kuleczka.30
Fanka BB :)
HejWłaśnie zadzwoniłam na infolinie i pani mi powiedziała, ze Pappa musi być w odstępie do 24h od usg prenatalnego. A jak długo czeka się na wyniki Pappa?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
HejWłaśnie zadzwoniłam na infolinie i pani mi powiedziała, ze Pappa musi być w odstępie do 24h od usg prenatalnego. A jak długo czeka się na wyniki Pappa?
To chyba juz naprawdę bardzo, bardzo zaawansowany stan, który nadaje się na zabieg, ale chyba mało kto czeka aż do takiego momentuCzopki i maść przy zaawansowanym stadium zupełnie nic nie dają....
U mnie jakoś dzień lub dwa. Tak robiłam w drugiej ciążyWłaśnie zadzwoniłam na infolinie i pani mi powiedziała, ze Pappa musi być w odstępie do 24h od usg prenatalnego. A jak długo czeka się na wyniki Pappa?
Jak się masz?Heju mnie czeka się do 4 dni roboczych na wynik.
Mój ginekolog robi też prenatalne i dzisiaj mnie ostrzegał, żeby w niktórych laboratoriach mówią by PAPPa zrobić przed samym usg, natomiast nie. Mnie wysłał w 10 tygodniu na krew by zrobić ten test, a w 12 tygodniu przyjść na prenatalne - ponoć to dopiero jest miarodajne...Moja ginekolog dzisiaj za bardzo mi nie wytłumaczyła skierowań, które dostałam, nawet nie wiedziałam o paru z nich. Wydaje mi się ze na wszystkie oprócz Pappa mogę iść w tym tyg a Pappa zrobić w dniu prenatalnych. Czy tak to działa?
Zobacz załącznik 1355989
Mi właśnie ginekolog nic nie mówiła, ze mam je robić w innym czasie; albo byłam az tak zestresowana, ze nie pamiętam, ale nie sadze.Mój ginekolog robi też prenatalne i dzisiaj mnie ostrzegał, żeby w niktórych laboratoriach mówią by PAPPa zrobić przed samym usg, natomiast nie. Mnie wysłał w 10 tygodniu na krew by zrobić ten test, a w 12 tygodniu przyjść na prenatalne - ponoć to dopiero jest miarodajne...
To chyba zdanie tylko tego konkretnego lekarzaMój ginekolog robi też prenatalne i dzisiaj mnie ostrzegał, żeby w niktórych laboratoriach mówią by PAPPa zrobić przed samym usg, natomiast nie. Mnie wysłał w 10 tygodniu na krew by zrobić ten test, a w 12 tygodniu przyjść na prenatalne - ponoć to dopiero jest miarodajne...
Całkiem możliwe, ale skoro specjalizuje się w robieniu usg prenatalnego to wierzeTo chyba zdanie tylko tego konkretnego lekarza![]()