reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale kurde właśnie wydałam na to 180 zł.
Przecież musi być użyteczne.
Poza tym jeśli mam znowu zrobić w 3 DC muszę czekać następny miesiąc.
Ostatnio lekarka mówiła że przy Amh dzień cyklu nie ma znaczenia
To widzę co klinika, inne wytyczne.. z tym wynikiem ostatnim byłaś już u lekarza?

Ja mam tpo powyżej 1500 więc mi też tak mówią. Choruje na hashimoto
Czy bierzesz jakieś leki?
Czy zaszłaś w ciąże ?
Naturalnie czy przez in vitro ?
Przepraszam za takie bezpośrednie pytania ale strasznie mnie to nurtuje .
Boje się ze przy tak wysokim TPO nic i tak nie wyjdzie czy to przy naturalnym zapłodnieniu czy tez przez in vitro !

U mnie 200 i też mówią, że tego się nie leczy.
Wiecie co !
Ja byłam u lekarza medycyny estetycznej od słowa do słowa zapytał się mnie czy choruje na coś przewlekłe , od razu powiedziałam nie ...
Ale później przypomniałam sobie o tym anty TPO
i co usłyszałam ?!!!
Ma pani dzieci ?
Nie!
A chce pani mieć ?
Odpowiadam tak : ale nie mogę , próbowałam in vitro ale nie wychodzi !
Usłyszałam : i nie wyjdzie , żaden lekarz z kliniki pani tego nie powie !
Ale Panie doktorze jak to !
Przecież byłam u endokrynologa , mówił ze się tego nie leczy !
:tak nie leczy ale za 2,5,7 lat zaatakuje Pani jakiś narząd najczęściej tarczyca , wątroba ... i będzie Pani musiała brać hormony.
Zamiast na zabieg (to miałbyć zabieg na jędrność powiek)
Usłyszałam niech Pani lepiej te pieniądze zainwestuje w badania ... niech Pani szuka przyczyny co może powodować tak wysokie TPO !!!!

Wiecie co !
Ja byłam u lekarza medycyny estetycznej od słowa do słowa zapytał się mnie czy choruje na coś przewlekłe , od razu powiedziałam nie ...
Ale później przypomniałam sobie o tym anty TPO
i co usłyszałam ?!!!
Ma pani dzieci ?
Nie!
A chce pani mieć ?
Odpowiadam tak : ale nie mogę , próbowałam in vitro ale nie wychodzi !
Usłyszałam : i nie wyjdzie , żaden lekarz z kliniki pani tego nie powie !
Ale Panie doktorze jak to !
Przecież byłam u endokrynologa , mówił ze się tego nie leczy !
:tak nie leczy ale za 2,5,7 lat zaatakuje Pani jakiś narząd najczęściej tarczyca , wątroba ... i będzie Pani musiała brać hormony.
Zamiast na zabieg (to miałbyć zabieg na jędrność powiek)
Usłyszałam niech Pani lepiej te pieniądze zainwestuje w badania ... niech Pani szuka przyczyny co może powodować tak wysokie TPO !!!!
Niestety żaden endokrynolog ani ginekolog u jakiego byłam nie znalazł przyczyny. I każdy uważał że nie ma to znaczenia. W necie też tak czytałam. Ja sama nie wiem. Mi przynajmniej zapisali euthyrox, koleżance nie chcieli, bo tego się nie leczy, a ma powyżej 1000! Jak znajdziesz przyczynę daj znać.

reklama
Dziewczyny proszę pomocy bo zaraz zwariuje tu odczytując swoje wynikin Amh.
Mam 39lat
Ostatnie badanie miałam w maju w bocianie i było 3,97 mg/mol w 8dc.
Teraz robiłam sama w diagnostyce w 3dc i wyszlo w innych jednostkach pmol/l wyszło 19,02.
Wariuje kochane czy to mi spadło bardzo czy jak? Czy to 1.9 i spadło tyle w ciągu 6 miesięcy????

Te jednostki się inaczej przelicza ;) U mnie lekarz tą wartość dzielił przez jakiś współczynnik i wtedy wychodzil poprawny wynik AMH ale przez ile to Ci nie powiem. Może na necie gdzieś są przeliczniki poszukaj ;)

Do góry