reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Na sutki i swędzące piersi polecam taki żel z Rosmana z AA z serii Mommy. Kupiłam wczoraj i moje sutki mi dziękują 🙈

W ogóle miałam dzisiaj tak straszne sny, że się nie mogę pozbierac. Powinnam dawno wstać do pracy, a ja leżę i próbuje rozkminić skąd mi się to wzięło w głowie...
Ojej, myślałam, że tylko ja mam straszne i dziwne sny. Kiedyś miałam jeden sen na kilka tygodni, a teraz codziennie mi się śnią jakieś bzdury i jednej nocy potrafię mieć ich kilka 🙈

reklama
Co do objawów dziewczyny to oprócz spóźniającego okresu wiecie co mnie skłoniło żeby zrobić test.. to jest śmieszne.. uczucie gorących stóp, tzn części podeszwowej 🤪 w pierwszej ciazy miałam to samo 😅 no i od tygodnia budzę się w nocy 😋
Gratuluję... U nas też niespodziewana (miałam już być bezpłodna)

Ps. Śmieję się, że to przez szczepionkę (po 20latach aktywowała mi jajnik - nic innego od strony medycznej przez te lata się nie działo, więc to musi być skutek uboczny szczepionki 🤣😂🤣😂)

Hej dziewczyny, pierwszy raz pisze, nawet nie wiem czy powinnam tutaj czy na lipiec 😉 dwie nieplanowane kreski 😆 jestem na wychowawczym 5 miesiac i właśnie cieszyłam się z powrotu do pracy od grudnia.. w dodatku z pierwszym dzieckiem nie mogliśmy zajść, więc przestałam pilnować cykli z myślą że i tak nie wypali i nawet nie mam zapisanej daty ostatniej miesiączki 🤭 wychodzi na to ze test zrobiłam gdzieś tak tydzień po spodziewanej @ (wiem że w okolicy 20) 🤔 pisze do Was bo muszę oswoić się z tą wiadomością. Jutro pójdę na krew, umowie lekarza, dzisiaj nic z tym nie zamierzam robić, bo jakoś nie mogę w to uwierzyc 😉
Gratulacje😊masz synka czy córkę w domu ? Super ze będzie taka mała różnica wieku 👍

Jestem ,już po wizycie. Wszystko jest dobrze,
Bąbel ma 4,7mm, serduszko bije, słychać jest prawidło.
Kartę ciąży założy mi gin. Za 3 tygodnie.
Póki co termin pasuje idealnie z terminem z om czyli 18.06.
Pobrano mi krew, niestety badania genetyczne z krwii nadal u nas nie są refundowane, ale chętnie je wykonamy. Mam również zrobić termin na usg genetyczne w plradni.

Już mi nieco lepiej na żołądku, na szczęście reklamówka się nie przydała 🤣

Załączniki

• 20211026_110253.jpg
    20211026_110253.jpg
    838,6 KB · Wyświetleń: 80
Ostatnia edycja:
Podobno jesli ma się rozmiar A to sie zatrzymuje na rozmiarze C. Tak samo z B na D 🙃 Ja oczywiście A a czuje sie dziwnie z większymi piersiami, chce moje 😂
Całe życie narzekałam na miseczkę A. Nawet nie wiesz jak teraz jestem za nią wdzięczna :D nawet jak piersi bolą w nocy, to tak moge sobie podłożyć ręce, że nadal śpię na brzuchu :p
Ojej, myślałam, że tylko ja mam straszne i dziwne sny. Kiedyś miałam jeden sen na kilka tygodni, a teraz codziennie mi się śnią jakieś bzdury i jednej nocy potrafię mieć ich kilka 🙈
Ja miałam dzisiaj w nocy combo. Najpierw śnił mi się masakryczny wypadek z udziałem kilkulatka (nie będę wam opisywać), potem, że byłam na wakacjach na Krecie i wylądowaliśmy na środku wyspy, bez dostępu do morza i atakowały mnie wielkie skorpiony. Co ja się namęczyłam dzisiaj w nocy to tylko ja wiem....

Jestem ,już po wizycie. Wszystko jest dobrze,
Bąbel ma 47mm, serduszko bije, słychać jest prawidło.
Kartę ciąży założy mi gin. Za 3 tygodnie.
Póki co termin pasuje idealnie z terminem z om czyli 18.06.
Pobrano mi krew, niestety badania genetyczne z krwii nadal u nas nie są refundowane, ale chętnie je wykonamy. Mam również zrobić termin na usg genetyczne w plradni.

Już mi nieco lepiej na żołądku, na szczęście reklamówka się nie przydała 🤣
W sumie ciekawe, że nie założył karty przy serduszku i z tego co widzę nie tylko tobie. Ja miałam założona na wizycie, na której pojawiło się ❤️ i wtedy było 7+1 chyba.

W sumie ciekawe, że nie założył karty przy serduszku i z tego co widzę nie tylko tobie. Ja miałam założona na wizycie, na której pojawiło się ❤️ i wtedy było 7+1 chyba.
W poprzedniej ciąży też założyła mi dopiero w 9tc. Może dlatego, że tutaj w DE , wizyty na kasę chorych zaczynają się od 8 tc.

reklama
Tak! Juz u mnie troszke mniejszy bol, ale jednak ten bol byl taki nie przyjemny ze ała!
Dzisiaj mam inny problem. Jak siadam to mnie łapie skurcz w macicy i w podbrzusze. Ale nie taki skurcz skurcz tylko tak mnie kuje ze chwile musze pooddychac zeby to przeszlo. Coś podobnego do bólu owulacyjnego. Ah :D
Dzisiaj usg wiec sie zapytam o ten ból.
Mam nadzieję że to nic groźnego, mnie czasem kłuje w prawym boku ale słyszałam że to normalne.

Do góry