Ja jutro mam wizytę ale ja mam termin na 01.11 więc dołączyłam do was bo dziecko może być październikoweDziewczyny, chyba możemy powoli przejść na prywatę. Kto jeszcze czeka na wizytę?![]()
reklama
obnoxious789
Fanka BB :)
ja jeszcze czekam, w poniedziałek wizyta [emoji846]Dziewczyny, chyba możemy powoli przejść na prywatę. Kto jeszcze czeka na wizytę? [emoji848]
Limonkaaa88
My zaczęliśmy dokładnie 8 sierpnia, dzien po 2 urodzinach, siku tak jak mówisz poszło sprawnie a kupa o Jezu.. masakra, może dopiero od stycznia zaczął prosić na sedes lub na nocnik, bo wcześniej było w gacie i w gacie, zdarza się jeszcze ze się zapomni i zaczyna robić w majtki i kończy na sedesie a mnie już ręce opadająKupa w majtki zdarza się notorycznie czy sporadycznie ? Dla mnie odpieluchowanie to najgorszy do tej pory etap macierzyństwa... o ile z siku poszło sprawnie i fajnie, tak z kupa tragedia. Od 3 miesięcy kiedy zaczęłam odpieluchowywac kupę udało się zrobić do nocnika Dwa razy... już mi brak słów i pomysłów jak sobie z tym poradzić. Więc doświadczone mamuśki, pomóżcie!
obnoxious789
co do odpieluchowywania, moja mała zrobiła może ze trzy razy siku na nocnik w domu i 3 razy w żłobku i to by by na tyle, chyba jeszcze nie rozumie o co biega.. bardziej siada na nocnik dlatego że zobaczyła jak ktoś inny siedział (w żłobku) albo jak ja robię siku to ona też chce..
Limonkaaa88
Ja dziśChyba jutro ze trzy dziewczyny maja wizytę.
Limonkaaa88
Kup nakładkę na sedes, u nas dzięki temu poszlo sprawnie mi się wydaje bo widział nas i chciał tak samo, nawet panie w żłobku mówiły ze nie chce robić jak inne dzieci do nocnika tylko do sedesuco do odpieluchowywania, moja mała zrobiła może ze trzy razy siku na nocnik w domu i 3 razy w żłobku i to by by na tyle, chyba jeszcze nie rozumie o co biega.. bardziej siada na nocnik dlatego że zobaczyła jak ktoś inny siedział (w żłobku) albo jak ja robię siku to ona też chce..
obnoxious789
no właśnie ona nie ma normalnego nocnika tylko taki w kształcie sedesu bo mają takie mini sedesiki w żłobku miała normalny nocnik to na niego w ogóle siadać nie chciała tylko misiu teraz tam siku robi [emoji2370]Kup nakładkę na sedes, u nas dzięki temu poszlo sprawnie mi się wydaje bo widział nas i chciał tak samo, nawet panie w żłobku mówiły ze nie chce robić jak inne dzieci do nocnika tylko do sedesu![]()
AnniaSz
U nas ze starszym poszło następująca- za kupę w nocniku była nagroda-jajko niespodzianka- uwielbiał, wiec w ciągu tygodnia mając skończone 2,5 latka poszło bezbolesnie a młodszy mając 1,5 roku sam sciągał gacie i pieluche i gramolil się na kibelek bo chciał tak jak my- mały skorpion sam się odpieluchowal
Ile miał młodszy jak się pies pojawił?
My mamy 2,5 letniego labradora- suczkę i się zastanawiamy jak zareaguje
A moji starsi są w Watford hrabstwo Hertfordshireale będą zjeżdżać już do pl na emeryturę za niespełna 2 lata
Ile miał młodszy jak się pies pojawił?
My mamy 2,5 letniego labradora- suczkę i się zastanawiamy jak zareaguje
A moji starsi są w Watford hrabstwo Hertfordshireale będą zjeżdżać już do pl na emeryturę za niespełna 2 lata
Też się pochwalę, jest i moje serduszko, 2,5cm szczęściaZobacz załącznik 1374786![]()
reklama