reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Panicxnie boje sie ze sie zakrztusi😱😱🥺🥺🥺
Jakbyście chcieli kurs pierwszej pomocy to polecam Magdę z Gotowi Rodzice. U nas była pod koniec ciąży i zrobiła nam kurs pielęgnacji, masaży i właśnie pierwszej pomocy, teraz tylko co jakiś czas oglądam filmiki na yt żeby nie zapomnieć. Naprawdę to po.aga zachować zimna krew jak coś się dzieje, no i nie przypinam młodego pasami w krzesełku żeby móc szybko zareagować

@ilmenau mowilas, zeby napisac - melatonina dziala. Teraz juz widze. Sa moze 2-3 pobudki max, ale takie ktorkie. No kosmos w porownaniu z tym co bylo. Zasypianie to 5min.
Konsultowalam wczoraj z pediatra - pochwalila pomysl, jeszcze tydzien podaje, odstawiam, wg niej trzeba bedzie wrocic i podawac kolejne 3-4tyg , a potem bedziemy decydowac co dalej. Ale kurde no, zaczynam spac! Sama w to jeszcze nie wierze 😂😂
Możesz wstawić fotkę melatoniny jaką masz?

Jakbyście chcieli kurs pierwszej pomocy to polecam Magdę z Gotowi Rodzice. U nas była pod koniec ciąży i zrobiła nam kurs pielęgnacji, masaży i właśnie pierwszej pomocy, teraz tylko co jakiś czas oglądam filmiki na yt żeby nie zapomnieć. Naprawdę to po.aga zachować zimna krew jak coś się dzieje, no i nie przypinam młodego pasami w krzesełku żeby móc szybko zareagować
Ja tez miałam dylemat z pasami ale ostatecznie zapinam . Nie zapięty wychodzi mi z fotelika, wstaje , nie mogę go upulnowac jak był mały tj jakoś szło teraz 11 miesięcy to ciężko bez pasów go opanować i musi mieć zapięte.

Możesz wstawić fotkę melatoniny jaką masz?
moge, ale nie sadze, zeby ona byla w Polsce dostepna. Po prostu wzielam tej firmy, ktora znam i uzywam innych specyfikow. Dawka minimalna to 4 kropelki (1mg), ja daje 3.

Załączniki

• IMG_3795.jpg
    IMG_3795.jpg
    90,4 KB · Wyświetleń: 68
Ja tez miałam dylemat z pasami ale ostatecznie zapinam . Nie zapięty wychodzi mi z fotelika, wstaje , nie mogę go upilnowac jak był mały tj jakoś szło teraz 11 miesięcy to bez pasów go nie opanuje

Oki poszukam coś w naszych aptekach, w sensie jeszcze nie urodziłam a już myślę o najgorszym hehe🤔
moja ma ponad poltora roku. I budzila sie 10 razy kazdej nocy.
Tego nie możesz podac noworodkowi ot tak zeby spal 😉
Melatonina jest wszedzie dostepna, to hormon. Dorosli pracujacy na zmiany czy ludzie duzo podrozujacy czesto po nia siegaja, bo ulatwia zasypianie.

reklama
moja ma ponad poltora roku. I budzila sie 10 razy kazdej nocy.
Tego nie możesz podac noworodkowi ot tak zeby spal 😉
Melatonina jest wszedzie dostepna, to hormon. Dorosli pracujacy na zmiany czy ludzie duzo podrozujacy czesto po nia siegaja, bo ulatwia zasypianie.
No ja to wiem , bo sama stosowałam, tylko myślałam że jest jakaś specjalnie dla bobo 😉

Do góry