reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja starsza chrzciłam jak miala 7 msc, i ta tak samo zrobię 😁😁
No właśnie ja byłam chrzczona dopiero jakoś po skończonym roku. I z młodym jeśli w ogóle to tez chce tak zrobić. Ani mi się śni teraz z nim ganiać po kościołach. No i chcemy tylko sakrament chrztu z rodzicami chrzestnymi i nikim więcej, żadnego obiadu czy co się tam robi nie będzie. Mamy chatę do wykończenia, zbieramy każdą złotówkę 😂😂

No właśnie ja byłam chrzczona dopiero jakoś po skończonym roku. I z młodym jeśli w ogóle to tez chce tak zrobić. Ani mi się śni teraz z nim ganiać po kościołach. No i chcemy tylko sakrament chrztu z rodzicami chrzestnymi i nikim więcej, żadnego obiadu czy co się tam robi nie będzie. Mamy chatę do wykończenia, zbieramy każdą złotówkę 😂😂
No pewnie, że tak to wasza dezyja. Tez mi się w obiady nie chce bawic, ale mąż bardzo chce takze trzeba coś będzie zrobić. Byliscie ta kuchnie ogarnąć?

Moja potrafiła się na foteliku sama rozbujać, i nigdy w niczym do tyłu nie była wręcz do przodu 😁ewentualnie mogla się przestynulowac😁, tak wyczytałam, że nadmierne bujanie może powodować za duza stymulację. . Ona poprostu była bardzo silna. Tak samo bujanie w wozku, ja nie bujam bo dla mnie to nie jest w niczym potrzebne a widzę czasami ludzi co robią z wózkiem normalnie dyskotekę 😂Basia w wieku 5 miesięcy kręciła się brzuch plecy plecy brzuch po całym mieszkaniu. A w wieku 10.5 miesiąca chodzila jak dorosla. Takze spokojnie nic ja nie opóźniło. Najlepiej niech dziecko leży plackiem na ziemi najzdrowiej 😂 bo nawet noszenie nie jest za zdrowe. Dla mnie to wszysyko gruba przesada, dzieci juz sa ciamajdami bo od malego nie mogą poznawać świata, niestety sami robimy z dzieci niedorajdy... Później biegnie taki flimun i sie przewraca 😂😂
a skąd te niedorajdy jak to przez dzisiaj? to ja właśnie uważam że jest gruba przesada w obecnych czasach że wszystkim dzieciaki mają wszystko i rodzice też bardzo ida na łatwiznę stąd mamy jak mamy.
oczywiście jak ze wszystkim trzeba wypośrodkować i wszystkiego z głową używać 😜

U nas dzisiaj noc nieprzespana :( synek budził się co 2 h i tak wpychał ręce do buzi, że szok. Jestem niemal przekonana, że zaczyna się ząbkowanie. Stąd pytanie do mam, które już przez to przechodziły. Czym się objawia ząbkowanie i czy to trochę nie za wcześnie?

Zaczyna się, teściowa już ciągle gada, że dziecko prawie 4 miesiące i dalej nieochrzczone. Musimy wymyślić jakis patent żeby się odczepiła bo nie zamierzamy się pałętać po żadnym kościele 🙊
😂😂😂my nie chrzcimy w ogóle ale był jazgot😂😂😂 krotka piłka kościół nie akceptuje invitro pozatym byłoby hipokryzjia z mojej strony chrzcić jak nie będę wychowywac w tej wierze

U nas dzisiaj noc nieprzespana :( synek budził się co 2 h i tak wpychał ręce do buzi, że szok. Jestem niemal przekonana, że zaczyna się ząbkowanie. Stąd pytanie do mam, które już przez to przechodziły. Czym się objawia ząbkowanie i czy to trochę nie za wcześnie?
U mnie zabkowanie zaczęło się niby kolo 4 miesiąca, a pierwszy ząb wyszedl w 11 miesiącu 😂takze u nas zabkowanie trwalo 😂 moja mała tez pcha raczki do buzi ale chyba każde bobo teraz tak ma, taki wiek

No pewnie, że tak to wasza dezyja. Tez mi się w obiady nie chce bawic, ale mąż bardzo chce takze trzeba coś będzie zrobić. Byliscie ta kuchnie ogarnąć?
Niby mamy umówione projektowanie za tydzień, ale znalazłam super okazje w innej firmie i już mi zrobili projekt i nie wiem czy w ogóle dotrwamy do tej Ikei... Trochę zwątpiłam bo zrobiłam research wśród znajomych to wszyscy mówią, że często długo trzeba czekać, brakuje im elementów itp. bo jest korona i dostawy części są wstrzymane... 🧐

reklama
Zaczyna się, teściowa już ciągle gada, że dziecko prawie 4 miesiące i dalej nieochrzczone. Musimy wymyślić jakis patent żeby się odczepiła bo nie zamierzamy się pałętać po żadnym kościele 🙊
Opowiedz jej jakas straszna historie jaka sie wydarzyla po chrzcinach fikcyjnego dziecka 😁

Do góry