reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja tam używam gondoli i pewnie jeszcze ze dwa miesiące pociągnę, nie przekonuje mnie malutka w spacerowkach, choć u mamy używam spacerówki zamiast wozić gondolę ze sobą. Może moja jeszcze za mało stabilna. Z drugiej strony na zakupy czy do miasta na spacer biorę gondolę, bo mam Renault Grand Espace i nawet wózka nie składam, wstawiam cały 🙈
Mała dzisiaj na szczęście już dobrze się czuje. Lekarce się żaliłam przy okazji szczepienia, że mała przewraca się tylko przez prawy bok a przez lewy nie chce, choć kilka razy jej się zdarzyło, no to jak dzisiaj się obudziła to przewraca się głównie przez lewy, a do tego zaczęła się podpierać na dłoniach 🙈🤣
Cieszę się, że malutka ma się lepiej :)

Grand Espace super fura, też mieliśmy jak malutka się urodziła i mega komfort, bo nie trzeba było wózka Składać. Niestety gradobicie skasowało go totalnie

reklama
Cieszę się, że malutka ma się lepiej :)

Grand Espace super fura, też mieliśmy jak malutka się urodziła i mega komfort, bo nie trzeba było wózka Składać. Niestety gradobicie skasowało go totalnie
O kurde, to nieźle. My mamy dwa, jednego starszego espace, mąż nim jeździ, a nowszym ja z dzieciakami - chciałam coś mniejszego a niego kupić ale środkowy fotel z tyłu w tym modelu ma tylko pas biodrowy i już w piątkę nigdzie byśmy nie pojechali - niby można fotele w 3 rzędzie, ale jest mniej miejsca, więc foteliki tyłem się nie zmieszczą, a Jagoda ma tak długie nogi, że ba tych fotelach kolana ma na uszach prawie. Więc ostatecznie kupiliśmy drugi i ciut większy.

Ja tam używam gondoli i pewnie jeszcze ze dwa miesiące pociągnę, nie przekonuje mnie malutka w spacerowkach, choć u mamy używam spacerówki zamiast wozić gondolę ze sobą. Może moja jeszcze za mało stabilna. Z drugiej strony na zakupy czy do miasta na spacer biorę gondolę, bo mam Renault Grand Espace i nawet wózka nie składam, wstawiam cały 🙈
Mała dzisiaj na szczęście już dobrze się czuje. Lekarce się żaliłam przy okazji szczepienia, że mała przewraca się tylko przez prawy bok a przez lewy nie chce, choć kilka razy jej się zdarzyło, no to jak dzisiaj się obudziła to przewraca się głównie przez lewy, a do tego zaczęła się podpierać na dłoniach 🙈🤣
też używałam gondoli do 6 ms
po pierwsze maleństwo, jest płasko materac i wygodnie spacerowki już takie nie są no chyba że kubełkowe
po drugie bezpieczeństwo o czym się nie dawno przekonałam mój już ma 6 ms 2 tyg i już go przestawiłam na spacerówkę 😜 nie powiem ze było lekko bo nienawidzi pasów a to wiercipięta jest więc ich brak odpada 😂
na spacerze po jego uśnięciu zwislałam mu rączka z gryzakiem czerwonym i jakiś psiur do nas podbiegł niestety nie zdążył nawet go dotknąć swoim pyskiem bo dostał kopa ☹️ (nawet chwili się nie zastanawiałam to był odruch)
więc zdecydowanie wolałam gondole 🤨
na wakacjach byliśmy i z gondola i spacerówka u mnie wszystko się składa peronie mam wozek venicci i nie zamienię na inny🤪 aczkolwiek już szukam wyższej spacerowki na wymianę 😂
z samochodem też nie mam problemu bo jeżdżę VW Touareg więc względnie na trzy osoby wszystko się mieści choć było ciężko na wakacje 🤪

