reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie standardem też jest, że dziecko leży na przewijak, ale nie ma problemu z tym jak ktoś poprosi o inna metodę. Z moją starszą szczepienia były w trakcie karmienia i raz nawet młoda nie zauważyła, że była kłuta 😉 Bartek póki co jest za bardzo zainteresowany wszystkim wokół i jeszcze nam się nie udało zrobić szczepienia z cyckiem w buzi 😂
👍 mój też ciekawski ale ja mu zawsze tłumaczę co i jak to słucha 😂
mi to wyjaśniła pielęgniarka jak byłam priv że dziecko potrzebuje mamy a nie jakiejś obcej baby
nie dosyć że jest zestresowane bo nowa sytuacja (ostatniej nie pamieta😜) to jeszcze dodatkowy stres
od tamtej pory s jak chodzimy na nfz to powiedziałam że tylko na moich rękach 😂
a jeszcze jeszcze ze na pierwszym szczepieniu mówiły nie będzie boleć itd jak mnie to wkurzyło 🤬 powiedziałam żeby nigdy więcej tak nie mówiły bo nie wiedzą czy go nie boli od tamtej pory wchodzą zrobią swoje i wychodzą 😂
nie wiem ale to raczej jedna szkoła powinna być i jedne wytyczne 🤨
mój rzeczywiście mniej płacze aż pediatra była w szoku i już z gabinetu nie wychodzi (normalnie wychodziła) w sumie nie dziwię jej się 10h słuchania płaczu obcych dzieci 🙄

reklama
👍 mój też ciekawski ale ja mu zawsze tłumaczę co i jak to słucha 😂
mi to wyjaśniła pielęgniarka jak byłam priv że dziecko potrzebuje mamy a nie jakiejś obcej baby
nie dosyć że jest zestresowane bo nowa sytuacja (ostatniej nie pamieta😜) to jeszcze dodatkowy stres
od tamtej pory s jak chodzimy na nfz to powiedziałam że tylko na moich rękach 😂
a jeszcze jeszcze ze na pierwszym szczepieniu mówiły nie będzie boleć itd jak mnie to wkurzyło 🤬 powiedziałam żeby nigdy więcej tak nie mówiły bo nie wiedzą czy go nie boli od tamtej pory wchodzą zrobią swoje i wychodzą 😂
nie wiem ale to raczej jedna szkoła powinna być i jedne wytyczne 🤨
mój rzeczywiście mniej płacze aż pediatra była w szoku i już z gabinetu nie wychodzi (normalnie wychodziła) w sumie nie dziwię jej się 10h słuchania płaczu obcych dzieci 🙄
Kochana pomimo że będą wytyczne to one nie będą się stosować bo co one na nfz będą przyswajać wiedzę 😃
Zauważ że np pediatra który nie dokształca się będzie dziecku rozszerzać dietę od 4 msca, kazać matce np dopajać, a kobiecie karmiącej być na diecie. Ja niestety też się z tym spotkałam. Więc chyba na nfz cudow nie ma co wymagać skoro oni sobie sami wiedzy nie aktualizują 😂

Może dziwne pytanie ale może ktoraś mama ma doświadczenie jak tak 10 stopni na zew i mniej to co dzieciaczkom na nogi zakładacie?
tylko nie mówcie kocyk bo mój to kopie jak szalony nie ma szans 😜

Może dziwne pytanie ale może ktoraś mama ma doświadczenie jak tak 10 stopni na zew i mniej to co dzieciaczkom na nogi zakładacie?
Podpinam się pod to pytanie. Zamówiłam u córy koleżanki, która szydełkuje takie niechodki-sakiewki z wełny, ale może macie jakieś sprawdzone ocieplenie stópek na spacer w spacerówce jesienią?

