reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Hehe przy mojej córce gdyby nie słoiczki to by na mleku siedziała tylko bo ciężko pokazać jej swoje zdolności kulinarne jak siedzi przylepiona do nogi🤣
Tym bardziej z jej alergią to mam ręce trochę związane niestety...
No to moja je kaszkę około 9
ok 12 mleko
ok 15 obiadek
po 16 mleko
ok 18 owoce i chrupki jak ma ochotę
i po 19-19:30 mleko
ok 23 mleko
i w nocy jak się obudzi:)
I nie wiem kiedy miałabym podać to drugie śniadanie...🤔
A we wcześniejszej wypowiedzi "odnośnie mleka 2 razy " to oczywiście tyczyło się to tylko dnia bez uwzględniania karmień nocnych:)
Przejdzie jej mój to teraz tylko patrzy kiedy pije żeby mógł robić to co zakazane 😂 teraz to łapie za krzesło i idzie z nim i tyle go widzę jak za nim nie pójdę to zobaczę go jak zawodzi całe mieszkanie a na każdym rogu coś ciekawego się pojawi więc zawsze chwila dłuższa zainteresowania ale śmieszne jest to że zawsze wraca na drogę do samochodu znaczy krzesła 😂
oczywiście włącza mu się mamoza albo Tatoza ale już nie cały dzień uff
Więc I że też przejdzie 😜
W nocy 😱 o nie mi się podoba jak jest śpi do rana u siebie i tak ma zostać 👍 bo mamusia też musi pospać😂 a jedzenie to już wgl odpada oby 🙏
I tak piszecie tutaj o tej paście z awokado i muszę się zaopatrzyć bo chyba z pół roku już nie jadłam:)
O tak nie dziecię odrazu ze smakiem zjadło mniam jeszcze żeby ten proces produkcji był bardziej ekologiczny.

reklama
To u nas:
8:00 - śniadanie z mlekiem
10:00 - drugie śniadanie lub nie bo czasem zwyczajnie zapomnimy przez zabawę lub akurat utnie sobie drzemkę. Ale jeśli jest to: kilka łyżeczek skyra/musiku/kisielu, albo jego ukochany suchy chleb z kaloryfera (i spróbuj mu wziąć to ryczy z miną "złamałaś mi serce i duszę"), lub kilka małych kęsów normalnej kanapki, lub owoc lub warzywo
12:00-12:30 - obiad jednodaniowy-treściwa zupa, lub warzywa i mięso do ręki, lub typowe drugie danie, lub jakieś placuszki do ręki
14:00-15:00 - przekąska owoc, lub warzywo, lub musik, lub skyr, lub jakiś placuszek
16:00 - podwieczorek - tylko mleko i mały wypija go ile potrzebuje, bo potrafi sam sobie miarować, nie przejada się nim. Czasem wypije całe 210 a czasem 90 i wyrzuci butelke, jeśli wcześniej zjadł większą przekąskę.
19:30 - kolacja - tylko mleko
01:00-3:00 - oszukane mleko, ale czesto juz przesypia do rana. Oszukane, bo na 150ml wody daje mu tylko 2 miarki mleka, bo wiem ze glodny nie jest tylko chce sobie pociumkać dla faktu pociumkania mleka 😅

Nie wiem czy to zdrowy jadlospis, ale wage trzymie wzorcowo, a i zdrowy jest i rozwija sie jak trzeba, apetyt ma normalny.

Sie rozpisalam jak zawsze. I to nie na smieszno 😬
No i prawidłowo najważniejsze to, że dobrze się rozwija. Przecież ostatecznie to się liczy... Jak my smakuje to i suchy chleb dobry 😜a już najpewno idealny na ząbkowanie tak mówi mój dentysta😂

Jaki skyr używasz mój jakoś nie lubi tak samo jogurtu naturalnego a kefir i owszem wypije🤔

No i prawidłowo najważniejsze to, że dobrze się rozwija. Przecież ostatecznie to się liczy... Jak my smakuje to i suchy chleb dobry 😜a już najpewno idealny na ząbkowanie tak mówi mój dentysta😂

Jaki skyr używasz mój jakoś nie lubi tak samo jogurtu naturalnego a kefir i owszem wypije🤔
Kupuje w biedronce ten zwykły czysty, bez dodatków. Aktualnie w lodówce mam z fruvity.

Hehe przy mojej córce gdyby nie słoiczki to by na mleku siedziała tylko bo ciężko pokazać jej swoje zdolności kulinarne jak siedzi przylepiona do nogi🤣
Tym bardziej z jej alergią to mam ręce trochę związane niestety...
No to moja je kaszkę około 9
ok 12 mleko
ok 15 obiadek
po 16 mleko
ok 18 owoce i chrupki jak ma ochotę
i po 19-19:30 mleko
ok 23 mleko
i w nocy jak się obudzi:)
I nie wiem kiedy miałabym podać to drugie śniadanie...🤔
A we wcześniejszej wypowiedzi "odnośnie mleka 2 razy " to oczywiście tyczyło się to tylko dnia bez uwzględniania karmień nocnych:)

Kurde sama chyba wpadnę na takie śniadanko...🤣

I tak piszecie tutaj o tej paście z awokado i muszę się zaopatrzyć bo chyba z pół roku już nie jadłam:)
Moja menu identyczne, godziny ciut w górę przesunięte.
A tak to je to samo.
Mleko tylko moje. I na szczęście w nocy już nie je. O 4 pierwsze ssanko, ale dla mnie to rano.
Budzi się nadal kilka razy, ale usypia już bez cycy.
Czym ja zastąpię to mleko po roczku 😔
Jaki macie plan? Mamy alergików?
Jakie mleko będziecie dawały?

Moja menu identyczne, godziny ciut w górę przesunięte.
A tak to je to samo.
Mleko tylko moje. I na szczęście w nocy już nie je. O 4 pierwsze ssanko, ale dla mnie to rano.
Budzi się nadal kilka razy, ale usypia już bez cycy.
Czym ja zastąpię to mleko po roczku 😔
Jaki macie plan? Mamy alergików?
Jakie mleko będziecie dawały?
Wszystko zależy w jakim stopniu będzie alergia.🤔pewnie będziemy próbować bebilon pepti ale to w konsultacji z pediatrą i na kwiecień mam umówiona wizytę u alergologa.

reklama
Do góry