reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Wiesz anineczka, zastanawiam się.... 7 kwietnia powinnam być na kontroli u lekarza, bede wtedy w 34 tygodniu. Ja moze panikara jestem, ale trudno się nie przejmować jak lekarz zasieje ziarno niepewności....Poza tym wielu lekarzy mówi, że w Irlandii można rodzić, ale jak nie ma żadnych komplikacji. Nie żebym sobie wkręcała, że u mnie na pewno będą, ale jak już siedzę tutaj tyle czasu, to co to dla mnie za różnica...

O child benefit wiem, że dlugo bym czekala, pal to licho-pieniądze nie są wielkie, zreszta i tak by mi wyrównali chyba jak już w koncu bym dostała (czy się mylę??). Mam tylko nadzieję, ze nie straciłabym prawa do maternity benefit.

Ehhhhhhhhh, za duzo mysli mi się teraz kłębi po łepetynie:eek:.

Jeszcze zobaczymy co lekarz powie mi 7go kwietnia. Najwyzej doturlam się do samolotu i wrócę na wyspę:-).

Pozdrawiam:-)

reklama
Magdalena sprawdz w regulaminie lini lotniczych czy wpuszcza Cie na poklad po 34 tygodniu.
W Ryanair jest chyba do 33tyg.Nie jestem pewna.
A co do MB to powinnas dostac (choc to moje gdybanie i moge sie mylic).
Powinnas zlozyc wniosek o to na 6 tygodni przez porodem i chyba nie obchodzi ich gdzie rodzisz.Wazne,ze pracowalas,oplacalas skladki PRSI.
Najlepiej tam zadzwonic i sie zapytac.:tak::tak:
Noo i co do CHB to zwroca Ci od dnia zlozenia wniosku
  • A jak sie Franio czuje?

anineczka, o mb składałam wniosek już dawno i mam przyznany od 28 kwietnia, wiec pewnie niepotrzenie sie martwie,ale lepiej dmuchac na zimne....Mam nadzieje, że nie cofna ze wzgledu na porod za granica:baffled: (o to mi najbardziej chodzi). Z tego co sie orientuje to w ryanie do 34 tc mozna latac, a w centralu do 36, wiec luzik jakby co....

A Franio ma się całkiem nieźle, waży już 1800 gram:-) i daje się Mamie we znaki coraz bardziej:-). Tylko jeden pan doktor nas troszkę nastraszył i stąd nasz przedłużony pobyt. Ale dzisiaj inny pan doktor powiedział,że jest ok,:-);-), żeby tylko na wszelki wypadek przyjść do kontroli na początku kwietnia:-).

Jak Twoja sprawa ze zwolnieniem??

Jestem z Tralee,Co.Kerry,a Ty?

a ja jestem z Galway ;-)

Magdalena...a jesli moge zapytac...czym tak pan doktorek was nastraszyl a 2 uspokoil...nie bj nic bedzie cacy..buziaki dla Franusia powiedz mu niech kozysta poko moze z kopniakow bo matki nie oje sie ale ze on jeszcze w brzuszku to moze ale pozniej juz tylko moze malutkimi raczkami glaskac i rozdawac cudne usmiechy ktore beda kradly wszystkie serca

anineczka, o mb składałam wniosek już dawno i mam przyznany od 28 kwietnia, wiec pewnie niepotrzenie sie martwie,ale lepiej dmuchac na zimne....Mam nadzieje, że nie cofna ze wzgledu na porod za granica:baffled: (o to mi najbardziej chodzi). Z tego co sie orientuje to w ryanie do 34 tc mozna latac, a w centralu do 36, wiec luzik jakby co....

A Franio ma się całkiem nieźle, waży już 1800 gram:-) i daje się Mamie we znaki coraz bardziej:-). Tylko jeden pan doktor nas troszkę nastraszył i stąd nasz przedłużony pobyt. Ale dzisiaj inny pan doktor powiedział,że jest ok,:-);-), żeby tylko na wszelki wypadek przyjść do kontroli na początku kwietnia:-).

Jak Twoja sprawa ze zwolnieniem??

W Ryanair można do 36 tyg, a w Aerlingusie do 34 tyg. Ostatnio latała w 31 tyg i nawet nikt nie zapytał w którym tyg jestem, a niby od 28 tyg mogą zarządać od ciebie zaświadczenie od ginekologa w którym tyg jesteś i że nie ma przeciwwskazań, ale to tylko w regulaminie w praktyce to nikt pewnie nawet się nie zainteresuje.

Czesc Dziewczynki,mam pytanie moze troszke z innej beczki,ale gdzi kupujecie wozeczki i lozeczka tu czy zamawiacie w Polsce?jezeli tutaj moze znacie jakies dobre firmy i czy macie fajne sklepy z rzeczami dla bobasow w waszych miastach.u mnie jest drogawo,a i wyboru niema.czy lekarz tu powiedzial wam plec dziecka i w jakim procencie sie sprawdzilo?pozdrawiam goraco,pa,pa

Magdalena zrob tak jak uwazasz za najlepsze dla Ciebie i dzidziusia. Tam napewno jestes otoczona rodzina i przyjaciolmi, wiec zawsze to razniej. Ja rodzilam tu i nie urodzilabym nigdzie indziej. Czemu trzymasz sie tak Pl tzn czym Cie lekarz tak nastraszyl?Mam nadzieje, ze wszystko jest w porzadku!!!I pamietaj...to matka najlepiej wie, co sie dzieje z jej dzidziusiem. Moze niepotrzebnie sie tak martwisz?Co lekarz to inna opinia i kazdy powie Ci "inna prawde". Trzymaj sie swojej intuicji, a dotrwalas juz do koncowki ciazy, wiec kawal roboty masz juz za soba :) Twoj synus czuje sie napewno swietnie skoro daje Ci popalic. Oj rwie sie juz na ten swiat oj rwie :)

marlena ja wszystko kupuje tutaj. Skoro sie tutaj mieszka, to trzeba sie dostosowac. Wozki i lozeczka...na calym swiecie sa te same firmy. Ja mam gracco, ktory dostaniesz chyba w kazdym kraju, wiec nie widze sensu ciagac takich rzeczy z Pl. Lozeczko....to nawet nie znam nazwy firmy, ale w kazdym razie jest fajne:) Wiesz, w kazdym sklepie znajdziesz cos fajnego dla bobasow, jesli chodzi o sprzety to ja mam wyprobowane gracco i chicco, ale to kwestia gustu i upodoban. Ciuszki kupuje w kazdym sklepie, bo w kazdym sklepie znajde cos,co wpadnie mi w oko (jak kazdej kobiecie). Co do plci dziecka, to ja poznalam ja dopiero w 34 tygodniu w ciazy.

reklama
Do góry