W takim razie czekam cierpliwiePamiętaj że im dłużej nie dzwonią tym lepieja jak się już ogólnie czujesz po punkcji?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W takim razie czekam cierpliwiePamiętaj że im dłużej nie dzwonią tym lepieja jak się już ogólnie czujesz po punkcji?
Tak, dzwonili wstępnie 3 zarodki ale ile dotrwa do mrożenia to się okaże. Mam czekać na telefon w przyszłym tygodniu.@Magdalena.Be Czy masz już jakieś wieści z kliniki na temat zarodków? O ile dobrze pamiętam Ty miałaś punkcję w poniedziałek i tak się zastanawiam czy już dzwonili, bo ja czekam na ten telefon i schizuje![]()
Magda a co ty suplementowalas przed punkcja ? Mialas jakaś specjalna diete?Tak, dzwonili wstępnie 3 zarodki ale ile dotrwa do mrożenia to się okaże. Mam czekać na telefon w przyszłym tygodniu.
Spodziewałam się lepszych wieści, ale co ma być to będzie.
Dobrze ze już doszłaś do siebieW takim razie czekam cierpliwieChoć dziś syn od samego rana funduje mi taką jazdę, że nawet czas przestał mi się dłużyć
Czuje się już dobrze, a nawet bardzo dobrze. Cały wtorek po powrocie z kliniki przespałam, nawet synek sam się bawił co jest normalnie niespotykane
w środę trochę jeszcze leniuchowałam a od czwartku pracuję normalnie i czuję się dobrze. W środę jeszcze mnie bolał dół brzucha a teraz jest już oki
![]()
Kwasy omega 3 i witamina D,Magda a co ty suplementowalas przed punkcja ? Mialas jakaś specjalna diete?
Ja na drugi dzień poszłam do roboty, ale cały czas mnie podbrzusze bolało a wczoraj przyszedł okres.W takim razie czekam cierpliwieChoć dziś syn od samego rana funduje mi taką jazdę, że nawet czas przestał mi się dłużyć
Czuje się już dobrze, a nawet bardzo dobrze. Cały wtorek po powrocie z kliniki przespałam, nawet synek sam się bawił co jest normalnie niespotykane
w środę trochę jeszcze leniuchowałam a od czwartku pracuję normalnie i czuję się dobrze. W środę jeszcze mnie bolał dół brzucha a teraz jest już oki
![]()
Mnie lekarz kazał brać dawke 400 dziennieKwasy omega 3 i witamina D,
Specjalnej diety nie miałam, starałam się jeść więcej białka i ryb.
Z tego co dziewczyny polecały do suplementacji to koenzym q10.
Nigdy nie badałam ale pytam z ciekawosci bo ponoc wybór płci jest w PL zakazaneZ dokumentów z pgd da się to wywnioskować przynajmniej w invicta. A badałaś może w invicta?
No właśnie jest spora różnica, wolałabym już nie podchodzić do kolejnej proceduryMnie lekarz kazał brać dawke 400 dziennie
Rozmawiałam z kolezanka która miała 3 punkcje
Pierwsza bez koenzymu- wynik 10 komórek, 2 zarodki
Pozostałe dwie z koenzymem po dwadzieścia kilka komórek i - po 7/8 zarodków
Gdybyście decydowali o ewentualnej kolejnej punkcji to zażywaj śmiało.
Ale trzymam bardzo mocno kciuki aby te 3 wystarczyły![]()
Rozumiem, oby te 3 były szczęśliweTak, dzwonili wstępnie 3 zarodki ale ile dotrwa do mrożenia to się okaże. Mam czekać na telefon w przyszłym tygodniu.
Spodziewałam się lepszych wieści, ale co ma być to będzie.