To pięknie moja jest leniwa ale mamy 5,5 miesiaca to może jeszcze za wcześnie na spektakularne pełzanie . Narazie trochę się podsunie i robi kolka wokół własnej osiMoja córka zasuwa jak szalona po podłodze, jeszcze nie siada ale pełza aż miło.
Wjechały słoiczki i coś tam zajada, pół słoiczka na dzień
Jak tylko o ubranka chodzi to chyba narzekać nie możesz
My na własne życzenie jesteśmy w odległości 1100km od najblizszych i też dajemy radę![]()
reklama
Mary2094
Fanka BB :)
Fakt, faceci nie potrafią ubieraćZ tym doborem to nie ściema u facetów. Od czasu jak Jagoda poszła zimą do przedszkola w jasnoróżowej sukience letniej wiązanej na szyi, grubych frotowych rajstopach szaro brązowych i wściekle niebieskim sweterku ze srebrną nitką i z białym futerkiem (taki wiecie, wstyd się pokazać ale dziecko lubi to niech po domu nosi) - sama przygotowuję dzieciom komplety do ubrania na każdy dzien jak mnie nie ma plus 2 w zapasie![]()
Mary2094
Nie boje, bo nasza to taki zwiedzacz i wystarczy że może oglądać i jest szczesliwa. Na zakupy ją zawsze biorę bo nie mam z nią problemu, spokojnie wszystko ogarnę. Bardziej się boje o jazdę autem. Jak będzie lipna pogoda to bierzemy starą matę do zabawy bo ogółem kupilismy jej puzzle piankowe, i będzie się bawić w pokojuI nie boisz się pobytu w hotelu czy restauracjach? Jak była mniejsza byliśmy na wyjezdzie ale to krótko i była mniej aktywna. A teraz to już się denerwuje pokazuje pazurkiwiec ciesze się i denerwuje jednocześnie
Co do postępów to mój na pewno o wiele częściej i chętniej obraca się na brzuch, nie pełza ale też się obraca dookoła. Natomiast fajne postępy w jedzeniu. Dziś z chęcią wsunął parę ładnych łyżeczek kaszki oraz z 70 ml zupki. Zauważyłam, że smakuje mu kiedy ugotuję cukinię z marchewką i ziemniaczkiem. Dziś wyjął mi podczas karmienia łyżeczkę i sam zaczął nią jeść a jak się cieszył przy tym. Nieporadnie i oczywiście jedzenie wszędzie ale co tam, liczą się chęciA jak postępy waszych bobasów siadają itd. czekam na ten moment kiedy mała usiądzie bo już tak się irytuje jak lezy
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Oj to zazdroszczę. Ja dzisiaj byłam w galerii, bo mojej 4latce przed powrotem do przedszkola kupowałam buty na jesień i kapcie. No po galerii jeździłam na sygnale albo z dzieckiem na rękach. Do kasy w Smyku podeszłam z wyjącą Marceliną, wszyscy mnie od razu do kasy przepuścili, jak płaciłam to pani się pociła aż mówi w pewnym momencie: Jezu, aż mi się ręce trzęsą! A ja przecież musiałam jakoś zapłacićNie boje, bo nasza to taki zwiedzacz i wystarczy że może oglądać i jest szczesliwa. Na zakupy ją zawsze biorę bo nie mam z nią problemu, spokojnie wszystko ogarnę. Bardziej się boje o jazdę autem. Jak będzie lipna pogoda to bierzemy starą matę do zabawy bo ogółem kupilismy jej puzzle piankowe, i będzie się bawić w pokoju![]()
MamM
Mistrzyni ogarniania wszystkiego. Dzieci huraganyOj to zazdroszczę. Ja dzisiaj byłam w galerii, bo mojej 4latce przed powrotem do przedszkola kupowałam buty na jesień i kapcie. No po galerii jeździłam na sygnale albo z dzieckiem na rękach. Do kasy w Smyku podeszłam z wyjącą Marceliną, wszyscy mnie od razu do kasy przepuścili, jak płaciłam to pani się pociła aż mówi w pewnym momencie: Jezu, aż mi się ręce trzęsą! A ja przecież musiałam jakoś zapłacićprzydałaby mi się teraz chusta kółkowa.
Jak ja Was podziwiam! Was wszystkie z kilkorgiem dzieci
Lipaaa
To już lada moment i też zacznie śmigać!To pięknie moja jest leniwa ale mamy 5,5 miesiaca to może jeszcze za wcześnie na spektakularne pełzanie . Narazie trochę się podsunie i robi kolka wokół własnej osi![]()
My i dziadkowie też jesteśmy zdziwieni, że taka silna ta nasza 23 - tygodniowa Maja.
Dywan 3x2m pokonuje w moment
Chciałam wstawić filmik ale nie da się
Chyba muszę zacząć rozglądać się za jakimś kojcem albo czyms podobnym... Macie jakieś doświadczenia, któraś używała takich 'ogrodzen' przy dzieciach?
Sama nie wiem, czy to konieczne
Bede wdzięczna za opinie
Patii26
Hahahahaha, super porozumienie się, prawie jak bez słówHehe, wgl- wogóle ( taka zasada, że piszę się wyrazy bez samogłosek )
Kox- tu może przykład - Synu; jak jest na tym.obozie? - Giga kox. ( tzn. Bardzo mi się podoba ten wyjazd, jest wesoło, mam wielu nowych znajomych, pogoda piękna i dobre jedzenie. Wrócę zadowolony. ) coś w tym stylu
Vanes masz synka... będzie ciekawie zobaczysz![]()
reklama
Mary2094
Ja dojadam te warzywkaMelania jutro kończy 6 miesięcy I książkowo, dopiero, jutro spróbujemy pierwsze warzywo.
Po cichu liczę, że schudnie na wegetariańskiej diecie trochę![]()