Baaa ja nawet kocham tesciowaDobrze jest lubić teściową, masz ogromny przywilej![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Baaa ja nawet kocham tesciowaDobrze jest lubić teściową, masz ogromny przywilej![]()
No właśnie ja byłam chrzczona dopiero jakoś po skończonym roku. I z młodym jeśli w ogóle to tez chce tak zrobić. Ani mi się śni teraz z nim ganiać po kościołach. No i chcemy tylko sakrament chrztu z rodzicami chrzestnymi i nikim więcej, żadnego obiadu czy co się tam robi nie będzie. Mamy chatę do wykończenia, zbieramy każdą złotówkęJa starsza chrzciłam jak miala 7 msc, i ta tak samo zrobię![]()
Masz aż 4 chrześnice? To tak można? Myślałam, że tylko raz można być chrzestnąNo u nas tez sie szykuje. Komunia, Chrzest Mlodego i przyjezdzaja moje 4 chrzesnice, to musze im prezenty pokuoic. A potem kolejne Chrzciny i mnostwo urodzin w najblizszej rodzinie.
No pewnie, że tak to wasza dezyja. Tez mi się w obiady nie chce bawic, ale mąż bardzo chce takze trzeba coś będzie zrobić. Byliscie ta kuchnie ogarnąć?No właśnie ja byłam chrzczona dopiero jakoś po skończonym roku. I z młodym jeśli w ogóle to tez chce tak zrobić. Ani mi się śni teraz z nim ganiać po kościołach. No i chcemy tylko sakrament chrztu z rodzicami chrzestnymi i nikim więcej, żadnego obiadu czy co się tam robi nie będzie. Mamy chatę do wykończenia, zbieramy każdą złotówkę![]()
a skąd te niedorajdy jak to przez dzisiaj? to ja właśnie uważam że jest gruba przesada w obecnych czasach że wszystkim dzieciaki mają wszystko i rodzice też bardzo ida na łatwiznę stąd mamy jak mamy.Moja potrafiła się na foteliku sama rozbujać, i nigdy w niczym do tyłu nie była wręcz do przoduewentualnie mogla się przestynulowac
, tak wyczytałam, że nadmierne bujanie może powodować za duza stymulację. . Ona poprostu była bardzo silna. Tak samo bujanie w wozku, ja nie bujam bo dla mnie to nie jest w niczym potrzebne a widzę czasami ludzi co robią z wózkiem normalnie dyskotekę
Basia w wieku 5 miesięcy kręciła się brzuch plecy plecy brzuch po całym mieszkaniu. A w wieku 10.5 miesiąca chodzila jak dorosla. Takze spokojnie nic ja nie opóźniło. Najlepiej niech dziecko leży plackiem na ziemi najzdrowiej
bo nawet noszenie nie jest za zdrowe. Dla mnie to wszysyko gruba przesada, dzieci juz sa ciamajdami bo od malego nie mogą poznawać świata, niestety sami robimy z dzieci niedorajdy... Później biegnie taki flimun i sie przewraca
![]()
Zaczyna się, teściowa już ciągle gada, że dziecko prawie 4 miesiące i dalej nieochrzczone. Musimy wymyślić jakis patent żeby się odczepiła bo nie zamierzamy się pałętać po żadnym kościele![]()
U mnie zabkowanie zaczęło się niby kolo 4 miesiąca, a pierwszy ząb wyszedl w 11 miesiącuU nas dzisiaj noc nieprzespanasynek budził się co 2 h i tak wpychał ręce do buzi, że szok. Jestem niemal przekonana, że zaczyna się ząbkowanie. Stąd pytanie do mam, które już przez to przechodziły. Czym się objawia ząbkowanie i czy to trochę nie za wcześnie?
Niby mamy umówione projektowanie za tydzień, ale znalazłam super okazje w innej firmie i już mi zrobili projekt i nie wiem czy w ogóle dotrwamy do tej Ikei... Trochę zwątpiłam bo zrobiłam research wśród znajomych to wszyscy mówią, że często długo trzeba czekać, brakuje im elementów itp. bo jest korona i dostawy części są wstrzymane...No pewnie, że tak to wasza dezyja. Tez mi się w obiady nie chce bawic, ale mąż bardzo chce takze trzeba coś będzie zrobić. Byliscie ta kuchnie ogarnąć?
Opowiedz jej jakas straszna historie jaka sie wydarzyla po chrzcinach fikcyjnego dzieckaZaczyna się, teściowa już ciągle gada, że dziecko prawie 4 miesiące i dalej nieochrzczone. Musimy wymyślić jakis patent żeby się odczepiła bo nie zamierzamy się pałętać po żadnym kościele![]()