reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

W ogóle dziewczyny słuchajcie, taka opowieść z życia wzięta 😁
Siedzę sobie z młodym i moją mamą na działce i idzie inna działkowiczka pyta się ile młody już ma i odpowiada, że ma prawnuka 9 miesięcy. Mówi, że on już staje, a jak mu się rączkę da itp. Ja mówię że Alek jeszcze nie siedzi i ona mi na to, bo ten mój prawnik to na piersi jest, dlatego się tak szybko rozwija.
Po chwili do mnie doszło, co ona właśnie powiedziała i gdybym karmiła butlą to jeszcze bym w taka bzdurę uwierzyła i przypadkiem poczuła się gorsza.

Czy ludzie mogliby w końcu przestań kwestionować sposób karmienia i wychowywania czyiś dzieci ?

reklama
Siedzę sobie z młodym i moją mamą na działce i idzie inna działkowiczka pyta się ile młody już ma i odpowiada, że ma prawnuka 9 miesięcy. Mówi, że on już staje, a jak mu się rączkę da itp. Ja mówię że Alek jeszcze nie siedzi i ona mi na to, bo ten mój prawnik to na piersi jest, dlatego się tak szybko rozwija.
Po chwili do mnie doszło, co ona właśnie powiedziała i gdybym karmiła butlą to jeszcze bym w taka bzdurę uwierzyła i przypadkiem poczuła się gorsza.

Czy ludzie mogliby w końcu przestań kwestionować sposób karmienia i wychowywania czyiś dzieci ?
Jakby mi tak zaczela gadać to bym jej powiedziała żeby uważała, bo jeszcze zaraz zacznie latać jak się tak szybko rozwija :D

Ja bedac na grillu u rodziny usłyszałam od jednej z działkowiczek " czy ja małą karmie "? A ze bypo to zaraz po szpitalu i bylam na ten temat cięta bo wszyscy mi wpajali do głowy ze jestem gorsza bo nie karmie piersia. To nie wiele myśląc odpowiedziałam " nie karmie, glodze" ;D teraz się z tego śmieje ale wtedy nie bylo mi do śmiechu;p

Jakby mi tak zaczela gadać to bym jej powiedziała żeby uważała, bo jeszcze zaraz zacznie latać jak się tak szybko rozwija :D
To byłoby akurat przydatne dla moich pleców 🤣🤣

Ja bedac na grillu u rodziny usłyszałam od jednej z działkowiczek " czy ja małą karmie "? A ze bypo to zaraz po szpitalu i bylam na ten temat cięta bo wszyscy mi wpajali do głowy ze jestem gorsza bo nie karmie piersia. To nie wiele myśląc odpowiedziałam " nie karmie, glodze" ;D teraz się z tego śmieje ale wtedy nie bylo mi do śmiechu;p
Nie dziwię się. Ja uwielbiam to jak ktoś się rozczula nad nim i po chwili karmi pani piersią?

Ludzie zadają tak intymne pytania typu, jak karmisz, kiedy drugie, a nie zapytają się ile razy dziennie robię kupę. Czemu 🤔

U nas to samo co 30 minut się wybudzał. To była najgorsza noc od początku 😢 ja już nie mam siły bo na prawdę nie wiem o co mu chodzi😢
Ty cycem karmisz ? Ja się dzisiaj z nim położyłam ok. 4 do łóżka, wystawiłam mu pierś i poszłam spać. Przebudzilam się koło 6 i sobie jadł, więc chyba to jest jakiś na niego sposób.
Ja tak matkę męczyłam do 3rz, jestem przerażona, że ma to po mnie.

Ty cycem karmisz ? Ja się dzisiaj z nim położyłam ok. 4 do łóżka, wystawiłam mu pierś i poszłam spać. Przebudzilam się koło 6 i sobie jadł, więc chyba to jest jakiś na niego sposób.
Ja tak matkę męczyłam do 3rz, jestem przerażona, że ma to po mnie.
Tego się nie dziedziczy tylko przyzwyczaja 😀

reklama
To byłoby akurat przydatne dla moich pleców 🤣🤣

Nie dziwię się. Ja uwielbiam to jak ktoś się rozczula nad nim i po chwili karmi pani piersią?

Ludzie zadają tak intymne pytania typu, jak karmisz, kiedy drugie, a nie zapytają się ile razy dziennie robię kupę. Czemu 🤔
Do granic możliwości irytuje mnie tekst " myslisz juz o drugim? Bo wiesz teraz to najlepiej bo najmniejsza różnica wieku. Działajcie jak najszybciej" ;D ile ja razy to slyszalam.

Do góry