Ale kurde właśnie wydałam na to 180 zł.Też bym zrobiła ponownie w innym laboratorium
Przecież musi być użyteczne.
Poza tym jeśli mam znowu zrobić w 3 DC muszę czekać następny miesiąc.
Ostatnio lekarka mówiła że przy Amh dzień cyklu nie ma znaczenia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Ale kurde właśnie wydałam na to 180 zł.Też bym zrobiła ponownie w innym laboratorium
To widzę co klinika, inne wytyczne.. z tym wynikiem ostatnim byłaś już u lekarza?Ale kurde właśnie wydałam na to 180 zł.
Przecież musi być użyteczne.
Poza tym jeśli mam znowu zrobić w 3 DC muszę czekać następny miesiąc.
Ostatnio lekarka mówiła że przy Amh dzień cyklu nie ma znaczenia
PrywatnieMi mój ginekolog od razu powiedział, że jak wyniki męża się poprawią to robimy drożność. Niestety się nie poprawiły. Nie wiem czy chodzisz prywatnie czy na NFZ. Ja prywatnie, więc może dlatego mi to proponowali. To jest podstawowe badanie jeśli nie możesz zajść w ciążę.
Czy bierzesz jakieś leki?Ja mam tpo powyżej 1500 więc mi też tak mówią. Choruje na hashimoto
Ostatni wynik miałam 3.9 ale inne jednostki. Ten teraz jest nowy z diagnostykiTo widzę co klinika, inne wytyczne.. z tym wynikiem ostatnim byłaś już u lekarza?
Wiecie co !U mnie 200 i też mówią, że tego się nie leczy.
A na wyniku z diagnostyki masz jakieś widełki z normami dla wieku? Może tak zobacz w jakiej jesteś granicy.Ostatni wynik miałam 3.9 ale inne jednostki. Ten teraz jest nowy z diagnostyki
No jestem w normie. Ale pytanie jakiej normie, bo wszyscy podają Amh w innych jednostkach.A na wyniku z diagnostyki masz jakieś widełki z normami dla wieku? Może tak zobacz w jakiej jesteś granicy.
Niestety żaden endokrynolog ani ginekolog u jakiego byłam nie znalazł przyczyny. I każdy uważał że nie ma to znaczenia. W necie też tak czytałam. Ja sama nie wiem. Mi przynajmniej zapisali euthyrox, koleżance nie chcieli, bo tego się nie leczy, a ma powyżej 1000! Jak znajdziesz przyczynę daj znać.Wiecie co !
Ja byłam u lekarza medycyny estetycznej od słowa do słowa zapytał się mnie czy choruje na coś przewlekłe , od razu powiedziałam nie ...
Ale później przypomniałam sobie o tym anty TPO
i co usłyszałam ?!!!
Ma pani dzieci ?
Nie!
A chce pani mieć ?
Odpowiadam tak : ale nie mogę , próbowałam in vitro ale nie wychodzi !
Usłyszałam : i nie wyjdzie , żaden lekarz z kliniki pani tego nie powie !
Ale Panie doktorze jak to !
Przecież byłam u endokrynologa , mówił ze się tego nie leczy !
:tak nie leczy ale za 2,5,7 lat zaatakuje Pani jakiś narząd najczęściej tarczyca , wątroba ... i będzie Pani musiała brać hormony.
Zamiast na zabieg (to miałbyć zabieg na jędrność powiek)
Usłyszałam niech Pani lepiej te pieniądze zainwestuje w badania ... niech Pani szuka przyczyny co może powodować tak wysokie TPO !!!!
Dziewczyny proszę pomocy bo zaraz zwariuje tu odczytując swoje wynikin Amh.
Mam 39lat
Ostatnie badanie miałam w maju w bocianie i było 3,97 mg/mol w 8dc.
Teraz robiłam sama w diagnostyce w 3dc i wyszlo w innych jednostkach pmol/l wyszło 19,02.
Wariuje kochane czy to mi spadło bardzo czy jak? Czy to 1.9 i spadło tyle w ciągu 6 miesięcy????