozwojowe u niemowląt - jak sobie radzić? - nebule.pl
To naprawdę współczuję jednak liczę, że będzie później 🙄 jak nie to mój za tydzień. Przechodzimy właśnie kryzys po bezdechu i szczepionkach m.in rota więc oby później skok był.
Oj to musisz okładać poduszkami do okoła albo kład go na macie ale też spryciulo z pleców na brzuszek 😜
Już koniec kanapy, teraz tylko mata, bujak i łóżeczko, wolę żeby chwilę popłakał w łóżeczku niż spadł.
No właśnie różnie piszą o tym skoki, ale ja wiem, że to jest to, nigdy nie był taki nieznośny 🤣

reklama
Nie do lekarza, on Ci nic tam nie zrobi chyba że plastykę blizny/ wejścia do pochwy. Tutaj fizjoterapeuta uroginekologiczny. Oni też badają per vaginam i zalecają ćwiczenia, masaże, oceniają stan mięśni krocza.
Dobrze wiedzieć, dzięki!;) tyle ze ja jiz mam stwierdzone ze szwy rozpuszczalne sie nie goja bo moj organizm ich nie przyjmuje. A ze sa one "w srodku" bo skora zagojona to nic nie mogą z tym zrobić narazie tylko czekać aż się rozpuszcza do konca ;/

Do góry