reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Wgl dzisiejsza noc była okropna, nie wiem co to się podziało 😩 Dwa razy w nocy mała się obudziła i musiałam ją na rękach nosić, bo cycka nie chciała a marudziła aż zaczęła płakać, więc ją nosiłam. Jak ją odłożyłam to od razu do cycka i ciągle piła i ciumkała, na chwilę się oderwała i znów do cycka... Cała noc praktycznie przy cycku... Nie mogłam się nawet odwrócić na drugi bok, bo od razu się budziła i zaczęła stekac, więc cycek i tak w kółko, cały czas musiałam przytulać ją. Więc prawie całą noc miałam nieprzespaną, rano o 7 wstała a ja totalnie byłam wyczerpana, głowa mnie aż ze zmęczenia bolała... N wziął ją na godzinę a ja poszłam spać. Ta godzina zleciała jak 5 minut. Nie umiałam się dobudzić a musiałam małą wziąć na karmienie i uspac na drzemkę. Mam nadzieję, że dziś już tak nie będzie 😭 teraz od 16 głowa mnie ciągle boli...
U mnie noc tez nie była najłatwiejsza...obudziła się około 1 i do 4 co 20 minut się przebudzała:(Mam nadzieję , że dzisiejsza będzie spokojna:)

Dziewczyny, od poniedziałku po wizycie u dermatologa smaruje Neli całe ciało tą maścią robioną na bazie wody destylowanej i euceryny dwa razy dziennie plus po godzinie smaruje maścią robioną ze sterydem ( czasem dwa razy dziennie, czasem tylko wieczorem) i powiem Wam, że jest rewelacja! Dermatolog miała rację z tym przenawilzeniem skóry. No po prostu bomba, suche i czerwone placki zniknęły, tzn widać je ale są takiego koloru jak pozostała skóra i muszę ich szukać by widzieć gdzie posmarować sterydem ( bo nawet jak ich nie widać to trzeba smarować). No jestem zachwycona, że w końcu coś pomogło 😍 wiadomo, nie jest jeszcze idealnie, ale idziemy ku lepszemu 🤗 no i nie łapie jej codziennie jak wcześniej tylko co drugi dzień 😉

Jakby któraś chciała skład tych maści robionych to dajcie znać to wstawię zdj 😉
Pewnie ,że chcemy..zawsze może się przydać:)
A nuż u nas też pomoże:)

Ja chyba wyjadę kopytami do przodu, bo mój ciągnie 2 tygodnie pracy ciągiem, bo bierze nadgodziny. Już chodzę naładowana jak pocisk bo wszystko na mojej głowie. Tak pragnę mieć chwilę dla siebie.
Ja już 3 tyg tak jadę sama z mała i jeszcze te nocki ostatnio takie kulawe....czasami rano wyglądam jak zombie:(
A dzisiaj moja tez była "jęcząca" i cały dzień słyszałam tylko "eeeee"...Więc łeb jak sklep:(

reklama
rany dziewczyny jakie dobre obiadki zamówiłam małemu kilka firmy Good Gout Bio np dzisiaj jadł risotto z cukinią i kozim serem jakie to dobre 🤪😁 wiem można samej ugotować ale czasem porostu się nie chce albo mi się śpieszy a asortyment wiodących firm Bio jest dosyć mały nie ukrywajmy.
Też mam kilka słoików w zapasie na takie dni, ale coś mi się ostatnio udaje dobrać szybkie obiady dla młodej, i widzę że młoda chętniej sama też je. Chociaż jutro nie chce mi się gotować, ale muszę zużyć szpinak do końca by się nie zmarnował..🤷‍♀️ Kiedy usiądę na tyłku to nie wiem.

rany dziewczyny jakie dobre obiadki zamówiłam małemu kilka firmy Good Gout Bio np dzisiaj jadł risotto z cukinią i kozim serem jakie to dobre 🤪😁 wiem można samej ugotować ale czasem porostu się nie chce albo mi się śpieszy a asortyment wiodących firm Bio jest dosyć mały nie ukrywajmy.
Patrzyłam już kiedyś na nie bo wspominałaś i widziałam parę kuszących propozycji...ale jeszcze nic nie zamówiłam:)

Dziewczyny, od poniedziałku po wizycie u dermatologa smaruje Neli całe ciało tą maścią robioną na bazie wody destylowanej i euceryny dwa razy dziennie plus po godzinie smaruje maścią robioną ze sterydem ( czasem dwa razy dziennie, czasem tylko wieczorem) i powiem Wam, że jest rewelacja! Dermatolog miała rację z tym przenawilzeniem skóry. No po prostu bomba, suche i czerwone placki zniknęły, tzn widać je ale są takiego koloru jak pozostała skóra i muszę ich szukać by widzieć gdzie posmarować sterydem ( bo nawet jak ich nie widać to trzeba smarować). No jestem zachwycona, że w końcu coś pomogło 😍 wiadomo, nie jest jeszcze idealnie, ale idziemy ku lepszemu 🤗 no i nie łapie jej codziennie jak wcześniej tylko co drugi dzień 😉

Jakby któraś chciała skład tych maści robionych to dajcie znać to wstawię zdj 😉
Ja poproszę.

