reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

kurde zaczynam się martwić mój coraz mniej mleka je ☹️ rano to prawie nic
wcześniej jedliśmy co 3h teraz to już nie nadążam wtedy kiedy chce 🙄
od wtorku coraz mniej tego mleka jedynie na wieczór po 17 zaczyna normalnie pić po 160 ml dzisiaj dopiero wypił 165 ml
ale kaszki 145 ml 30g Borówki
obiadek 80 g królik i Ziemniaki
pure z jabłka i Borówki 60 g
4 chrupki ryżowe
nie wiem jak dalej ale coraz marniej 😭
a dopiero 34tc co będzie dalej

reklama
matko już mam zmarnowany dzień. Oczywiście po wyjściu na spacer musieliśmy spotkać teściową.😡 12° na zewnątrz bez wiatru obydwoje ubrani w dresiki tylko mały jeszcze + Body na długi rękaw a ta mi prawi kazania że jakiś Kocyk grubszy przecież jest zimno jest 12° że dlaczego badam ki naszej nie ma że dlaczego czapki nie ma no ja pier.....Powiedziałam że nie mam czasu i się śpieszę jej idziemy bo później do fizjo jedziemy🙄 to oczywiście zadzwoniła do mojego męża ... na serio mam się bać czy co😂
daj spokój, nie warto się przejmować, i żeby takie coś zepsuło ci dzień, naprawdę.
Polacy lubią zwracać innym uwagę na różne tematy. Żeby nie było, ja też jestem czasem "upominana" i wtedy przytakuję "tak? naprawdę? dobrze, będę tak robić". Dyskusja ucięta i mina bezcenna

Wrrr... Najgorszy typ teściowej to właśnie taki, że dzwoni potem do swojego synulka i się skarży na jego żonę i zwraca uwagę co robi źle i jak powinna robić 🤯 Chyba bym z taką zwariowała. Jak dziękuję Bogu, że mam normalną teściowa 🙏 przynajmniej na razie 😂
hahahah dziewczyny, pamiętajmy o tym, żebyśmy nie były takie teściowe zołzy😁

od wtorku coraz mniej tego mleka jedynie na wieczór po 17 zaczyna normalnie pić po 160 ml dzisiaj dopiero wypił 165 ml
4 chrupki ryżowe
Ale nie masz się w ogóle czym martwić bo on ci sporo je stałych pokarmów. Widocznie stwierdził, że woli konkrety 🙂 Tej kaszki i zupki to naprawdę je mnóstwo 😲Weź się nie czepiają chłopaka 😂

4 chrupki ryżowe
Oj nie martw się....my mamy dzisiaj zjedzone z 6 łyżeczek kaszki i 90 ml mleka:)Ale ja już nie panikuję...już wystarczająco się nadenerwowałam jak była mniejsza i jeść nie chciała...
Podobno teraz dzieci już nie chcą jeść co 3 h....
Moja wczoraj do godz 19 miała zjedzone
260 ml mleka...
6 łyżeczek kaszki...
Pół małego słoiczka zupki...
i odrobinę gruszki..
W nocy i przed zaśnięciem nadrobiła mlekiem:)
Wy juz tyle dzisiaj zjedliście, czy to podsumowanie wczorajszego dnia?:)

no a potem się dziwą, że dziecka bym nie zostawiła. Wróciłoby przegrzane, zaopatrzone w kilogramy cukru w brzuszku i cholera wie co jeszcze😂
nie no wkurzyła mnie ale w sumie po reakcji Męża mi przeszło także dzień okazał się 👍
jak ma takie zapędy to nawet po rozmowie nie zostawiałabym dziecka z nią.

Oj nie martw się....my mamy dzisiaj zjedzone z 6 łyżeczek kaszki i 90 ml mleka:)Ale ja już nie panikuję...już wystarczająco się nadenerwowałam jak była mniejsza i jeść nie chciała...
Podobno teraz dzieci już nie chcą jeść co 3 h....
Moja wczoraj do godz 19 miała zjedzone
260 ml mleka...
6 łyżeczek kaszki...
Pół małego słoiczka zupki...
i odrobinę gruszki..
W nocy i przed zaśnięciem nadrobiła mlekiem:)
Wy juz tyle dzisiaj zjedliście, czy to podsumowanie wczorajszego dnia?:)
to dzisiaj
165 ml
4 chrupki ryżowe
i tak się martwię 😟

edit kurde ale twoja też coś mało 🤔

reklama
to dzisiaj
165 ml
4 chrupki ryżowe
i tak się martwię 😟

edit kurde ale twoja też coś mało 🤔
No to napiszę ..."wyluzuj"....:)Super chłopak wsuwa:)Kiedy Wy zdążyliście tyle zjeść?🤣
Moja z rana nigdy nie je...dopiero po 9..to była ta kaszka...przed drzemką weszło mleczko i zaraz wejdzie zupka:)
Ona zawsze w nocy nadrabiała jedzenie mleka...i dalej tak jest...:)

Do góry