reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

O, a ja właśnie moją obserwowałam z tym kciukiem i u nas to chyba było rozwojowe, bo mała już prawie wcale nie bierze do buzi, już się kciukiem nie wycisza. Nie powiem, fajnie było jak potrafiła sama się uspokoić, choć kciuk mnie niepokoił...

Ja pewnie napiszę coś zupelnie innego niż reszta, ale polecam bardzo bardzo wełnę. Jest mnóstwo ciuszkow dostępnych na grupach bazarkowych, one są z wełny merino, która dla takich maluszków jest mega delikatna, a do tego utrzymuje temperaturę jak jest zimno (albo chłodzi jak jest cieplej, a na pewno nie przegrzewa). Mnie teraz czekają zakupy bo mała ze wszystkiego wyrosła prawie, zostały mi dwa bodziaki z długim rękawem i dwie pary rajstopek. W taką pogodę zakładam rajstopki, bodziaka i wełniany cienki kombinezonik (coś grubości cienkiego sweterka), preferuję z kapturkiem, bo mała nie cierpi czapek. Wszystko z wełny merino. No i butki albo skarpetki na stopy, też wełenka.
A ja właśnie napisze to co ty bo kupiłam małemu Buciki z wełny merino ręcznie robione i są rewelacyjne 😍
jeszcze zamówię jedne na zimę z kożuszkiem
zamówione na

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 50
reklama
A ja właśnie napisze to co ty bo kupiłam małemu Buciki z wełny merino ręcznie robione i są rewelacyjne 😍
zamówione na
Super, dzięki za link. Skoro piszesz, że fajne to na pewno są 🙂
Też coś wybiorę.

Dziewczyny, w co ubieracie na dwór dzieci w taka paskudna pogodę? Gdzie temp do poniżej 10 st? Tylko nie chodzi mi o śpiworki itp tylko tak, żebym małą mogła wyciągnąć z wózka i żeby jej zimno nie było 😁 jakieś grubsze swetry czy co? Dziś planuje kupić, bo jedziemy w środę do Zakopanego na kilka dni i musi być ciepło ubrana.
Ja mojemu spodenki z takim lekkim puszkiem, body z długim i na to kupiłam polarek w H&M🙂

Podobają mi się takie wełniane ubranka. Też chętnie bym tak ubierała. A mogłabyś konkretne namiary na taki bazarek podać. ☺

Ja głównie na tym wyżej kupuję, ale ostatnio znalazłam jeszcze ten, ale jeszcze nie kupowałam. Dziewczyny wstawiają na bazarkach, a potem robią wysyłkę olx zazwyczaj.

Patii26 i Mary 2094, moja taka sama cycusiowa, dokładnie takie same rytuały ma. Tak jak Wy, wracam do pracy jak będzie miała 13 miesięcy. Musimy sobie jakoś poradzić, będę podpytywać jak Wam idzie odstawianie, boję się, że będzie ciężko nam obu.
Karoo-kp, Twój opis odstwiania dał mi dużo do przemyślenia na ten temat 🥰
❤❤

Dziewczyny, w co ubieracie na dwór dzieci w taka paskudna pogodę? Gdzie temp do poniżej 10 st? Tylko nie chodzi mi o śpiworki itp tylko tak, żebym małą mogła wyciągnąć z wózka i żeby jej zimno nie było 😁 jakieś grubsze swetry czy co? Dziś planuje kupić, bo jedziemy w środę do Zakopanego na kilka dni i musi być ciepło ubrana.
Ja narazie ubieram w body na długi rękaw i bluzę do tego spodnie skarpetki czapka i chustka. Nad morze planuje dodatkowo rajstopy, kurtke i buciki takie skarpetkowe ciepłe.

Patii26 i Mary 2094, moja taka sama cycusiowa, dokładnie takie same rytuały ma. Tak jak Wy, wracam do pracy jak będzie miała 13 miesięcy. Musimy sobie jakoś poradzić, będę podpytywać jak Wam idzie odstawianie, boję się, że będzie ciężko nam obu.
Karoo-kp, Twój opis odstwiania dał mi dużo do przemyślenia na ten temat 🥰
Ja tez wracam po roczku do pracy ale na szczęście moja jest butelkowa to nie będzie z tym problemu 🙂

U nas po podcięciu wędzidełek stała się antysmoczkowa I antybutelkowa. Musi być cycuś , bo inaczej jest kciuk ,a ciumkanie kciuka staram się eliminować. A nie oszukam jej już niczym bo jest starsza i wie że przy cycusiu się do mamy tuli, ręką swoją musi złapać mój palec i tak zasypia. Teściowa nawet wczoraj się smiala jak mała zasnela na kanapie że musi mnie czuć bo trzymała rękę na nodze. Tak więc coś czuję że będzie wyzwanie.