W sprawie telewizji. U nas trudno uniknąć telewizora, lub inaczej, obrazu na dużym ekranie. Moi Chłopcy lubią ogladać mecze i się nimi emocjonować, nie wyobrażam sobie tego im zabronić, więc wieczorami TV włączone często mamy. Melania i ja zazwyczaj już przysypiamy w sypialni, ale jak będzie starsza to program w TV na pewno zobaczy.
Inna sprawa to smartfon. Już powoli kurczy mi się czas, kiedy mogę z niego korzystać. Podczytywałam sobie nasze forum i inne takie jak ją karmiłam. Teraz skubanica odkręcą się i zerka co tam piszę. Gdy się bawi to też nie chcę, aby widziala mnie z tel w ręku. Osobiście uważam, że smartfon i tablet blisko dziecka są dużo gorsze.
No i zostanie mi czytanie Forum po nocach 😉

W sprawie telewizji. U nas trudno uniknąć telewizora, lub inaczej, obrazu na dużym ekranie. Moi Chłopcy lubią ogladać mecze i się nimi emocjonować, nie wyobrażam sobie tego im zabronić, więc wieczorami TV włączone często mamy. Melania i ja zazwyczaj już przysypiamy w sypialni, ale jak będzie starsza to program w TV na pewno zobaczy.
Inna sprawa to smartfon. Już powoli kurczy mi się czas, kiedy mogę z niego korzystać. Podczytywałam sobie nasze forum i inne takie jak ją karmiłam. Teraz skubanica odkręcą się i zerka co tam piszę. Gdy się bawi to też nie chcę, aby widziala mnie z tel w ręku. Osobiście uważam, że smartfon i tablet blisko dziecka są dużo gorsze.
No i zostanie mi czytanie Forum po nocach 😉
Ja uważam że wszystko jest tak samo szkodliwe
ja używam telefonu poza sypialnia małego też ja jestem w salonie on w sypialni śpi 😜
nigdy do naszej wspólnej sypialni nie sypialni telefonów, tabletów i nie mamy tv
sypialnia uważam jest do odpoczynku i całkowitego odcięcia się od codzienności 😜
ale są sytuację kiedy się nie da bo jedziemy samochodem bo idę na spacer wiadomo nie ograniczę do zera taki teraz jest świat 🙄

polecam też artykuł o szkodliwości wszystkich tych urządzeń

Ja uważam że wszystko jest tak samo szkodliwe
ja używam telefonu poza sypialnia małego też ja jestem w salonie on w sypialni śpi 😜
nigdy do naszej wspólnej sypialni nie sypialni telefonów, tabletów i nie mamy tv
sypialnia uważam jest do odpoczynku i całkowitego odcięcia się od codzienności 😜
ale są sytuację kiedy się nie da bo jedziemy samochodem bo idę na spacer wiadomo nie ograniczę do zera taki teraz jest świat 🙄

polecam też artykuł o szkodliwości wszystkich tych urządzeń
U nas nie da rady niestety bo jeden pokój. Telefon jest obok ale nie daje młodej oglądać co tam robię na nim. Jak ja karmie to zerkam bo to jest czas gdzie ona mi w telefon nie spojrzy

Podpinam się pod to pytanie. Zamówiłam u córy koleżanki, która szydełkuje takie niechodki-sakiewki z wełny, ale może macie jakieś sprawdzone ocieplenie stópek na spacer w spacerówce jesienią?

Również podpinam się pod to pytanie bo nie mam zielonego pojęcia co w takiej sytuacji bo moja przykryta kocykiem szaleje jak synek Vanes:)

Wełniane niechodki/skarpetki. Grunt, żeby nie miały podeszwy, żeby nie ograniczać stopy, a są super rzeczy z wełny merino. Mam po starszej córce w neutralnych kolorach więc Bartek je dostanie.

reklama
Wełniane niechodki/skarpetki. Grunt, żeby nie miały podeszwy, żeby nie ograniczać stopy, a są super rzeczy z wełny merino. Mam po starszej córce w neutralnych kolorach więc Bartek je dostanie.
o i to jest porada👍🥰
znalazłam coś takiego drogo ale śliczne
hmmm czy któraś tutaj nie mówiła że dzierga?🤔
kurna zazdro teraz to idealnie byłoby coś takiego zrobić + rękawiczki i czapeczka ahh kto się zgłasza bo nie pamiętam 🤪

Do góry