reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Zalecają najpierw warzywa ja dawalam przez ok 2.5 tygodnia i wtedy owoce.
Podawałam też na początku jednoskladnikowe żeby widzieć jak reaguje tym bardziej, że u nas te problemy z wysypką 😉
No ja jej też już 2 tygodnie podaje same warzywa jednoskładnikowe, od tygodnia dopiero dostaje codziennie, więc tu źle napisałam, chodzi mi czy najpierw po warzywkach podać jej zupki czy owocki 😉

reklama
Kocham Szwajcarię! Byłam tam przez 4 miesiące na wyjeździe służbowym i obowiązkowo co weekend wycieczka - każdy region jest super 😁

Pati, wypisz wymaluj moja starsza córka - ona też tak na mnie reagowała i ma już 2l5m i nadal jest mamoza 😉 fajnie tak być zawsze na pierwszym miejscu 😂
No ja to uwielbiam, że ona mnie tak potrzebuje 😊 Bo wiem, że za kilka lat to minie prawdopodobnie i będę tęskniła za tym.

No ja to uwielbiam, że ona mnie tak potrzebuje 😊 Bo wiem, że za kilka lat to minie prawdopodobnie i będę tęskniła za tym.

Oj ja też!
I pisze to leżąc ze starszą w dziecięcym łóżku, nogi mi wystają za barierkę ale przytulam ją, bo się wybudziła. I tak pewnie zasnę z nią 😉 potem czeka mnie bieg do drugiego łóżka jak Bartuś się obudzi (teraz śpi z tatą)

Ja na taki niewidoczny katar to najpierw psikam solą morską i wtedy on jakby się pojawia w dziurce i wtedy gruszką wyciągam...ale nie zawsze też gruszką się da....wtedy podczas prób mała zaczyna się złościć i naturalnie przesuwa się ku wylotowi:)ale aspiratorka nie używałam jeszcze nigdy a mam fride...

A moja tak nie lubi siedzieć w aucie że na razie u nas z wyjazdów nici...czekam aż się oswoi....może zmiana fotelika coś zmieni...mam nadzieję:)

O kurde to muszę też się zaopatrzyć w canpola bo mam fride ale nigdy nie używałam a moja wtedy strasznie się niecierpliwi więc jak frida nie daje rady to ona już w ogóle zrobi się fioletowa...😳

Ja podawałam najpierw warzywa jednoskładnikowe później zupki jarzynowe i one najbardziej jej podchodzą...i wtedy podałam po raz pierwszy jabłko i gruszkę ze słoiczka ale średnio jej smakowały 😳za to jabłko zwykłe obrane jak podaję żeby sobie pociumkała to oderwać się nie może...dlatego szukałam tego siteczka...:)
Czajo, zmiana fotelika może coś dać.
Nasza nienawidziła fotelika, wyciągałam ją zawsze i woziłam na rękach. To było takie stresujące. Sama to może ze 3 razy gdzieś jechałam, bo nie szło... Ryk przepotworny.
Od kiedy ma nowy duży, wysoko ustawiony fotelik i jest ( niestety ) przodem do kierunku jazdy, to podróżuje chętnie, rozgląda się i nawet zasypia.
Powinna jeździć tyłem, ale już wolę przodem, niż u mnie na rękach.

Nasza nienawidziła fotelika, wyciągałam ją zawsze i woziłam na rękach. To było takie stresujące. Sama to może ze 3 razy gdzieś jechałam, bo nie szło... Ryk przepotworny.
Od kiedy ma nowy duży, wysoko ustawiony fotelik i jest ( niestety ) przodem do kierunku jazdy, to podróżuje chętnie, rozgląda się i nawet zasypia.
U nas właśnie w nowym foteliku jest fajnie bo jak jedzie tyłem do kierunku jazdy ma wysoko dość, plus jeszcze ma z tyłu lusterko żebym ją z przodu widziała, to chyba jej się dużo też w nim odbija i obserwuje 😃

Załączniki

• 20210822_181937.jpg
    20210822_181937.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 75
Znów będzie pytanie o jedzenie 😅 Kiedy wprowadziłyscie owocki do diety malucha? Moja je już dynie ( uwielbia ją) i codziennie zje pół tego najmniejszego słoiczka, który ma 80g. Marchewkę mniej chętnie jadła ale dzisiaj dała radę zjeść pół słoiczka, parsternaka dałam jej tylko raz i jej nie zasmakował, nie wiem czy jest sens jej dawać, skork potem będę inne jedzonko jej dawać. No i brokuła jeszcze nie jadła i nie wiem czy nie poczekam az skończy 6 Msc, bo boję się, że będzie miała zaparcia po nim. I się zastanawiam kiedy dać jej owocki? Jak skosztuje wszystkie warzywka? Czy skoro je już dynie i marchewkę to mogę jej dać owocki jedno składnikowe a później będę dawała dania więcej składnikowe? Jak to u Was było?
Ja zrobiłam podobnie - najpierw były słoiczki warzywne, jednoskładnikowe. Po tygodniu dałam już owoce.
Najbardziej smakuje jej jabłko z Holle 😁

U nas właśnie w nowym foteliku jest fajnie bo jak jedzie tyłem do kierunku jazdy ma wysoko dość, plus jeszcze ma z tyłu lusterko żebym ją z przodu widziała, to chyba jej się dużo też w nim odbija i obserwuje 😃
Właśnie rozważałam zakup takiego fotelika jak Ty Mary2094...ale dalej z mężem się zastanawiamy czy nie wybrać też innego...i tak to trwa trwa trwa....:)Lusterko też już od urodzenia mamy....
No mam nadzieję, że coś to da tak jak u MamM.....a Wy jaki macie fotelik?Bo szczerze , to jak jadę z nią sama i ona tak przeraźliwie krzyczy to jest to większe zagrożenie na drodze bo nie mogę się skupić niż jazda przodem w jej wykonaniu ...

reklama
Anastazja boska szefowa. Wygląda jakby to ona kierowała tą wycieczką.🙂 Śliczna kokarda.. .no i włosy 😍

Do góry