reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja miałam kupować, ale ten grzybek u nas się nie przyjął za bardzo, więc już nie próbuje z innymi bo to bez sensu. U nas najlepsza zabawka jest pielucha tetrowa 🙃
Ja kupilam grzybka z polecenia i tez się nie przyjął. Wogole mala nie interesuje. A dostala mala żyrafkę i małpkę w prezencie i to był strzał... malpka jest super. Ale zyrafa to jest hit. Mloda jej gryzie uszy, kopyta. Wklada sobie jej glowe do buzi. No najlepszq zabawka teraz

Załączniki

• Screenshot_20210708-110718_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20210708-110718_Samsung Internet.jpg
    184,4 KB · Wyświetleń: 56
  • Screenshot_20210708-110701_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20210708-110701_Samsung Internet.jpg
    162,6 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Ja niedawno wróciłam ze spaceru. Mloda darla sie przez cały spacer. Doslownoe wrzeszczala. Nie wiem dlaczego ale u mnie mala nie potrafi zasnąć na spacerze. Ani w gondoli nie umiała ani w spacerówce. W domu moment i pada spac. Macie na to sposób?

Mniej więcej bo co zasnął to się przekręcał na brzuch. A że moje dziecko nie ogarnia, że na brzuchu głową może leżeć to od razu do góry i w szczebelki... O 3 wzięłam do siebie. Ale też duchota swoje zrobiła.
U nas bylo podobnie z tym lezeniem, kladlam swoje glowe obok niej zeby jej pokazac ze mozna, i tez dawalam jakies zabaweczki i w koncu jakos sie nauczyla - najczesciej opiera wtedy glowe o piąstki, albo wlasnie o jakas zabawke (miekka, ale nie na tyle zeby sie w nia wtopila 😁). Ale na poczatku bylo troche placzu.

Ja niedawno wróciłam ze spaceru. Mloda darla sie przez cały spacer. Doslownoe wrzeszczala. Nie wiem dlaczego ale u mnie mala nie potrafi zasnąć na spacerze. Ani w gondoli nie umiała ani w spacerówce. W domu moment i pada spac. Macie na to sposób?
Ja zabieralam moja w porach spania. Czyli tak dwie godziny od ostatniego karmienia, karmilam, przewijalam pieluche i biegiem na spacer zanim zasnela. Na poczatku od razu sie kierowalam na polna droge zeby ja troche wytrzepalo 😁😁😁 wtedy ladnie zasypiala. Jak slonce nie swiecilo bardzo to opuszczalam daszek, tak zeby wiecej widziala. No i w ostatecznosci puszczam jej turystyczna karuzele - ostatnio dlugo sie jej przyglada i tez zasypia. Jak juz to nie pomoze to uciekam z powrotem do domu bo wiem ze zaraz mloda mi zrobi dym 🤣🤣🤣

Pamiętacie, ja musiałam wrócić na chwilę do pracy. Jasne, że tęskniłam. Z naszą córką został mój facet i genialnie sobie poradził. Ja mu dałam kilka moich wskazówek, ale on w pierwszym tygodniu wypracował sobie swoje "metody"😃 pasowało i jeu i małej, więc ja się nie wtrącałam🤷‍♀️🥳. Powtarzam, wyjscie do ludzi bardzo dobrze mi zrobiło. Wyjście na lampkę wina w porze lunchu z ludźmi z pracy, nawet jesli ja sama nie piłam, było fajną odsoocznią, czy imprezy na zakonczenie roku szkolnego. Po powrocie z pracy byłam znowu mamą na 100%, mamą pełną énergie i sił.
Podsumowując, te ktore tu podkreślają, że trzeba wychodzić, mają moim zdaniem rację. Trzeba, dla siebie i dla dziecka🥰.

A moje dziecko w wakacje, będzie mieć imprezy, grille i spotkania średnio co drugi dzień, podejrzewam..., przetrwamy to jakoś🙊🙉🙈😘

reklama
Uśpić w domu i przełożyć na śpiocha do wózka.
Ilr mają drzemek wasze maluchy? Moja wczoraj miala tylko 2😂chyba jest już dorosla 😂
Dwie po 2 h jakoś.

Do góry