Z tego przepisu robiłam, tylko dawałam mniej cukru, no i bez kremu, bo nie chciałam w dzieciaki tłustego kremu pakować, skoro już zrezugnowałam z torta.
Cały czas pozostając w klimacie cytrynowym :-). Najsmaczniejsze cytrynowe babeczki z puszystym kremem z lemon curd. Przepis, po którego podwojeniu można upiec pyszną, mocno cytrynową babkę. Umiarkowana
www.mojewypieki.com
Słuchaj, jest jeszcze jedna kwestia. Lekarze w Polsce nie znają się na leczeniu kobiet karmiących. Jest taka babka, Karolina Morze, jest farmaceutką specjalizującą się w lekach przy laktacji. Udziela płatnych konsultacji na temat ustalenia planu leczenia i karmienia, i naprawdę w niewielu przypadkach nie da się karmić.
Ja ostatnio płaciłam 150 zeta za konsultację w sprawie leczenia Helicobacter, najskuteczniejsza przy tym jest Pylera, a wszędzie mówią, że przy karmieniu nie wolno, a nieprawda. Wysłała mi super opracowanie wszystkich składników i okazuje się, że mogę brać. Czekam tylko aż mała bardziej rozszerzy dietę, żeby mniej jadła cyca, bo wolałabym żeby jadła 3h po wzięciu leku, a teraz tego się nie da zrobić. Także jak będziesz miała plan leczenia, to - oczywiście jeśli Cię stać - zrób sobie konsultację z nią, ona potem też dalej pyta jak się czuje dziecko, ewentualnie modyfikuje plan, można zapytać jak coś niepokoi - wszystko w ramach konsultacji.
Leki i laktacja? Jakie leki są bezpieczne? Zapytaj farmaceutę bezpieczeństwo stosowania leków w okresie laktacji. Konsultacje online.
laktaceuta.pl