reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Moja siora ściągnęła trochę piosenek po hiszpańsku, to dzisiaj sobie posłuchałam, poza tym oglądało się telenowele:-pa tak na serio to jak bedzie potwierdzone, że pojedzie, to bede musiała się wziąść porządnie za naukę przynajmniej podstaw.

reklama
Witam:-)
ja już po dentyście, leczyłam dwa ząbki bez znieczulenia, pani stomatolog mówi że można już znieczulenie, ale dałam rade:-) niedługo czeka mnie większy ból więc trenuję:-)

Ale mam też niezaspecjalne wieści - wykrakałam sobie te zwolnienie na które myślałam iść - lekarz kategorycznie dał mi chorobowe na miesiąc - mam coraz większe skurcze i znów szyjka mi sie skraca:-( a więc zastrzyki i oszczędzający tryb:-( a tu remont się szykuje...:-) więc tak myślę że już do końca zostane na zwolnieniu!

Pabla - oby jak najmniej takich dni, dla wszystkich przy okazji:-)
Survivor - zdawaj relacje, bo ciekawe rzeczy tam mówią:-) ja też planuję iść ale dopiero tak w maju!
Kircym - powodzenia na prawku, ja zdawałam w grudniu jak już wiedziałam że jestem w ciąży, i dlatego podeszłam na luzie na egzamin, powiedziałam sobie że nie mogę się denerwować bo dzidzia ważniejsza w tym momencie - i zdałam, za pierwszym razem:-) także wierzę w ciebie:-)

A my dziś z Lenką mamy studniówke :-D:-D
Poza tą radosną nowina to u mnie też kiepskie samopoczucie.
Dziś bylam na glukozie, 75 g musiałam łyknąć, obyło się bez większych problemów, jutro zobaczymy wyniki.
Ja mam wizytę u ginki na 14 kwietnia i biorę zwolnienie, chyba już je pociągnę do końca, bo dużo spraw do załatwienia jest a mnie już szlag trafia na jeżdzenie tramwajami i autobusami po warszawie.
Co do baby boom - w Warszawie jest koszmar, odsyłają już ze wszystkich szpitali, czy ma się wybraną położną i lekarza stamtąd czy nie...Ostatnio moja znajoma rodziła w styczniu, jak odeszły jej wody to poszła na szpitala najbliżej domu. Oczywiście powiedzieli jej że nie ma miejsc i jej nie przyjmą. Obdzwonili szpitale w wawie i wyobraźcie sobie, ze żaden nie chciał jej przyjąć - pojechała 80 km do szpitala z miejscowości gdzie mieszkają jej rodzice i tam urodziła....niezła komedia, dobrze, ze zdążyła, ale to po prostu w głowie sie nie mieści:szok::szok::szok: ale ja narazie staram się o tym nie myśleć, będę sie martwić jak zacznę rodzić:-) Teraz i tak nic nie zrobię, bo zarezerwować sobie miejsca w szpitalu nie mozna, tak więc zostawiam to na później.

musze w takim razie zadzwonic do mojego szpitala i sie dowiedziec co i jak :szok: ja nie mam zamiaru rodzic w mojej miejscowosci :no::no::no::no:
gratulacje studniowek :tak::-D

Z baby boomem pozostaje symulacja przedwczesnego porodu na koniec czerwca: jak się już człowiek na oddział załapie, to tylko siedzieć i pilnować łóżka do porodu właściwego :)))

no i nie wiem czy widziałyście wiadomości, że akurat od lipca NFZ planuje jakies ograniczenia z dofinansowaniem zabiegów cesarskich cięć i znieczuleń.:-(
Nie dość ze piszecie, że jakieś koszmary ze znalezieniem miejsca w szpitalu to jeszcze beda pewnie się wzbraniać z dokonaniem zabiegu. :szok:

Mam jednak nadzieję, że ginekolodzy i położnicy oprotestują kolejną glupotę urzędasów:tak:

no i nie wiem czy widziałyście wiadomości, że akurat od lipca NFZ planuje jakies ograniczenia z dofinansowaniem zabiegów cesarskich cięć i znieczuleń.:-(
To już w ogóle kpina,chyba mało który lekarz robi cesarkę jeśli nie ma wyraxnej potrzeby!!:wściekła/y:Te znieczulenia i tak są w większości szpitali płatne.Tak swoją drogą dla mnie to jest żałosne,na wyrywanie zęba jest znieczulenie refundowane a na poród gdzie ból jest ogromny trzeba sobie płacić :no: Co za durne przepisy w tym kraju

reklama
niestety kamu taka oto Polska właśnie:szok:.

A należy pamiętać,że te bzdetne przepisy ustanawiają ludzie stąd absurd za absurdem:tak:

Do góry