reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Niby masz rację, ale osobiście lalek Czarkowi kupować nie będę 😂 lepiej to działa w stronę dziewczynek, że wszystko dla dzieci 🤪
U nas na chrzcinach, brata ciotecznego syn, bawił się lalką, przez dobrą połowę imprezy. U mnie siostra mówi, no te ubranka dam dla Stasia, bo to dla chłopców. Lena chodzi w bluzkach w dinozaury. Ma samochody do zabawy. To też zależy, bo jak nie masz styczności z innymi dziećmi tak i nie ma dostępu do zabawek, którymi bawią się dziewczyny, to on nie będzie tego się domagał, albo mu wystarczy po prostu, że będzie się bawił nimi u kogoś. Ja tak uważam po prostu.😃😄

U nas na chrzcinach, brata ciotecznego syn, bawił się lalką, przez dobrą połowę imprezy. U mnie siostra mówi, no te ubranka dam dla Stasia, bo to dla chłopców. Lena chodzi w bluzkach w dinozaury. Ma samochody do zabawy. To też zależy, bo jak nie masz styczności z innymi dziećmi tak i nie ma dostępu do zabawek, którymi bawią się dziewczyny, to on nie będzie tego się domagał, albo mu wystarczy po prostu, że będzie się bawił nimi u kogoś. Ja tak uważam po prostu.😃😄
Nie no, jak jestem u moich rodziców i tam są jakieś lalki mojej chrześnicy i Czarek chce się nimi bawić to nie zabieram i luz, ale sama mu nie będę kupować 😂 Ubranka też nieraz miał na sobie typowo dziewczęce (i to dużo za duże, bo 3-letniej chrześnicy), zwłaszcza jak się zsikał u moich rodziców, a ja nie miałam nic na przebranie. Chociaż teraz te ubranka często takie uniseks robią i w sumie też się moda zmienia w kwestii różowego, czytałam kiedyś nawet ciekawostkę, że kiedyś kolor różowy to był męski kolor 😯

U nas młoda na swieta os jednych dziadkow dostanie hustawke ktora bedzie w pokoju wisiała a od drugich zestaw do jedzenia z twisthake talerzyk, miskę i mate.... od ciotek i wujków jeśli pytali to chcielismy garnuszek klocuszek, ksiazeczki, szczoteczke soniczna, jakies ubranka ewentualnie. A od nas szczeniaczka uczniqczka. Żeby nie było za fuzo zabawek a zeby się coś przydalo;p

Większe prezenty zostawiliśmy na roczek bo wtedy planuje suchy basen, spacerowke itp

od ciotek i wujków jeśli pytali to chcielismy garnuszek klocuszek, ksiazeczki, szczoteczke soniczna, jakies ubranka ewentualnie.
Fajnie że ktoś się u was pyta co chcecie 🤣🤣🤣

Nie no, jak jestem u moich rodziców i tam są jakieś lalki mojej chrześnicy i Czarek chce się nimi bawić to nie zabieram i luz, ale sama mu nie będę kupować 😂 Ubranka też nieraz miał na sobie typowo dziewczęce (i to dużo za duże, bo 3-letniej chrześnicy), zwłaszcza jak się zsikał u moich rodziców, a ja nie miałam nic na przebranie. Chociaż teraz te ubranka często takie uniseks robią i w sumie też się moda zmienia w kwestii różowego, czytałam kiedyś nawet ciekawostkę, że kiedyś kolor różowy to był męski kolor 😯
Też nie mam zamiaru młodemu kupowac lalek itp. ma już swój własny zestaw majsterkowicza, ale on to tylko książeczki chce oglądać 🤣 gdybym miała córkę to tylko róż i tiul, spelnialabym na niej własne marzenia 🙈

reklama
Fajnie że ktoś się u was pyta co chcecie 🤣🤣🤣

Też nie mam zamiaru młodemu kupowac lalek itp. ma już swój własny zestaw majsterkowicza, ale on to tylko książeczki chce oglądać 🤣 gdybym miała córkę to tylko róż i tiul, spelnialabym na niej własne marzenia 🙈
Mojej kuzynki 2.5 latek teraz dostał duzy drewniany domek. Bo logopeda kazala ćwiczyć scenki, żeby zaczął mówić 😂

Do góry