G
gość _199
Gość
Teraz mam chyba 167, ale ja zaczęłam fajki palić jak miałam 14 lat więc mamy przyczynęTo co od 12 roku życia nic nie urosla?bo z tego co pamiętam to mojego wzrostu jesteś.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Teraz mam chyba 167, ale ja zaczęłam fajki palić jak miałam 14 lat więc mamy przyczynęTo co od 12 roku życia nic nie urosla?bo z tego co pamiętam to mojego wzrostu jesteś.
Mojej siostry córka jest w 3 klasie i waży 42 kg, nie jest gruba, ma brzuszek,zbita jest. Ja w jej wieku ważyłam 25 kg .No jasnemoje wcześniejsze wiadomości dotyczyły niemowlaków. Natomiast realna nadwaga nie powinna być ignorowana. Ale co innego jak dziecko ma złe nawyki żywieniowe i problemy z nadwaga, a co innego jak lekarz mówi, że jest za wysokie
![]()
My mamy jedno z 94 a drugie z 2009 i to stare jest lepiej wyposażone niż noweO jeju to staruszek dobrze że jeszcze jeździ my mamy 2007więc też nie młody
![]()
Dokładnie! Wagę zawsze odnosi się do wzrostu!! Nie ma co porównywać samej wagi bo to tak samo jakby dwie babki 30 letnie porównać, gdzie jedna waży powiedzmy 70kg przy wzroście 185, a druga tyle samo przy wzroście 160. Różnice są kolosalne. Generalnie o ile BMI nie jest już często używanym wskaźnikiem bo nie do końca jest miarodajne u osób szczupłych, o tyle akurat do określania stopni otyłości jest adekwatne bo bierze pod uwagę stosunek wzrostu do wagi.Tylko ja wg lekarzy zawsze miałam otyłość, a byłam po prostu poza siatka centylową z wagą i wzrostem. Wg centyli powyżej 97 waga to otyłość, więc jak dla mnie głupota. Mając 12 lat miałam 165 wzrostu i ważyłam 52 kg, jak dla mnie super waga, ale dla lekarzy dla tego wieku nadwagą.
Nie zapeszaj takPiekę właśnie staropolski piernik! Trzymacie kciuki żebym nie spaliła bo się popłacze![]()
Zgadzam sięMy mamy jedno z 94 a drugie z 2009 i to stare jest lepiej wyposażone niż nowei mniej zawodne niż te najnowsze co teraz robią
![]()
Udało się! Jutro ciecie piernika i w poniedziałek dekorowanieNie zapeszaj takna pewno wyjdzie
Właśnie się zastanawiałam czy nie upiec pierniczków z dżememale czy mi się chce... Sama nie wiem. A pewnie dostaniemy dwie torby słodyczy od tesciowej znowu i 5 kilo ciast od rodziny. Wiec chyba spasuje
![]()
Udało się! Jutro ciecie piernika i w poniedziałek dekorowaniepierwszy raz robilam. 6 tyg leżakowało ciasto
![]()