też używałam gondoli do 6 ms
po pierwsze maleństwo, jest płasko materac i wygodnie spacerowki już takie nie są no chyba że kubełkowe
po drugie bezpieczeństwo o czym się nie dawno przekonałam mój już ma 6 ms 2 tyg i już go przestawiłam na spacerówkę 😜 nie powiem ze było lekko bo nienawidzi pasów a to wiercipięta jest więc ich brak odpada 😂
na spacerze po jego uśnięciu zwislałam mu rączka z gryzakiem czerwonym i jakiś psiur do nas podbiegł niestety nie zdążył nawet go dotknąć swoim pyskiem bo dostał kopa ☹️ (nawet chwili się nie zastanawiałam to był odruch)
więc zdecydowanie wolałam gondole 🤨
na wakacjach byliśmy i z gondola i spacerówka u mnie wszystko się składa peronie mam wozek venicci i nie zamienię na inny🤪 aczkolwiek już szukam wyższej spacerowki na wymianę 😂
z samochodem też nie mam problemu bo jeżdżę VW Touareg więc względnie na trzy osoby wszystko się mieści choć było ciężko na wakacje 🤪
Ja niestety jeżdżę Corsinką i gondola w Corsie w mało bezpieczny sposób była obok małej a stelaż od wózka w bagażniku, więc spacerówka fajnie mi wejdzie do bagażnika i będzie malutka bezpiecznie jeździć. A na większe wypady to jeżdżę Astrą męża, chociaż muszę nauczyć się przepinać fotelik abym wiedziała jak montować do isofixów. Mieliśmy zmienić Corse na większe auto ale naprawa w tym tygodniu tyle wyniosła ze poczekam aż koła odpadną 😂

Mnie tak znów na jakieś filozoficzne przemyślenia wzięło teraz,
bo człowiek jako biologiczny ssak jakoś tak "odrzuca" od siebie swoje "młode". Odsyła je z "gniazda" do łóżeczka, nie nosi jak małpki przy sobie, ale wozi w jakiś wózkach 🤭
Moja jest dzieckiem pierwotnym i ustala takie reguły przedwieczne, że muszę zachowywać się jak kobieta z pola i ją mieć stale przy sobie, na sobie, ewentualnie obok siebie. I robię to, bo:
1. Lubię
2. Mogę
3. Oszczędzam sąsiadom słuchania jej rozpaczy
4. Nigdy nie będę już miała takiego malutkiego dzidziusia.
😜

bo człowiek jako biologiczny ssak jakoś tak "odrzuca" od siebie swoje "młode". Odsyła je z "gniazda" do łóżeczka, nie nosi jak małpki przy sobie, ale wozi w jakiś wózkach 🤭
Moja jest dzieckiem pierwotnym i ustala takie regóły przedwieczne, że muszę zachowywać się jak kobieta z pola i ją mieć stale przy sobie, na sobie, ewentualnie obok siebie. I robię to, bo:
1. Lubię
2. Mogę
😜
Ja myślałam co będzie jak zaczne odstawiać od cyca, jak każda drzemka jest przy cycu oraz kładę ją spać tak. Po roku już bym chciała kończyć KP.. I ostatnio ten temat mnie nurtuje.

Moja koleżanka odstawiała w wieki 1,5 roku chłopca. Maluch dwa razy rozbił sobie czoło i miał wtedy plastry na głowie. Zakleiła sobie sutki plastrami i pokazywała dziecku - ała, ała. Gin dał jej tabletkę na zanik laktacji. Twierdzi że gładko poszło.

Moja jest dzieckiem pierwotnym i ustala takie reguły przedwieczne, że muszę zachowywać się jak kobieta z pola i ją mieć stale przy sobie, na sobie, ewentualnie obok siebie. I robię to, bo:
1. Lubię
2. Mogę
😜
mój tam śpi z nami Mąż go w chuście nosi
ja nie mogę bo cesarka także nie wiem o czym mówisz 😂😂😂

reklama
1. Lubię
2. Mogę
😜
No miałam te rozkminy przy Dobrusi. To takie rodzicielstwo bliskości. Moja na mnie wisi, w sumie ta starsza też, a ja nie mam nic przeciwko, byle od czasu do czasu móc coś zjeść i do łazoenki skoczyć 😉
Moja koleżanka odstawiała w wieki 1,5 roku chłopca. Maluch dwa razy rozbił sobie czoło i miał wtedy plastry na głowie. Zakleiła sobie sutki plastrami i pokazywała dziecku - ała, ała. Gin dał jej tabletkę na zanik laktacji. Twierdzi że gładko poszło.
Wiem, że każdy robi jak umie i jak może, ja chyba nawiązując do tych pierwotnych jak w poprzednim poście Twoim, będę karmić do samoodstawienia. Z Dobrusią bym tak miała gdyby nie ciąża. Takie sposoby jak Twojej koleżanki budzą mój sprzeciw, w sensie ja byn tak nie zrobiła, bo to takie okłamywanie dziecka, jakoś mam moralne obiekcje.
Do momentu, kiedy zeżrę dziecku czekoladę 🤣🤣🤣🙈 wtedy kłamię jak z nut

Do góry