reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja używam oliwki i jestem z niej mega zadowolona, nie mam zamiaru z niej rezygnować.
Ale po kupię akurat dziecko zawsze myje pod kranem i też nie przesadzam z kremem na pupę, nigdy nie mieliśmy żadnych problemów.
to chyba każda skóra jest inna mój to chyba wrażliwy jak tata!
te krostki to ma na nogach i brzuszku 😞
na szczęście na pupie nic 🤪

reklama
pamiętacie jak pisałyśmy jaki krem z filtrem jest super odradzam jakikolwiek z filtrem 50+ własnie jestem po konsultacji telefonicznej z Dermatolog małemu pojawiły się takie krostki na całym ciele 😱 myślałam że przejdzie. jej zalecenia
po 1 skóra niemowlaka do 3 rz musi się wykształcić żeby sobie radzić w przyszłości
po 2 oliwki zapychaja gruczoły wywalic
po 3 filtr 50+ jest szkodliwy dla takiej mlodej skóry max 20/25 i ochrona przed słońcem nadmiernym ale też bez przesady
po 4 zwykle myśli do kąpieli lub płyn bez oliwki
po 5 codzień tylko woda przegotowana przy każdej zmianie pieluchy na całą Skórę latem
po 6 zasada im mniej tym lepiej
teraz mamy stosować tylko hasco puder w płynie
A dodam od siebie że stosowałam emolienty + wszystkie kremy zero +
może się którejś przyda 😜 oby nie!
Jejku, bez przesady, wątpię żeby nasze mamy na nas w ten sposób chuchaly i dmuchały i żyjemy 🤪 u nas oliwka z hippa jest genialna na wieczór bo młody jak czuje jej zapach to wie, że pora spać ☺️ czasami wiedzieć za dużo jest gorzej niż nie wiedzieć nic 🤭 my od początku wacikami i zwykła woda myjemy pupę po kupie, ekonomiczne rozwiązanie 🤪

to chyba każda skóra jest inna mój to chyba wrażliwy jak tata!
te krostki to ma na nogach i brzuszku 😞
na szczęście na pupie nic 🤪
No pewnie, że każda skóra jest inna. U dorosłych tak samo co innego się przyjmuje. Ja nie mogę nic stosować na twarz prócz kremu z ziaji, wszystkie podkłady, pudry, maseczki i kremy sprawiają, że zaraz mam masę wyprysków na twarzy.
Ale dobrze że dałaś znać o kremach z filtrami, bo jeszcze coprawda nie zaliczyliśmy słońca, ale mam nadzieję, że w końcu nadejdą słoneczne dni.

Jejku, bez przesady, wątpię żeby nasze mamy na nas w ten sposób chuchaly i dmuchały i żyjemy 🤪 u nas oliwka z hippa jest genialna na wieczór bo młody jak czuje jej zapach to wie, że pora spać ☺️ czasami wiedzieć za dużo jest gorzej niż nie wiedzieć nic 🤭 my od początku wacikami i zwykła woda myjemy pupę po kupie, ekonomiczne rozwiązanie 🤪
no właśnie rozmawiałam z mamą w mówi że była jedna oliwka bambino i się stosowało więc co człowiek to opinia 😜

Oo ja też używam tej oliwiki, tak pięknie pachnie. Mam też żel do mycia z tej serii, uwielbiam jak mały po kąpieli jest taki pachnący, potem się tulimy i ja też tak pachnie ❤️

Oo ja też używam tej oliwiki, tak pięknie pachnie. Mam też żel do mycia z tej serii, uwielbiam jak mały po kąpieli jest taki pachnący, potem się tulimy i ja też tak pachnie ❤️
My też właśnie używamy żelu hippa, akurat teraz tego w kształcie foczki bo był na promocji 😂 i właśnie oliwki do tego. Też kocham wieczorne karmienie i tulenie przed spaniem jak tak pachnie 😍 i włoski wtedy tak pachną 🥰

no właśnie rozmawiałam z mamą w mówi że była jedna oliwka bambino i się stosowało więc co człowiek to opinia 😜
No dokładnie 🤪 a jak bambino uczulilo to dopiero były hece! Mnie uczulalo wszystko od pieluch po kosmetyki, moja mama mnie smarowala oliwa z oliwek i wszystkie ubranka były zielone 😂

My też właśnie używamy żelu hippa, akurat teraz tego w kształcie foczki bo był na promocji 😂 i właśnie oliwki do tego. Też kocham wieczorne karmienie i tulenie przed spaniem jak tak pachnie 😍 i włoski wtedy tak pachną 🥰
A w foczce nie jest żel zielony w środku? 😂 Bo kiedyś też w rosmannie wzielam bo w promocji, patrze corka się myje a ten plyn i woda zielona 😂😂 my też używamy płynu hipp. Wszyscy w domu używamy 😂takze u nas to hurtowe ilości idą 😂 i zawsze szukam promocji 😂

reklama
A w foczce nie jest żel zielony w środku? 😂 Bo kiedyś też w rosmannie wzielam bo w promocji, patrze corka się myje a ten plyn i woda zielona 😂😂 my też używamy płynu hipp. Wszyscy w domu używamy 😂takze u nas to hurtowe ilości idą 😂 i zawsze szukam promocji 😂
Nieee, normalny przezroczysty 🙈 ja też tylko poluje na promocje bo normalnie się nie opłaca 😂 a zwykle wymiennie babydreamy albo hippy są na promocji to biorę zawsze z okazji 🙈

Do góry