Ja właśnie piekę jabłko i zobaczymy co to będzie 😃 zaczynamy z owocami . Dziś jeszcze buraczek po południu wjedzie i od jutra będziemy robić już dania.
Hahaha, jakbym widziała Nelke 😅 Ona to samo, niczym jej nie oszukam, musi być cycek i tyle, ręką zawsze trzyma cycka a druga ręką tą pod spodem dotyka mojego ciała /brzucha więc ciągle jest ze mną w "kontakcie" fizycznym poprzez dotyk. A jest jeszcze taka cwana, że ja wystarczy, że ruszę dosłownie palcem, czy przesunę nim po jej ciele to ona automatycznie się rusza 🤪 Muszę czekać aż głębiej zasnie to wtedy muszę bardzo powoli i cicho odchodzić 😁

O fajnie fajnie, zaraz Nastka kończy 6 miesięcy więc już będą codziennie stałe posiłki 😁 Jednak na cycku to na cycku, nie trzeba było pilnować karmienia stałego tylko na żądanie cyc i dalej zabawa 😁 A teraz już trzeba będzie jednak pamiętam o tym obiadku o danej porze, potem o owocach itp 😁
My dziś mamy jeszcze dynie i na dniach muszę jej kupić bbox i kubeczek.

Powiedzcie mi, jaką wodę dajecie do picia swoim dzieciom? Filtrowaną czy kupiona z butelki ( jeśli tak to jaką, taką niby dla dzieci czy normalną np. Żywiec Zdrój?) 🙂

reklama
O, a ja właśnie moją obserwowałam z tym kciukiem i u nas to chyba było rozwojowe, bo mała już prawie wcale nie bierze do buzi, już się kciukiem nie wycisza. Nie powiem, fajnie było jak potrafiła sama się uspokoić, choć kciuk mnie niepokoił...

Ja pewnie napiszę coś zupelnie innego niż reszta, ale polecam bardzo bardzo wełnę. Jest mnóstwo ciuszkow dostępnych na grupach bazarkowych, one są z wełny merino, która dla takich maluszków jest mega delikatna, a do tego utrzymuje temperaturę jak jest zimno (albo chłodzi jak jest cieplej, a na pewno nie przegrzewa). Mnie teraz czekają zakupy bo mała ze wszystkiego wyrosła prawie, zostały mi dwa bodziaki z długim rękawem i dwie pary rajstopek. W taką pogodę zakładam rajstopki, bodziaka i wełniany cienki kombinezonik (coś grubości cienkiego sweterka), preferuję z kapturkiem, bo mała nie cierpi czapek. Wszystko z wełny merino. No i butki albo skarpetki na stopy, też wełenka.
O właśnie te mi się podobają ubranka z wełny 😍 muszę coś poszukać i pooglądać sobie.
My byliśmy wczoraj na zakupach to w smyku są wyprzedaże oraz w h&m -20 z kuponem w aplikacji na ciuchy dla naszych dzieciaczków. Chciałam kupić młodej kombinezon zimowy ale albo nie było nic ciekawego, a jak było to kosmiczne kwoty. Muszę kupić coś właśnie z wełny merino bo jest świetna (miałam do czynienia z nią w butach ugg i jest rewelacyjna)
Tak, w smyku często są wyprzedaże, ale przeważnie są online i online też jest większy wybór ubrań, moja mama dla Neli zamówiła multum ubrań już większych 80-86 właśnie ze smyka, bo tam kupuje też dla Milenki ( moja 7 letnia siostra) i powiem Wam, że smyk ma fajne ubranka, dobra jakość ( wiadomo, nie całkowicie wszystkie), ale czasem nawet lepsze niż w h&m.
Dzisiaj byliśmy wszyscy właśnie w h&m i racja, jest - 20% na kolekcje dziecięcą, więc skorzystałam 😁 Bo właśnie musiałam małej kupić coś ciepłego i kupiłam jej komplet takich ciepłych misiowatych spodni i bluzy, później taki ciepły mięciutki sweterek i na razie tyle, bo przed wyjściem do sklepu zobaczyłam, że w komodzie mam dla niej ciepły polarek i 3 ciepłe bluzy 🤦‍♀️ leżały one w szufladzie gdzie mam ubranka z większymi rozmiarami i co jakiś czas przeglądam i jak pasuje i nie są za duże to wkładam do tych ubrać gdzie aktualnie chodzi 😁 no a robiłam porządek w piątek i oglądałam rozmiary ale na bluzy nie spojrzałam, chyba dalej latem żyje 😅
zamówione na
O, śliczne 🥰

Do góry