reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Wasze pociechy przekrecajq sie z brzuszka juz na plecy ? ;D moja narazie załapała ze moze się obrocic na bok i delikatnie skręcić. Czekam na jej pierwsze przewroty ;D

reklama
Wasze pociechy przekrecajq sie z brzuszka juz na plecy ? ;D moja narazie załapała ze moze się obrocic na bok i delikatnie skręcić. Czekam na jej pierwsze przewroty ;D
Najpierw powinny być obroty z pleców na brzuch, a to zwykle dopiero po 5 miesiącu, także jeszcze mnóstwo czasu 🤪 z brzuszka na plecy w tym wieku to raczej przypadek

Chyba mialam w życiu szczęście, że nie poznałam takiego lekarza przekupionego przez firmę farmaceutyczna, który przepisywalby leki wbrew własnemu sumieniu i wiedzy medycznej.
Zapewne tak jak wszędzie są uczciwi i nieuczciwi. Tylko zwykły szpitalny pediatra to co najwyżej od firmy dostanie długopis/notes czasem jakieś żarcie/ książkę ew wejście na konferencję w zamian za to że na recepcie pojawi się substancja czynna pod nazwą handlową leku który on sprzedaje. W aptece i tak każdy wykupi lek o takiej nazwie handlowej (jako zamiennik) jak mu farmaceuta poleci. Średnio się opłaca łamać prawo.
U nas niestety przekupieni, jak już mówiłam wcześniej każą robić prywatnie płatne badania, żeby tylko przychodnia zarobiła :(

Najpierw powinny być obroty z pleców na brzuch, a to zwykle dopiero po 5 miesiącu, także jeszcze mnóstwo czasu 🤪 z brzuszka na plecy w tym wieku to raczej przypadek
ja zawsze myślałam, że jest odwrotnie 🤣

Hihi fajna historia 😁 oczywiście jak się czyta 🤭. No to niezłą niespodziankę ci zrobił, ale musiałaś być zdziwiona jak patrzysz a tam łóżko usorane 😀. I już sprzątanie od rana, nawet kawa nie była potrzebna na pobudzenie 😁
No nie do śmiechu mi było ale trudno, zamówiłam już ochraniacz na materac a siku już za prałam i wyschło - chyba 😜
To taka przestroga jak ktoś nie ma ochraniacza na dosyć drogim materacu i dużym bo 200/220, nauczka dla mnie.
A kawkę i torcik dopiero niedawno wypiłam bo małego ze 3 h kangurowałam😂

A to mój na bok nie ogarnia, ale z brzuszka na plecy się przekręci, jak już leci to od razu po całości, a nie półśrodki 😁 za to jak go ustawię na boku to automatycznie przewraca się na plecy 🤷

A to mój na bok nie ogarnia, ale z brzuszka na plecy się przekręci, jak już leci to od razu po całości, a nie półśrodki 😁 za to jak go ustawię na boku to automatycznie przewraca się na plecy 🤷
Mi fizjo doradziła żeby go na boki obracać, dwa tygodnie i obrócił się sam na brzuszek.
Ja dużo z nim ćwiczę, znaczy teraz nie, bo ma ten skok i jest jak baba przed okresem, płacze, śmieje się a jeszcze łzy od płaczu mu lecą. Potrafi przy cycku się popłakać jakbym mu coś zrobiła, a potem taki zasmarkany jeść spokojnie 🤣
Ciekawe co sąsiedzi sobie myślą 🤭

Pojechaliśmy nad jezioro i wróciliśmy... Starsza się rozchorowała... Coś czuję, że to będzie okropna noc

Załączniki

• Screenshot_20210522_202137_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210522_202137_com.android.gallery3d.jpg
    239,3 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Do góry