Z tymi cenami to jaja sobie robią, bo niby od lutego wielka łaska, że bez podatku część produktów (już pominę, że tylko te z 8% podatkiem, z tego co kojarzę), a tak jak mówiłam, sklepy sobie ceny teraz podniosły i od lutego jak będzie bez podatku, wszystko wróci do i tak już wysokich cen i tylko sklepy zyskająWolalabym żeby nowych ladow nie było i 500 pluspomijam fakt ile płaci mój mąż podatków
wczorsj poszlam na zakupy wydałam 100 zl i serio nic nie kupilam
reklama
Wszystkiego najlepszego dla córki i mamy !! Dużo zdrowia !Dzisiaj Ida kończy rok![]()
Mi jest przykro bo wiem, że jakoś sobie radę damy. Trzeba będzie więcej pracować i w ogóle. Starsze osoby No jak sobie poradzą?? Do pracy nie pojda. Tak mi szkoda babulinek które liczą czy starczy im na bułkę... A w pracy się napatrzylam na to. Ile razy chleba nie liczyłam babciaZ tymi cenami to jaja sobie robią, bo niby od lutego wielka łaska, że bez podatku część produktów (już pominę, że tylko te z 8% podatkiem, z tego co kojarzę), a tak jak mówiłam, sklepy sobie ceny teraz podniosły i od lutego jak będzie bez podatku, wszystko wróci do i tak już wysokich cen i tylko sklepy zyskająAle będzie wszędzie info, że rząd zniósł podatki, bo taki sobie wymóg wymyślili, żeby sklepy o tym informowały
![]()
A ja myślę, że sporo starszych osób nie narzeka, a wręcz wielbi obecny rząd, bo dodatkowa emeryturaMi jest przykro bo wiem, że jakoś sobie radę damy. Trzeba będzie więcej pracować i w ogóle. Starsze osoby No jak sobie poradzą?? Do pracy nie pojda. Tak mi szkoda babulinek które liczą czy starczy im na bułkę... A w pracy się napatrzylam na to. Ile razy chleba nie liczyłam babciabo i tak to odpisujemy także w dupie.
Jak dla mnie to jest porażka że raty kredytów lecą tak w górę, do tego opłaty za gaz,prąd, wodę, śmieci, żywność wszystko w górę. Ale jakoś nie widzę żeby wypłaty również szybko się podnosily. Bo przecież dla pracodawcy to też dodatkowe koszty i robi się takie błędne koło. Oczywiście biorąc kredyt trzeba się liczyć z tym że stopy procentowe mogą pójść w górę. Ale wychodzi na to że teraz to będzie w bardzo szybkim tempie i chyba nie wszyscy będą wstanie spłacać tych kredytów.
kwiatek250
Fanka BB :)
Wszystkiego najlepszego dla solenizantkiDzisiaj Ida kończy rok![]()
sandra0777
mam to samoJa się nie przejmuję, że dziecko tylko mnie to wkurzageneralnie bałagan w domu i nadmiar jakichś randomowych rzeczy (nawet nie, że na wierzchu tylko w ogóle) strasznie mnie przytłacza, a jak jest czyściutko, wszystko poukładane i na swoim miejscu, to od razu lepszy humor i motywacja do wszystkiego większa, taki ze mnie freak
![]()
kwiatek250
Jakbym widziała siebie w rozmowie z moim ojcem!A ja myślę, że sporo starszych osób nie narzeka, a wręcz wielbi obecny rząd, bo dodatkowa emeryturazawsze się z moim tatą kłócę jak wchodzi temat polityki i cokolwiek powiem na PiS, to mi wmawia, że jestem za Tuskiem haha. Ostatnio do mnie, że on tam jest zadowolony, bo podwyżkę o jakieś 100zł z groszami (!) emerytury dostał, bo podatku nie ma, więc próbowałam mu wytłumaczyć, że wiele więcej niż to co dostał wyda na jedzenie i opłaty, ale jak grochem o ścianę. A prawda jest też taka, że wiele starszych osób musi mieć nadmiar kasy skoro na kościół ciągle dają.
Ale jak @Święta92 napisała, są i staruszkowie bardzo biedni mimo 14tek i niekoniecznie popierają PIS i strasznie im się żyje za wszystkich rządów.
reklama
Mam podobne obserwacje. Moi teściowie są bardzo za PiS bo mają dodatkowe emerytury i mówią że żyje im się dobrze tylko zapomnieli dodać że wszystkie rachunki, opłaty, opal kupujemy My.A ja myślę, że sporo starszych osób nie narzeka, a wręcz wielbi obecny rząd, bo dodatkowa emeryturazawsze się z moim tatą kłócę jak wchodzi temat polityki i cokolwiek powiem na PiS, to mi wmawia, że jestem za Tuskiem haha. Ostatnio do mnie, że on tam jest zadowolony, bo podwyżkę o jakieś 100zł z groszami (!) emerytury dostał, bo podatku nie ma, więc próbowałam mu wytłumaczyć, że wiele więcej niż to co dostał wyda na jedzenie i opłaty, ale jak grochem o ścianę. A prawda jest też taka, że wiele starszych osób musi mieć nadmiar kasy skoro na kościół ciągle dają.