reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Moja nadal mało ruchu w leżeniu, podpory głównie... ale za to tak się uaktywniła będąc na rękach i na kolanach 😱 wszystko chwyta i to jak! Serwety ściąga, za kubki z kawą chwyta, muszę chodzić daleko od ścian, bo za obrazy łapie. Wygina się na wszystkie strony i jaki ma zasięg tych małych rączek! Nie raz już z ręcznikiem z łazienki wyszłyśny, taki silny ma chwyt.
Czy któreś z Waszych podobnie?

reklama
Moja nadal mało ruchu w leżeniu, podpory głównie... ale za to tak się uaktywniła będąc na rękach i na kolanach 😱 wszystko chwyta i to jak! Serwety ściąga, za kubki z kawą chwyta, muszę chodzić daleko od ścian, bo za obrazy łapie. Wygina się na wszystkie strony i jaki ma zasięg tych małych rączek! Nie raz już z ręcznikiem z łazienki wyszłyśny, taki silny ma chwyt.
Tak, moja wyrywa mi łyżeczkę jak je i za wszelką cenę trzyma ją i muszę jej wyrywać by nałożyć nową porcje, tubki z kremami zwala jak ma w zasięgu rąk i oczywiście ulubione, zabawki z wózka wyrzuca na ziemię.

Taaak, podobnie :)
Ostatnio tak mnie chwyciła za skórę na klatce piersiowej że zrobił mi się mały siniaczek 🙄

U nas to samo. Ja zdycham, a tu do 6 śmichy i chichy.
Moja od kilku dni odkryła, że turlanie się jest świetnym sposobem przemieszczania, nie ma opcji, żeby zostawić ją gdziekolwiek nawet na chwilę. Staje na czterech, tylko głową się podpiera, powoli zaczyna pełzać do tyłu, chociaż stopy namiętnie "spożywa" już od jakiegoś czasu, to dzisiaj jadła dwie na raz 🤦‍♀️
U mnie od dzisiaj intensywne próby siadania się odbywają 🤗
Jedna tak śmiesznie się zakończyła, że muszę wkleić Wam screena z filmiku 😁
Mala prawie robi elbow lever 😅

*machała tymi nóżkami w powietrzu

Załączniki

• Screenshot_20210905_212606.jpg
    Screenshot_20210905_212606.jpg
    246,4 KB · Wyświetleń: 79
Ostatnia edycja:

Oj, mój chłopak też ma chwyt taki, że ja nie jestem mu w stanie wyciągnąć tego co trzyma z łapki... Ręczniki, ubranka w łapkach to u nas standard, ale byliśmy teraz u dziadków i jak złapał pilota do TV to przez pół godziny nie szło mu go wyjąć 😂

Aas i pochwalę się, jutro kończy 5 m-cy i dzisiaj pełzał po podłodze u moich rodziców. Co prawda przesunął się o jakieś 5 cm, ale pierwszy raz do przodu a nie do tyłu 😁

Taaak mój ma to samo, wszystko łapie po drodze jak z nim chodzę, wszystko chce😄 Trzeba naprawdę uważać, ja się boję do kuchni z nim wchodzić aby czegoś gorącego nie złapał właśnie. A jak nie ręką to i nóżką próbuje 🤣

Ale dziś tutaj spokój 😃
Obecnie leżę i się modlę aby dziecko dało pospać bo 2 dzień z rzędu mieliśmy pobudkę o 4 i młoda pełna wigoru do zabawy..
Też byłam zdziwiona że taki spokój:)
Moja tak miała przedwczoraj....około 3 miała pobudkę i dopiero około 4:30 poszła znowu spać 🙄Ale wczorajsza nocka była już idealna ale karmiąc ją około 3 bałam się że znowu zrobi sobie przerwę w spaniu😁😂

Taaak mój ma to samo, wszystko łapie po drodze jak z nim chodzę, wszystko chce😄 Trzeba naprawdę uważać, ja się boję do kuchni z nim wchodzić aby czegoś gorącego nie złapał właśnie. A jak nie ręką to i nóżką próbuje 🤣
U nas jest dramat z psem, bo próbuje ją męczyć, a ta widzę że marszczy wargę ale odciągam młodą aby nie interesowała się psem bo bez kitu boje się Lusia dziabnie.

reklama
Do góry