reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
mój Piotrek jada taka wypasioną zupkę tzn gotuje warzywa na mięsie, czyli wychodzi na rosół, do tego dodaje makaron - gwiazdki,
zeby mu urozmaicić zmieniam skład warzyw, najbardziej lubi brokuła:tak:

Ewelina, a miksujesz to?
blueberry pytanie nie do mnie, ale mnie zaciekawiło skąd takie pytanie?

Miksujecie jeszcze dzieciom jedzenie?

A jeśli chodzi o zupy to zaprawiam śmietaną i nic się nie dzieje. A rosół uważam za coś najzdrowszego, a nie szkodliwego:szok: A może dziś juz nic nie ma zdrowego wg lekarzy...

Malaga, a wiesz za co sa przyznawane punkty przy naborze do przedszkola? Ja wiem, że za pracujących rodziców, za samotnego rodzica, za żłobek, za starsze rodzeństwo (?). I za co jeszcze?
Szczerze powiedziawszy nie wiem :sorry2: Nigdy nie byłam w komisji rekrutacyjnej i jakoś się nie interesowałam :sorry2: Ale spytam, jeśli chcesz :tak:

No właśnie, a propo mięsa - codziennie dzieciom dajecie?? Bo ja Piotrusiowi nie.. :sorry2: Już kilka dni nie jadł wogóle mięska :zawstydzona/y: Na jutro mu kurczaczka ugotuję :tak:

blueberry pytanie nie do mnie, ale mnie zaciekawiło skąd takie pytanie?
Miksujecie jeszcze dzieciom jedzenie?
No, ja miksuję. Głównie dlatego, że z reguły gotuję więcej i zamrażam. A poza tym szkoda mi tej wody z jarzyn (w niej zostają wszystkie witaminy), a nie wiem jak inaczej ją podać. Oddzielnie wodę, oddzielnie jarzynę, mięsko? Jakoś cały czas mi się wydaje, że powinnam młodego zdrowo karmić i ciągle robię mu jedzenie opierając się na schemacie żywienia. Dlatego zapytałam, czy dajecie oprócz zupy mięso i warzywa, bo zupa to głównie wywar. Pewnie przesadzam ;-)

Szczerze powiedziawszy nie wiem :sorry2: Nigdy nie byłam w komisji rekrutacyjnej i jakoś się nie interesowałam :sorry2: Ale spytam, jeśli chcesz :tak:
Nie kłopocz się :-). Myślałam, że coś ci się obiło o uszy :-).

Mięso daję codziennie (patrz wyżej :-))

Zastanawiam się, czy mogę w ten sposób małemu zaszkodzić.. Żółtka też mu nie daję regularnie :sorry2:
Ostatnio robiliśmy morfologię i wyszła super :tak:

Zastanawiam się, czy mogę w ten sposób małemu zaszkodzić.. Żółtka też mu nie daję regularnie :sorry2:
Ostatnio robiliśmy morfologię i wyszła super :tak:
malaga ja też żółtko zaniedbałam:sorry2: ale raz w tygodniu młoda je jajecznice:tak:
mięcho jemy co dziennie:tak: a morfologii nigdy nie robiłyśmy:szok: może powinnam iść zrobić:confused:

reklama
ja miksuję zupy jak robię z mięsem, ale jakma ziemniaki i mięso to nie mix, dziś zrobiłam jej naleśniki z pieczenią:-)

żółtko zaniedbałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:a nie powinnam bo ma anemię, kontrolujemy morfologię z tego względu

Do góry