reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Zapytam was, czy któreś z waszych dzieci ma wysypkę w zgięciach na nogach i suchą w tych miejscach skórę? Zastanawiam się czy to nie alergia lecz na proszek. Musiałabym wam zrobić najlepiej zdjęcie.

Po drugie. 1 dzień bez cyca całkowicie. Boje się dziś młodą usypiać bo pomimo przespanej całej nocki to zrobiła nam awanturę o 23 gdy wyczuła że z pracy wróciłam do domu.

Zapytam was, czy któreś z waszych dzieci ma wysypkę w zgięciach na nogach i suchą w tych miejscach skórę? Zastanawiam się czy to nie alergia lecz na proszek. Musiałabym wam zrobić najlepiej zdjęcie.

Po drugie. 1 dzień bez cyca całkowicie. Boje się dziś młodą usypiać bo pomimo przespanej całej nocki to zrobiła nam awanturę o 23 gdy wyczuła że z pracy wróciłam do domu.
Mój ma. Płaska zmiana, nie chropowata, wygląda jak odparzenie. U nas to AZS i jest to dość typowe przy tym schorzeniu. Aj dont noł łaj tak się robi, bo wydaje mi się, że akurat w zgięciach kolan skóra jest zawsze dość prawidłowo natłuszczona (upocona) i mięciutka.

Ostatnia edycja:
Moja miała ale takie placki czerwone w zgięciach łokci i kolan ale to było rok temu i nie było wysypki tylko tak jak pisze @Fabryczna wyglądało jak odparzenie...
To może niech mąż ją przez parę dni usypia aby nie czuła zapachu Twojego mleczka....oczywiście jeśli jest taka możliwość:)

O której Wy dziewczyny chodzicie spać???Po 1 w nocy to ja dawno w krainie snów:)
Raczej nie tyle zapach mleka ją przyciąga do cyca co cała postać mamy, bo gdyby problemem był zapach możnaby było dziecko ppcyganić ubierając ciuchy taty 😁
Ja osobiście chodzę spać bardzo późno, bo lubie dłubać różne rzeczy po nocach, wczoraj robiłam sorter na klocki, taki z płaskiego pudełka, żeby klocki dało się włożyć i by wystawały z dziur a nie wpadały na amen do środka 😅

Mój ma. Płaska zmiana, nie chropowata, wygląda jak odparzenie. U nas to AZS i jest to dość typowe przy tym schorzeniu. Aj dont noł łaj tak się robi, bo wydaje mi się, że akurat w zgięciach kolan skóra jest zawsze dość prawidłowo natłuszczona (upocona) i mięciutka.
No właśnie, Pani doktor stwierdziła że to alergia, będziemy obserwować, jeszcze sprawdzę czy to nie wina proszku, jak nie to pojedziemy do alergologa.

Moja miała ale takie placki czerwone w zgięciach łokci i kolan ale to było rok temu i nie było wysypki tylko tak jak pisze @Fabryczna wyglądało jak odparzenie...
To może niech mąż ją przez parę dni usypia aby nie czuła zapachu Twojego mleczka....oczywiście jeśli jest taka możliwość:)

O której Wy dziewczyny chodzicie spać???Po 1 w nocy to ja dawno w krainie snów:)
Obecnie mąż ma popołudniówki, więc po 22 w domu 😬 zobaczymy jak będzie dziś. Jeszcze Nastka miała dziś szczepienie więc zobaczymy jak po nim będzie się czuć.

My mamy takie na zgięciach nog co jakiś czas i właśnie też wszyscy mówią że to alergia ale nie na proszek. Na proszek to w takich miejscach gdzie ubranie najbardziej przylega do ciała.
Niestety podobno w pralce resztki proszku też się bardzo długo utrzymują nawet pomimo zmiany I też szybko nie zauważy się że to od tego🥴 ja już sama mieszam proszki i nie widzę żadnej zmiany😅

My mamy takie na zgięciach nog co jakiś czas i właśnie też wszyscy mówią że to alergia ale nie na proszek. Na proszek to w takich miejscach gdzie ubranie najbardziej przylega do ciała.
Niestety podobno w pralce resztki proszku też się bardzo długo utrzymują nawet pomimo zmiany I też szybko nie zauważy się że to od tego🥴 ja już sama mieszam proszki i nie widzę żadnej zmiany😅
U mnie tak samo. Pralam od poczatku w loveli i nawet plyn do plukania dodawalam, a jak wyszly zmiany skorne to dlugo pralam tylko w orzechach piorących bez zmiękczaczy i było zero poprawy. Wiec wrocilam do loveli i plynu 🤷‍♀️

reklama
Mi pierwsze co przyszlo na zgięciach nog bo ja tak mam zazwyczaj, albo w zgięciach rąk i nóg, ale to pamiętam że mi wychodziło od niemieckich proszków bo zbyt były silne. Będziemy obserwować od czego to.

Do góry