a przy drugim będziesz stosować
No wczoraj gadaliśmy z mężem, że chyba przyda się taki kojeca przy drugim będziesz stosować?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a przy drugim będziesz stosować
No wczoraj gadaliśmy z mężem, że chyba przyda się taki kojeca przy drugim będziesz stosować?
Też mam ciemne, bo nie lubię jasnego tła i faktycznie oczy odpoczywająNigdzie nie odchodzimy, co TyTu się czuje tak domowo, jakby tak prywatnie
jeszcze mam tło zrobione na czarno ( bo wieczorem w oczy razi jasne tlo) i jakoś tak lepiej niż jak jasne tło
wiem głupie, ale tak tu fajnie na tym forum
![]()
Vanes ja myślę, że nic za szybko, dzieci same wiedzą, kiedy są na coś gotowe.no właśnie trzyma się dlatego mówię, że wszystko teraz muszę pozabierać... cieszę się że u Was też tak bo już się bałamneurolog nam mówiła że to za szybko
no ja cały czas przy nim ale pójdę do kuchni a tu bęc i już płacz![]()
Ja dzisiaj dałam makaron z pomidorami i bazylią zjadł 150g oczywiście podłoga była przepięknaDziękujemy
Z każdym miesiącem coraz bardziej czuje ze zaczyna się jazda bez trzymanki
Teraz siedzę i szukam jakis ciekawych przepisów na dania BLW, lecz niektóre przepisy są z kosmosu i bym chyba musiala jechać do Auchan po składniki bo lokalnie takich nie znajdę![]()
Jak masz jakiegoś linka do super szybkich dań to ja chętnie przytulęJa dzisiaj dałam makaron z pomidorami i bazylią zjadł 150g oczywiście podłoga była przepiękna![]()
użyliśmy też krzesła z Ikei z wkładka znacznie lepsze od poprzedniego kinderkrafta ręce trzyma na tacy nie no super a podnóżek cudo
a z ikea złożyłam reklamację i dostałam zwrot za kurierachociaż tyle no i teraz mam dwa krzesła chyba wystawie na sprzedaż
![]()
No wczoraj gadaliśmy z mężem, że chyba przyda się taki kojec![]()
To jest najgorsze jak dziecko marudzi bo ewidentnie coś mu dolega, a Ty się domyślTo się okaże jak następnym razem zrobię próbę i podam malinę
Hehe ja też
Moja to samo....był taki czas ,że tylko jedna była...chociaż od dwóch dni są dwie...ale ta druga to z trudem jej przychodzi...
A dzisiaj była maruda jak fiks....nie wiem czy ząb nr 3 się nie pojawi niebawem bo coś tam na górze mi się wydaję , że się wybija![]()
Oesu, Rafaello kocham!
Maliny to w końcu bliska rodzina truskawki więc skoro truskawki uczulają często to i maliny mogąTeż sprawdzałam nawet wczoraj czy jakiś skok się nie zbliża bo ten nagły brak apetytu u niej mnie zastanawiaZawsze jadła mało ale teraz to już w ogóle...mamy na tą godz 180 ml mleka...z 7 łyżeczek kaszy i z 6 zupki
A i chyba wiem po czym ją wysypało....po malinach chybaKiedyś u babci zerwałam z krzaczka i dałam jej troszkę a na drugi dzień wysypkę miała....wszyscy mi mówili , że niemożliwe....a wczoraj dostała kaszkę z różdżką smaku z czary mamy malinową i dzisiaj mamy wysypkę...a raczej czerwone placki
Swoją drogą to spodziewałam się "wow"- wybuchu eksplozji malinowej z różdżki a tutaj lipa jak na moje kubki smakowe
![]()
Przeczekać, oczy dookoła głowy i awaryjnie łóżeczko jak musisz iść sikuPowiem Wam że sądziłam iż próby siadu dziecka to Masakra dla rodzica potem raczkowanie ale zmieniam zdanie najgorsze są próby wstawania wszystko muszę zabierać co zwisa bo próbuje się podciągnąć i bęc na dupkę, na brzuszek gorzej na plecki i główkęrano zaliczył z kanapy zwisał pled usiadł obok i ciągnie a że był włożony głęboko to trochę my zajęło mi i trochę się podciągnął i bęc uderzył tyłem główki dobrze że na macie
teraz to muszę mieć oczu dookoła głowy i go nie zostawię nie ma szans
może mamy z doświadczeniem są w stanie coś doradzić![]()
Możemy na fb założyć ukrytą grupę, ale tu chyba nam dobrze dość.Dosłownie tak! Wy jesteście jak takie moje internetowe przyjaciółkiZawsze mogę przyjść do Was z problemem, zapytać jak co u Was wygląda, jak co robicie itp., bo bobaski mamy w tym samym wieku i tak duuuuzo raźniej jest tutaj z Wami
Jestem też na grupie Marcowe Mamy na Facebooku od 2 miesięcy chyba dopiero, ale tam się nie udzielam praktycznie wcale, to nie jest to samo, tam nie ma takiej więzi jak tutaj z WamiEhh, brakowałoby mi Was jakby nagle forum zniknęło
nie mamy żadnych innych namiarów na siebie czy to na fb czy insta.
Popieram, choć nie do końca. Myślę,że trzeba wszystko mieć wyważone. Kojec awaryjnie dramatu nie zrobi (wiesz, szybki prysznic, siku czy coś tego typu), ale na codzień nie używam, bo zycie takiego malucha to eksploracja, po co mu to zabierać.to odważni jesteście albo doświadczeni
ja czytałam w artykułach i książce pierwszy roczek że należy dziecko oswajać od 4 ms i jak to przeczytałam to już było za późno
no i właśnie minusy że więzienie i dziecko nie uczy się samodzielności ma tylko w kojcu swoją przestrzeń
a my jednak chcemy żeby czuł od małego że to też jego mieszkanie i nie chce mu zabraniać wchodzić do pokoju czy łazienki
a na drugiej szali jest to bezpieczeństwo żeby sobie coś nie zrobił bo jest nieświado ahhh im większy tym więcej dylematów i wyzwań![]()
Nawet ładną ikonkę daliTeż mam ciemne, bo nie lubię jasnego tła i faktycznie oczy odpoczywają
a proszęJak masz jakiegoś linka do super szybkich dań to ja chętnie przytulę![]()