reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Moja córka zasuwa jak szalona po podłodze, jeszcze nie siada ale pełza aż miło.
Wjechały słoiczki i coś tam zajada, pół słoiczka na dzień 🥴

Jak tylko o ubranka chodzi to chyba narzekać nie możesz 👍
My na własne życzenie jesteśmy w odległości 1100km od najblizszych i też dajemy radę 😉
To pięknie moja jest leniwa ale mamy 5,5 miesiaca to może jeszcze za wcześnie na spektakularne pełzanie . Narazie trochę się podsunie i robi kolka wokół własnej osi🙂

reklama
Z tym doborem to nie ściema u facetów. Od czasu jak Jagoda poszła zimą do przedszkola w jasnoróżowej sukience letniej wiązanej na szyi, grubych frotowych rajstopach szaro brązowych i wściekle niebieskim sweterku ze srebrną nitką i z białym futerkiem (taki wiecie, wstyd się pokazać ale dziecko lubi to niech po domu nosi) - sama przygotowuję dzieciom komplety do ubrania na każdy dzien jak mnie nie ma plus 2 w zapasie 🙈🙈🤣🤣
Fakt, faceci nie potrafią ubierać 🙃 nawet jak jeszcze Anastazji nie było to mąż mi jak miał jakiś ciuch wybrać to zazwyczaj byłam załamana 😂

I nie boisz się pobytu w hotelu czy restauracjach? Jak była mniejsza byliśmy na wyjezdzie ale to krótko i była mniej aktywna. A teraz to już się denerwuje pokazuje pazurki 😂wiec ciesze się i denerwuje jednocześnie
Nie boje, bo nasza to taki zwiedzacz i wystarczy że może oglądać i jest szczesliwa. Na zakupy ją zawsze biorę bo nie mam z nią problemu, spokojnie wszystko ogarnę. Bardziej się boje o jazdę autem. Jak będzie lipna pogoda to bierzemy starą matę do zabawy bo ogółem kupilismy jej puzzle piankowe, i będzie się bawić w pokoju 😂

A jak postępy waszych bobasów siadają itd. czekam na ten moment kiedy mała usiądzie bo już tak się irytuje jak lezy
Co do postępów to mój na pewno o wiele częściej i chętniej obraca się na brzuch, nie pełza ale też się obraca dookoła. Natomiast fajne postępy w jedzeniu. Dziś z chęcią wsunął parę ładnych łyżeczek kaszki oraz z 70 ml zupki. Zauważyłam, że smakuje mu kiedy ugotuję cukinię z marchewką i ziemniaczkiem. Dziś wyjął mi podczas karmienia łyżeczkę i sam zaczął nią jeść a jak się cieszył przy tym. Nieporadnie i oczywiście jedzenie wszędzie ale co tam, liczą się chęci 😁

Nie boje, bo nasza to taki zwiedzacz i wystarczy że może oglądać i jest szczesliwa. Na zakupy ją zawsze biorę bo nie mam z nią problemu, spokojnie wszystko ogarnę. Bardziej się boje o jazdę autem. Jak będzie lipna pogoda to bierzemy starą matę do zabawy bo ogółem kupilismy jej puzzle piankowe, i będzie się bawić w pokoju 😂
Oj to zazdroszczę. Ja dzisiaj byłam w galerii, bo mojej 4latce przed powrotem do przedszkola kupowałam buty na jesień i kapcie. No po galerii jeździłam na sygnale albo z dzieckiem na rękach. Do kasy w Smyku podeszłam z wyjącą Marceliną, wszyscy mnie od razu do kasy przepuścili, jak płaciłam to pani się pociła aż mówi w pewnym momencie: Jezu, aż mi się ręce trzęsą! A ja przecież musiałam jakoś zapłacić 🙈🙈 przydałaby mi się teraz chusta kółkowa.

Oj to zazdroszczę. Ja dzisiaj byłam w galerii, bo mojej 4latce przed powrotem do przedszkola kupowałam buty na jesień i kapcie. No po galerii jeździłam na sygnale albo z dzieckiem na rękach. Do kasy w Smyku podeszłam z wyjącą Marceliną, wszyscy mnie od razu do kasy przepuścili, jak płaciłam to pani się pociła aż mówi w pewnym momencie: Jezu, aż mi się ręce trzęsą! A ja przecież musiałam jakoś zapłacić 🙈🙈 przydałaby mi się teraz chusta kółkowa.
Mistrzyni ogarniania wszystkiego. Dzieci huragany 🙂 Pewnie też jesteś taka energiczna 🙂
Jak ja Was podziwiam! Was wszystkie z kilkorgiem dzieci 😃

To pięknie moja jest leniwa ale mamy 5,5 miesiaca to może jeszcze za wcześnie na spektakularne pełzanie . Narazie trochę się podsunie i robi kolka wokół własnej osi🙂
To już lada moment i też zacznie śmigać! 🤗
My i dziadkowie też jesteśmy zdziwieni, że taka silna ta nasza 23 - tygodniowa Maja.
Dywan 3x2m pokonuje w moment 😱

Chciałam wstawić filmik ale nie da się 🤨

Chyba muszę zacząć rozglądać się za jakimś kojcem albo czyms podobnym... Macie jakieś doświadczenia, któraś używała takich 'ogrodzen' przy dzieciach?
Sama nie wiem, czy to konieczne 🤷‍♀️❓
Bede wdzięczna za opinie 👍

Hehe, wgl- wogóle ( taka zasada, że piszę się wyrazy bez samogłosek )
Kox- tu może przykład - Synu; jak jest na tym.obozie? - Giga kox. ( tzn. Bardzo mi się podoba ten wyjazd, jest wesoło, mam wielu nowych znajomych, pogoda piękna i dobre jedzenie. Wrócę zadowolony. ) coś w tym stylu 😁
Vanes masz synka... będzie ciekawie zobaczysz 😄😄😄
Hahahahaha, super porozumienie się, prawie jak bez słów 😂

reklama
Do góry