reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mój generalnie nie ma problemów z kupą, tylko kilka razy tak było, że nie chciał jeść, a chwilę później cisnął i jak już zrobił to jadł dalej. I wczoraj był marudny, bobka małego zrobił, a potem płacz, ale jak zjadł gruszkę to już normalnie zrobił. Ja dopiero zaczęłam podawać mleko 2, na razie tylko 1 porcję w ciągu dnia, więc ciężko ocenić, myślę, że jak mleko to samo to raczej nie będzie powodować zaparć, raczej właśnie jakieś pokarmy, dlatego dodatkowo podaje mu wodę, ale w takiej butelce dziubkiem jak niekapek, więc wypija niewiele i nie wiem, czy nie chce, czy nie ogarnia tego smoczka 😂
Ja właśnie do picia dawałam z canpola butle i to chyba błąd. Bo dostawalo sie powietrze. Zamowilam B.boxa.... i od jutra bede robic bardziej rzadką kaszke bo byc moze dla niej za gesta na poczatek. Zobaczymy

reklama
Mój śpioch przed chwilą się obudził, wzięłam go na chwilę do naszego łóżka i chciałam iść robić mleko, a ten znowu zasnął 😂 I teraz muszę go pilnować, żeby nie zleciał a pranie mam do powieszenia 😭
Ale słodziak. <3 chyba się super odnajdujesz w nowej roli teraz ? Pamiętam jak na początku tez pisałaś ze nie możesz się odnaleźć itp. Tak samo ciezki poczatek jak u nas z tą nową rola a teraz to bym wszystko za to oddala ;D

Ale słodziak. <3 chyba się super odnajdujesz w nowej roli teraz ? Pamiętam jak na początku tez pisałaś ze nie możesz się odnaleźć itp. Tak samo ciezki poczatek jak u nas z tą nową rola a teraz to bym wszystko za to oddala ;D
Ha ha no dokładnie było minęło, wolę tego początku nie pamiętać. Teraz nikomu bym go nie oddała 🥰 Jeszcze do tego jest taki mało problematyczny, więc już w ogóle nie da się go nie kochać! Ale powiem szczerze, dopóki sama tego nie przeżyłam, nie potrafiłam uwierzyć w depresję poporodową... Że to w ogóle jest możliwe, żeby się tak czuć.

Ha ha no dokładnie było minęło, wolę tego początku nie pamiętać. Teraz nikomu bym go nie oddała 🥰 Jeszcze do tego jest taki mało problematyczny, więc już w ogóle nie da się go nie kochać! Ale powiem szczerze, dopóki sama tego nie przeżyłam, nie potrafiłam uwierzyć w depresję poporodową... Że to w ogóle jest możliwe, żeby się tak czuć.
Wiem. Tez mialam depresje poporodowa i wszyscy mi się dziwili jak to tak można. A najlepszy były teksty " wez sie w garść " albo " ogarnij sie"... Ale tez tego poczatku nie vhce pamiętać bo teraz mam wszystko co najlepsze

Dziewczyny czy wasze maluchy też są takie "waleczne" podczas ubierania ?
Młoda przekręca się we wszystkie strony jak chce są przebrać, siłuje się, złości :D zanim ją wyszykuje na dwór to się już całą zgrzeje. A przebranie pampersa trwa tyle jak nigdy ;p
Tak, moj młody też Walczy o życie podczas rozbierania i ubierania

Laski, takie cuda na dziewczynkę w Pepco za 5ziko 😭

Załączniki

• IMG_20210826_145010.jpg
    IMG_20210826_145010.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 85
  • IMG_20210826_144950.jpg
    IMG_20210826_144950.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 92
Spokojnie, mój też teraz zaczął wybrzydzać. Na początku jadł więcej, a teraz zależy co, ale jak pietruszka wcześniej była ok tak teraz bardziej pluł niż jadł. Z owoców to tylko banan i zjadł mi wczoraj sporo gruszki, ale rano nie chciał za bardzo 🤷 W ogóle zauważyłam, że niechętnie je papki jak ciśnie kupę albo nie może zrobić, a jak już zrobi to chętniej je. Jak Twój sporo mleka pije to nie ma się co przejmować, ja muszę mojemu jakieś papki w ramach posiłku dawać, bo mleko już tylko 3x 210ml.
już odkryłam co to kwaśny smak nie chce go jeść podawałam jagody i czarna porzeczkę 😜
a Pasternak wszamił dzisiaj jak zawsze😂
mój to na kupę wogole się już nie napina ale zawsze wiem kiedy zrobi bo robi rano po g. 8 i czasem po g. 18 przed kąpielą ale to jak za dużo zje 😜

Dziewczyny czy wasze maluchy też są takie "waleczne" podczas ubierania ?
Młoda przekręca się we wszystkie strony jak chce są przebrać, siłuje się, złości :D zanim ją wyszykuje na dwór to się już całą zgrzeje. A przebranie pampersa trwa tyle jak nigdy ;p
No moj też nie lubi jak jest już zmęczony i go ubieram to też marudzi🤣

reklama
Do góry