Po Twoim wpisie krem na policzki daję co 2h I też suche teraz nie są.

U mnie noc tez nie była najłatwiejsza...obudziła się około 1 i do 4 co 20 minut się przebudzała:(Mam nadzieję , że dzisiejsza będzie spokojna:)

Pewnie ,że chcemy..zawsze może się przydać:)
A nuż u nas też pomoże:)

Ja już 3 tyg tak jadę sama z mała i jeszcze te nocki ostatnio takie kulawe....czasami rano wyglądam jak zombie:(

A dzisiaj moja tez była "jęcząca" i cały dzień słyszałam tylko "eeeee"...Więc łeb jak sklep:(

Łącze się w bólu, bo to "eee" mam od kilku dni i turbo drzemki po 10 minut że za przeproszeniem na WC posiedzieć nie idzie w spokoju (oczywiście mój mąż i tak uważa że ja mam komfortowo ponieważ, mnie budzik do pracy nie budzi...)
No i jeszcze pies dziś miał jakąś niestrawność że postanowiła mi oddać posiłek na kanapę, podłogę w pokoju po czym przeszła do kuchni i dokończyła dzieło, a dziecko w tym czasie płakało dość głośno, tak więc ja dziś wysiadam.

Ja chyba wyjadę kopytami do przodu, bo mój ciągnie 2 tygodnie pracy ciągiem, bo bierze nadgodziny. Już chodzę naładowana jak pocisk bo wszystko na mojej głowie. Tak pragnę mieć chwilę dla siebie.
współczuję 😪 uwielbiam spędzać czas z moim synem i naprawdę nie wiem jak to będzie po powrocie do pracy 😭ale lubię mieć chwilę oddechu i mam ten komfort nawet psychiczny, że za ścianą mam Męża w pracy ale zawsze może zrobić przerwę i tak często robi🤗
może pogadajcie żeby mniej tych nadgodzin jednak 24h może być przytłaczające bez jakiegokolwiek wsparcia...

Patrzyłam już kiedyś na nie bo wspominałaś i widziałam parę kuszących propozycji...ale jeszcze nic nie zamówiłam:)
rany już nie pamiętam o czym piszę🤪 nie naprawdę dobre. oczywiście nie codziennie ja i tak gotuje😉
chociaż ciężko nazwać to gotowaniem bo wrzucam i się robi 10-15 min na parze i gotowe🤣

a który tydz już Włoszka, może to skok 33-37 tc no niestety tak czasem bywa 😓 musi swoje przetworzyć ale potem nowe oprogramowanie zostanie wgrane i będzie śmigać zadowolona🤪 a Ty się wyśpisz. U nas się kończy ale wczoraj też mieliśmy taką noc dlatego zabraliśmy go do siebie i spaliśmy do 7 potem mleczko i znowu do 9😜
No właśnie w czwartek skończyła dopiero 30 tydzień, a za dwa dni kończy 7 miesięcy, więc właśnie skok nie. Także nie wiem co jest grane. Może ma takie dni po prostu, że potrzebuję bliskości. Teraz to samo się obudziła z płaczem i tylko cycek i przytulanie, ciągle kontroluje czy jestem, czy to trzyma twarz przy piersi czy ręką dotyka mojego brzucha. A jak tylko się rusze troszkę to ona od razu się też rusza. Więc muszę nieruchomo leżeć i ją przytulać aby głębiej zasnela i wtedy mogę odejść.
Ale dzisiaj już idę wcześniej spać. Dokończę kolacje, pójdę zmyć makijaż i idę się położyć.

współczuję 😪 uwielbiam spędzać czas z moim synem i naprawdę nie wiem jak to będzie po powrocie do pracy 😭ale lubię mieć chwilę oddechu i mam ten komfort nawet psychiczny, że za ścianą mam Męża w pracy ale zawsze może zrobić przerwę i tak często robi🤗
może pogadajcie żeby mniej tych nadgodzin jednak 24h może być przytłaczające bez jakiegokolwiek wsparcia...
Nie przepowiem mu bo znam jego odpowiedź, że zaraz nie będziemy mieć żadnych pieniędzy i temu dorabia. Tak więc nie przegadam.

reklama
Do góry