reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Asiu w jakim mieście mieszkasz???? I ile to jest ode mnie tzn od Zawiercia bo jeżeli nie byłoby tak tragicznie latem gdy mój mąż będzie miał urlop możemy się spykać na jakieś spotkanie z mężami i z dziećmi :-) co o tym myslicie dziewczyny???? Te które mieszkają na Śląsku.

KASIU ja mieszkam w Zielonej Górze- spotkanie świetny pomysł ale ciężki do zrealizowania przynajmniej w moim przypadku ponieważ ja już urlopu w tym roku nie mam bo go wykorzystałam zaraz po macierzyńskim...:-(

majandra - a my juz dawno mamy taki kubeczek, przyznaję, że jestem zadowolona

hruda i doris super, że mieszkacie tak blisko siebie i że na pewno sie niedługo na wspólny spacerek umówicie. JA TEŻ TAK CHCĘ. Czy ktos jest z Czarnego, albo z okolic. A wogóle wiecie gdzie Czarne jest?????????

Hruda to prawda, że dziewczynki super ubierzesz, wybór i możliwości są ogromne. Maja ma więcej ciuchów niż ja , J i Adaś razem wzięci.

My na przełomie lipca i sierpnia jedziemy na niecałe dwa tygodnie do Karpacza, może po drodze wpadniemy do kogoś na kawkę. Jeśli któraś w tych okolicach mieszka.

ale mnie P wkurzył normalnie siedze i rycze:-:)-( nie chce się tu rozpisywać jak będę miała już dostęp do zamknietego to się wyżalę.... ale czemu faceci to tacy egoiści myślący tylko o sobie.... chyba że tylko ja mam takiego buraka...

NUŚKA-my też jutro idziemy na wesele ale widze że jesteśmy w troche lepszej sytuacji bo Mateusz pije mleczko modyfikowane, ale nie martw się glowa do góry napewno będzie dobrze. Dla nas to będzie pierwsza tak dluga rozląka no i wsumie pierwsza nocka osobno. Ale jestem myśli że będzie ok wkońcu Mati będzie mial wspanialą opiekunke - wlasną babcie
OK zmykam na zakupy bo musze zaopatrzuć Mateuszka na jutro w sloiczki ,soczki i mleczko:-)
NUŚKA życze udanej zabawy!!!!!!!!

dla nas też ale mam nadzieje że wszystko będzie ok:sorry2:

Nuśka, wystawiaj tyłek do lania :-D:-D:-D Rozumiem, że się martwisz, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz. No i jeszcze przecież będziesz go karmić w trakcie impry, więc będziesz widzieć co się dzieje. Mi za rok w sierpniu też się szykuje wesele w rodzinie.
OK :zawstydzona/y::zawstydzona/y:jak Guru każe to zgadzam się:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Brat mojego męża się żeni i moi rodzice też zostaną zaproszeni, wobec czego nie będę miała z kim zostawić maluchów. Jaki wniosek? Prawdopodobnie pójdziemy z dziećmi, Tymo będzie miał już prawie 2 latka, a Kuba 4, ale wiadomo jaka to impreza z dziećmi na oku. Ale nie w tym rzecz. Oczywiście rozgorzała dyskusja, że stwarzam problemy, bo nie chcę zabrać dzieci na wesele. I oczywiście wyliczanie, których to znajomych dzieci i w jakim wieku bywały na weselach. No to wyszło, że na ostatnim weselu, na którym byli moi teściowie było młode małżeństwo z 5-m-cznym bobasem. Bobas całe wesele podobno przespał na holu lokalu w wózku. No i nie przegadasz mojej mądrej teściowej, bo u niej, jak ktoś coś zrobi to to jest już wyrocznia i moje dzieci nie mogą inaczej. Tylko ona nie bierze pod uwagę, że my też chcemy się z mężem pobawić i wypić coś nie coś jak to na weselu, a nie całą imprezę ganiać za marudnymi i psocącymi łobuzami albo co 5 minut sprawdzać, czy śpią w pokoju hotelowym piętro wyżej. Może rzeczywiście stwarzam problem, którego nie ma, ale wolałabym, żeby dzieci zostały z kimś niż targać ich na tego typu balangę.

Jak ja tego nie lubię u nas to samo znajomi mówią ...." a moje dzieci....." "a ja z moimi dziećmi już ........." " a jakieś tam dziecko w tym wieku juz...." wrrrrr:baffled::baffled::baffled::baffled: jak ktoś coś tam zrobił kiedyś to nie znaczy że ja tez muszę i zgadzam się z Toba całkowicie że lepiej byłoby iśc na taką imprezę bez dzieci bo inaczej to tylko męczarnia i dla was i dla dzieci bo jak tu się bawić jak trzeba pilnować co robia maluszki. A to że ktos był na weselu z 5-miesięcznym maluszkiem do mnie wcale nie przemawia ja bym mojego nie ciagnęła ze soba bo po co go męczyć hałas i jeszcze do tego miałby spać gdzieś po kątach a wiadomo jak na takich imprezach przeciągi pootwierane okna.:baffled::dry: taka maruda ze mnie :-D:-D:-D:-D

Oooo matko...padam na pysk!
Wiecie co? Do dzis uwazalam ze proporcje ubranek dla dziewczynek i chlpcow sa wyrownane ale zmieniam zdanie - moze w ilosci tak, ale nie w roznorodnosci! Dla chlopcow sa glownie dresiki lub komplety bojowek plus koszyla/t-shirt - a zadnych eleganckich ubran. Dla dziewczynek widzialam przesliczne spodniczki, sukieneczki, i eleganckie, i powazne, i takie modne, i slodkie. Ostatecznie udalo mi sie kupic spodenki z H&M a koszule z 5-10-15. (teraz jest nowa morska kolecja - super i niedrogie). Zdjecia na pewno wkleje po calej 'imprezie'. A sobie nic jeszcze nie kupilam, choc przymierzyla zylion szmat:baffled:

Nuska - nie fisiuj, nic twojemu maluszkowi nie bedzie a tu sprobuj sie wyluzowac i rozerwac - bo w koncu nie tylko mama jestes ale tez kobieta, zona itp Wybaw sie tam do bialego rana i pokrec obcasem i za mnie.:happy:
.
To co Hruda kiedy starania o dziewczynkę;-):blink:??
A co do wesela postaram się pobawić o ile Igor nie będzie mnie wzywał bo wiesz ja będę w gotowości z telefonem tańczyła:-D:-D:-D

dziewczyny jak dostalyscie zaproszenie w NK od Asi to to jaestem ja:-)
Dziękuję za zaproszenie:-D:-D:-D:-D

I ogólnie dzięki dziewczyny za pocieszenie co do tego mojego jutrzejszego wyjścia wiem że juz robie się monotematyczna ale gdzie ja mam sie wygadać jak nie tu:tak: dziękuję że was tu mam. I trzymajcie za mnie kciuki.
Zmykam na kąpiel Igorka jeszcze tu zajrzę pomarudzić oczywiście:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

etka wielkie dzieki,:tak: wiesz za co, ale dopiero przeczytałam wiadomosc, jeszcze raz dzieki, że miałaś ochote pomóc:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

asiek nie jesteś sama .......w tych sprawach

reklama
Do góry