reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

ika07-u nas na zapchany nosek dziala Euphorbium wpsikuje synkowi przed snem i calą noc przesypia dodatkowo na poreczy łozeczka klade pieluszke nakropioną olejkiem Oil Olbas naprawde dziala i maly przesypia calą noc :-)
Moze jak przyjdzie lato to te nasze skarby przestaną wreszcie chorowac .Tego zycze wszystkim mamusiom i ich skarbenkom:tak::-):-D

reklama
Ja tez chwale sobie Euphorbium.
Ikus - diagnoza nie fajna,ale przynajmniej nie glowisz sie co to znowu malego dopadlo.Moze leki szybko pomoga i bedzie oki:-)

Jestem po wizycie u pediatry:baffled:.
Mloda ma albo 3niowke albo to jest reakcja na antybiotyk,mam go odstawic:baffled:.No i obserwowac Hanie,czy uczulenie sie nie zwieksza,czy nie ma znowu temperatury itd.Teraz mloda spi.Jest starsznie marudna:dry:,oszalec mozna.

katka-a jaki to antybiotyk dajesz Hani-(tak nawiasem mowiac bardzo ladne imie tez chcialam tak nazwac corcie ale jedna z babc ma tak na imie i balam sie ze druga bedzie zazdrosna)

Czesc Laseczki
my wczoraj bylismy u laryngologa, bo Macius cos sie za uszy łapał
Ale dzieki Bogu okazalo sie ze zdrowiutkie...podejrzewam wiec ze to ząbki (trojki)
A poza tym wiecie co nam laryngolog powedziala:
że niektóre dzieci łapis sie za uszy i miziaja sie bo je to uspokaja!!!

Katko zwana Wielką ;-):-D...wytrzymaj jeszcze to miauczenio-marudzenie Haniutka...może faktycznie to antybiotyk i za niedługo pójdą sobie skutki uboczne precz :tak:

Czarodziejko....super że maciuś zdrowy

A ja muszę się wybrać z moją małą do alergologa/dermatologa...ta sucha skórka u Amelki zaczyna mnie coraz bardziej niepokoić :-:)-:)-( Tylko nie znam żadnego z takich lekarzy ....

katka-moj kuba naprzyklad nie moze ospamoksu po nim ma wysypke ale moze to smiesznie zabrzmi na jajeczkach ,jeszcze tydzien po tym antybiotyku walczylam z tym lekarz powiedzial ze musi byc uczulony na jakis skladnik i przepisal nam masc lorinden N dopiero tym wygoilam ,:tak:;-):-) corka natomiast dobrze znosi ten lek a nie moze antybiotyku Curam
czarodziejka- no to moj syn czesto sie lapie za uszka ,juz sie balam ze choroba sie nawraca ,ale nie jest marudny no to moze cos w tym jest i lekarz ma racje (oby tak bylo):-):-D
katka a tak a propo tej wysypki to jest ona na calym ciele czy miejscowo

Kurcze ewa,moze to ten antybiotyk,juz sama nie wiem <choc od stycznie brala mloda go 3 razy i wczesniej nic nie bylo:confused::confused:>.Najwiecej w tej chwili jest na owlosionej czesci glowy,za uszami na szyi,brzuchu i pod pieluszka na foce czyli pipce.Pojedyncze plamki sa na czole,plecach i jedna kropka byla o 17 na rece w zgieciu.Po kapieli obejrze sobie na nowo dokladnie Hanie.A jak wygladalo to uczulenie u synka, u Hani sa to czerwone plamki.

A zapomnialam Wam pisac,od zcego byly takie cieniutkie kupki.Mloda miala skurcz jelita,stad ich cienkosc i placz,bo ja bolalo.

katka-sluchaj a moze to różyczka bo moj syn jak przechodzil najpierw gorączkowal prawie 4 dni i mial czerwone gardlo dostal antybiotyk a pozniej wyskoczyla mu wysypka najpierw na czole za uszmami na tulowiu a pozniej na calym ciele nawet na stopach no i okazalo sie ze to rozyczka jak wyskoczyla wysypka to skonczyla sie gorączka byly to czerwone plamki pozniej sie zlaly w calosc:tak:
Powiem ci szczeze ze maly zalapal niewiem gdzie i tylko on chorowal :tak:

reklama
przepraszam ze pisze posta pod postem:zawstydzona/y: ale Katka poczytaj o objawach rózyczki w internecie moze ci to cos podpowie jak zobaczysz wszystkie objawy. maly mial wysypke tylko na jajeczkach po antybiotyku:tak::-)

Do góry