reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Ona tak trochę rockowo metalowo, punk i jeszcze jak japońskie subkultury. Nie ogarniam, ja sama pół życia glany nosiłam i nadal słucham ciężkiego brzmienia. A mój mąż stary punk 🤷‍♀

Wszystkie mają charaktery i to solidne. Dobrusia jest tak uparta, że ja wymiękam. Słucha tylko mnie, reszta nie ma w ogóle autorytetu 🙈🙈🤣

Oj tam, sąsiadów córka wygląda jak swoja mama, a wszyscy jej mówią, że czysty tatuś. Co wszyscy się na tych tatusiów uwzięli 🙈🤣 jak to głównie nasza robota 🤪 komórkę jedną dołożyli i se wyobrażają nie wiadomo co 🤪🤪

Ale super. Ta wełna naprawdę jest ekstra, ja właśnie kupiłam dzisiaj w lumpie 2 bodziaki w dobrym stanie.
Karoo-kp, piszesz, że słuchasz ciężkiego brzmienia...
Mój facet też, całą ciążę metal mi łupał i na gitarze hałasował i wiecie co, Melania lubi jak jej gra na gitarze elektrycznej, Metallicę itd. ( łagodniejsze dla dziecka wybiera 😅
) ona tego słucha uważnie i spokojnie.
Może coś w tym jest, że dziecko pamięta muzykę z brzuszka 🤔

reklama
No właśnie mam taki charakter że mając pieniądze jest mi szkoda na takie rzeczy kasy. Tak samo wczoraj z mężem debatowaliśmy na temat kombinezonu bo spodobał nam się jeden w TK maxxie z Michaela Korsa. Juz byliśmy bliscy by młodej kupić, lecz stwierdziliśmy że na sezon trochę bezsens, jak będzie już nastolatką to bardziej się będzie opłacać bo nie będzie mieć juz ciuchów na sezon.
O nastolatek (bywa), że ma wymagania. Młodego do szestnastki mogliśmy w worki z płótna ubierać, było mu wszystko obojętne. Teraz tylko wysoka póła musi być. Tiszerty po 500zł sobie kupuje 😬 Dobrze, że sam na nie zarabia. Zgroza dla mnie.
Ale jak kogoś stać 😏

Karoo-kp, piszesz, że słuchasz ciężkiego brzmienia...
Mój facet też, całą ciążę metal mi łupał i na gitarze hałasował i wiecie co, Melania lubi jak jej gra na gitarze elektrycznej, Metallicę itd. ( łagodniejsze dla dziecka wybiera 😅
) ona tego słucha uważnie i spokojnie.
Może coś w tym jest, że dziecko pamięta muzykę z brzuszka 🤔
No to w aucie mam płytę Guns 'N Roses, młoda przy tym mi zasypia bo pamięta z brzuszka lub uważnie słucha jak włączę Freddiego.
A czy wasze dzieci mają jakieś piosenki które momentalnie je uspokaja?
Mąż mój od pierwszych dni włączał "silny jak lew" i ta piosenka przy największym płaczu ją ucisza.

O nastolatek (bywa), że ma wymagania. Młodego do szestnastki mogliśmy w worki z płótna ubierać, było mu wszystko obojętne. Teraz tylko wysoka póła musi być. Tiszerty po 500zł sobie kupuje 😬 Dobrze, że sam na nie zarabia. Zgroza dla mnie.
Ale jak kogoś stać 😏
I tu znów wjeżdża moje - szkoda kasy 😃 Przyjdzie mu samemu mieszkać to zrezygnuje z takich luksusow. Ja rozumiem buty jeszcze za 500 stów lub kurtkę, ale nie koszulkę gdzie po 1 praniu będzie wyglądała tak samo jak ta za 3 dychy.

Mam pytanie- czy ktoś ma sposób na zważenie dziecka? Mam wagę pediatryczną i że względu na długość młodej, nie mogę jej zważyć, szaleje mi ona od nawet 5kg do 8 i nie ma opcji bym miała dokładny pomiar.

No to w aucie mam płytę Guns 'N Roses, młoda przy tym mi zasypia bo pamięta z brzuszka lub uważnie słucha jak włączę Freddiego.
A czy wasze dzieci mają jakieś piosenki które momentalnie je uspokaja?
Mąż mój od pierwszych dni włączał "silny jak lew" i ta piosenka przy największym płaczu ją ucisza.
mój zasypia odrazu przy kolysance dla okruszka G. Turnau to jest chwila ale słuchałam jej w ciąży i szlochałam jest taka życiowa i piękna 🥰
a śmieje się zawsze na dziadek farmę miał 😂

reklama
Do góry